Designer – CAD megoldás az EdgeCAM felhasználóknak

Az EdgeCAM 2022-es verziójától egy nagyon hasznos, CAD-es eszközzel bővűl a szoftvercsomag. A szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek ugyanis hozzájutnak a Hexagon direktmodellező szoftveréhez, a Designer-hez.

Az önálló CAM rendszerek egyik nagy problémája, hogy a megmunkálástervezéshez számos esetben szükség van valamilyen tervezési, CAD-es funkcióra. Legyen az egy készülék modellezése a munkadarab rögzítéshez, hogy az esetleges ütközéseket vizsgálni tudjuk, vagy akár az alkatrész módosítása a programozás megkönnyítésre. A Designer ezekhez a feladatokhoz kínál nagyszerű lehetőséget.

 

A Designer direktmodellezési technikáival könnyen elvégezhetőek az importált modellek CAM programozáshoz szükséges módosításai és egy gombnyomással máris átküldhetőek az EdgeCAM-be a további munka folytatására. Egy másik hasznos felhasználási mód, hogy támogatja a DXF/DWG fájlok importálását is, így a kapott kontúrok importálásával könnyen elkészíthetőek a szükséges 3D-s modellek.

Természetesen a magasabb tudású csomaggal rendelkező (Ultimate) ügyfelek a Designer-ből is egy magasabb tudású verzióhoz kapnak hozzáférést, ahol a direktmodellezési funkciók mellett a felületmodellezés is elérhető. Ennek segítségével könnyen elvégezhetőek olyan módosítások, mint például az osztófelületek megnyújtása, a fazonok túlnyújtása vagy a bordák befedése.

ForrásEdgeCAM

További információ:

Az EdgeCAM hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]