Új, nagy teljesítményű szerszámok a Horn partnerétől

Nagyoló geometriát mutatott be rozsdamentes acélhoz a Paul Horn GmbH partnervállalata, a Boehlerit.

A Boehlerit keményfém alapanyagok, bevonatolás és forgácsleválasztás terén mutatott innovációja lehetővé tette, hogy új szerszámokat fejlesszenek ki acélok esztergálásához. (Forrás: HORN / Sauermann)

A Boehlerit keményfém alapanyagok, bevonatolás és forgácsleválasztás terén mutatott innovációja lehetővé tette, hogy új szerszámokat fejlesszenek ki acélok esztergálásához. (Forrás: HORN / Sauermann)

A Paul Horn GmbH – az osztrák szerszámspecialista Boehlerit német piacon értékesítő partnereként – örömmel jelenti be, hogy a vállalat új, nagy teljesítményű forgácsolószerszámokat mutatott be. A Boehlerit a keményfém alapanyagok, a bevonatolás és a forgácsleválasztás terén elért innovációinak köszönhetően az acélesztergálási minőségek új generációját fejlesztette ki. Előbbiek finomhangolásával a vállalat új szintre emelte az acélmegmunkálást, és megalkotta a BCP10T, BCP15T, BCP20T és BCP25T minőségi jelölésű keményfém alapokat.

A Boehlerit új keményfém alapjai komoly teljesítményt és nagyfokú megbízhatóságot nyújtanak a teljes esztergálási folyamat során. A megmunkálás közben keletkező vibrációk nagymértékű csökkentéséről, valamint a zavartalan forgácsáramlásról egy egyedi tervezésű, módosított élletörésű forgácstörő gondoskodik. A szerszámokat a Boehlerit AlTiN (alumínium-titánium-nitrid) PVD (fizikai gőzfázisú leválasztás technológiájával készülő) bevonattal látja el, mely garantálja a megfelelő szilárdságot és az extrém hőmérsékletekkel szembeni ellenállást. A bevonatolás arany színének köszönhetően pedig hamarabb észrevehető a szerszám kopása. A PVD bevonat előnyei a kisméretű alkatrészek alacsony sebességen történő esztergálása során a legszembetűnőbbek, valamint olyan alkalmazásoknál, melyek esetében a szerszám sokszor vesz fogást a munkadarabon.

A legújabb generációt képviselő, „MRM” névre keresztelt cserélhető váltólapka-geometria használatával a Boehlerit tovább bővítette az acélalkatrészek nagyoló és előnagyoláshoz alkalmas szerszámainak kínálatát. Ennek köszönhetően már szinte minden alkalmazásra kínál lapka-megoldást a vállalat. Az „MRM” forgácstörő a vállalat „BMRS” geometriatípusának továbbfejlesztett verziója. Ugyan a használathoz előírt előtolási értékek hasonlóak a két koncepció esetében, az „MRM” nagyobb homlokszöggel dolgozik, ebből kifolyólag jelentős mikrogeometriai eltérések jelentkeznek. A fejlesztésnek köszönhetően a forgácsolóerő jelentősen csökken, ami biztonságosabb munkát eredményez és nagyobb élettartamot kölcsönöz a rozsdamentes acélszerszámoknak.

A Boehlerit-Horn együttműködésről

Boehlerit_Detail_RostfreiA két vállalat kizárólagos kereskedelmi partnerséget folytat – a tübingeni Horn bonyolítja a két vállalat precíziós keményfém-forgácsolószerszámainak forgalmazását a német piacon. Az együttműködés a Horn termékpaletta szélesítésre irányuló ügyfél-igényei alapján jött létre. A Boehleritet megelőzően számos partnerrel dolgozott együtt a Horn, hogy az ügyfelek egyetlen forrásból származó beszállítója legyen, valamint a szerszámok széles spektrumát fedje le.  Ezek az együttműködések nem mindig jártak sikerrel abból kifolyólag, hogy a vállalat rendkívül magas minőségi sztenderdeket követ és vár el partnereitől is. A Horn mindig a legkiválóbb megoldásokat keresi ügyfelei számára, a Boehlerit keményfém-szerszámai pedig megfelelnek ezen elvárásoknak.

 

Forrásautopro.hu, Horn Magyarország

További információ:

A Horn hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]