Sikeresen zárult a 2022-es SIAF Guangzhou és Asiamold kiállítás együttes

A China Import and Export Fair Complexben tartott, háromnapos SIAF Guangzhou és Asiamold kiállítás együttes március 5-én lezárult. A Dongguan és Shenzhen városok részvételét befolyásoló járvány ellenére a két vásáron 408 kiállító vonult fel, akik 40.000 négyzetméternyi kiállítótéren mutatták be legújabb innovációikat és intelligens gyártási megoldásaikat. A látogatók száma közel 24.000 fő volt. A két kiállítás fontos platformként szolgál a fejlett, fenntartható, hatékony és nagy pontosságú gyártási technológiák hazai piacon történő előmozdításához, az idei alkalom pedig a korábbiaknál is több lehetőséget biztosított, kiállítók és látogatók számára egyaránt.

DSC_9515

A feldolgozóipar fejlődésével kapcsolatban Hubert Duh, a Guangzhou Guangya Messe Frankfurt Co Ltd. elnöke megjegyezte: “Kína digitalizációs technológiai piaca – amely kiterjed az intelligens gyártásra is – gyors ütemben növekszik. A szenzorok, a gépi látás, a robotika, az additív gyártás és a szerszámgyártó technológiák fejlődése, valamint az ipari információs technológiák előmozdítása a régióban működő gyártók által, számos lehetőséget kínál a megoldásszolgáltatók számára.”

DSC_8600

Duh hozzátette: “Az iparág jelenleg számos változáson megy keresztül a technológiai innováció, a nemzeti irányelvek és a szén-dioxid-kibocsátás elleni kezdeményezések következtében. Ez az idei vásáron bemutatott új termékeken és technológiákon is egyértelműen látszott, de a látogatók változó beszerzési igényei is erre mutattak. És bár a dél-kínai régióban a vásárt megelőzően kialakult világjárványhelyzet korlátozta az idei látogatók számát, optimisták vagyunk az iparág helyzetével kapcsolatban és bízunk benne, hogy a gyártási technológiák ezen új vívmányai által vezérelve, talpra fog állni és virágzásnak indul. A SIAF Guangzhou és az Asiamold 2022 sikeres befejeztével már készülünk is a 2023-as márciusi alkalomra, hogy még több kiállítóval, valamint a világ minden tájáról érkező látogatókkal találkozhassunk”

A kiállítások mellett a SIAF Guangzhou és az Asiamold magas színvonalú párhuzamos programokkal is készült, amelyeken neves kínai cégeket képviselő iparági szakértők tartottak előadásokat. A programok témái az új ötletekre, trendekre és a piac jövőbeli fejlődésére összpontosítottak és egybeestek a hazai termelési és technológiai innovációs szabványok emelésére vonatkozó legújabb nemzeti irányelvekkel és kezdeményezésekkel. Többek között a fenntartható gyártás, az 5G, a digitális gyárak, a digitális átalakulás, az adatátvitel, a 3D nyomtatási technológiák és a formagyártó technológia területén.

DSC_9488

Kiállítók mondták

“A Bonfiglioli idén ötödik éve vesz részt a SIAF Guangzhou kiállításon. Az elmúlt évek során itt mindig új partnerekre találtunk, személyre szabott megoldásainknak hála pedig tartós üzleti kapcsolatokat építettünk ki az ügyfelekkel. Annak ellenére, hogy számos ügyfelünk idén nem tudott részt venni a vásáron, mi elégedettek vagyunk a látogatók számával, és örömmel találkoztunk a Zhejiangból és Kína több északi városából érkező hazai vevővel. Az elmúlt években észrevettük, hogy a különböző iparágak egyre nagyobb figyelmet fordítanak az energiafogyasztásra és a fenntartható automatizálási megoldásokra, különösen az acél-, az elektromos energia-, a festék- és a nyomdaiparban. A nemzeti környezetvédelmi célokkal összefüggésben ezért energiatakarékos irányítási rendszermegoldásokat fejlesztettünk ki, hogy megfeleljünk ügyfeleink és a kormányzat energiatakarékossági igényeinek.”

Tim Zhou, a Bonfiglioli Drives (Shanghai) Co Ltd. M & R értékesítési vezetője

“Ötödik éve veszünk részt a vásáron, mivel a SIAF Guangzhou nemcsak a megfelelő célvásárlókat vonzza az üzletünk számára, de remek marketingeszköz is a márkánk népszerűsítéséhez. A vásáron közvetlen kapcsolatba kerülünk új és meglévő ügyfeleinkkel, akiktől nemcsak értékes visszajelzéseket kaptunk termékeinkről, hanem megismertük egyedi gyártási igényeiket is. Nagyon elégedettek vagyunk az idei rendezvénnyel, hiszen számos helyi ügyfél kereste fel standunkat. A kormány legutóbbi ötéves tervében szereplő termelési célokkal összhangban, a belföldi piaci értékesítésünk az elmúlt két évben közel 90%-kal nőtt. Ami a fenntartható gyártást illeti, cégünk nagymértékben részt vett a lítiumion-akkumulátor technológiák és a napelemes intelligens gyártási megoldások fejlesztésében, ezzel is támogatva az ország »Carbon Peak« és »Carbon Neutral« kezdeményezéseit”.

Altman Grou, a Mejidenki értékesítési igazgatója

“A SIAF Guangzhou hűséges résztvevőjeként elmondhatom, hogy ez egyike azon dél-kínai vásároknak, amiket mindenkinek feltétlenül meg kell látogatnia. A vásár az intelligens automatizálási piac legújabb iparági és fejlesztési trendjeit mutatja be, hidat képezve a régió gyártói és a legjobb megoldások szolgáltatói között. Célügyfeleink többek között az autóipar, a csomagolóipar, az élelmiszer- és italgyártás, a számítástechnika, a kommunikáció és a szórakoztatóelektronika területét képviselik, és örülünk, hogy a globális egészségügyi helyzet ellenére is kapcsolatot tarthatunk velük. Úgy gondoljuk, hogy a 3D gépi látás, a mesterséges intelligencia, a mélytanulás és a felhőalapú számítástechnika lesznek a gépi látás iparágának fejlődő trendjei, ezért nagyra értékeljük a szervezők munkáját, amiért biztonságos környezetet teremtettek az iparág számára a kapcsolatteremtéshez és az üzletkötéshez.”

Pi Hao, a Datalogic (Shenzhen) Industrial Automation Co Ltd. értékesítési igazgatója

“Ez az első alkalom, hogy részt veszünk az Asiamoldon, és örömmel tapasztaltuk, hogy a jelenlegi globális egészségügyi helyzet sem hátráltatta az autóipar, a háztartási gépek, az orvostechnika, a szórakoztatóelektronika és az élelmiszer-csomagolás képviselőinek érdeklődését a formagyártó termékeink iránt. Rendkívül elégedettek vagyunk a 2022-es vásárral, és örömmel jelenthetjük, hogy az esemény megfelelt a kiállítói elvárásainknak. A legutóbbi ötéves tervben kiemelt fokozott innovációs és termelési célok továbbra is ösztönözni fogják a különböző feldolgozóipari ágazatokat. Emellett úgy vélem, hogy egyre nagyobb lesz a kereslet a formagyártó termékek iránt, mivel ezek képezik a feldolgozóipar alapját és gerincét”.

Norman Ye, a Dongguan Fine Alignment Metal Products Co Ltd. értékesítési osztályának vezérigazgató-helyettese

DSC_9154

Vásárlói vélemények

“Öt éve járunk a SIAF Guangzhou kiállításra, vállalatunk elsősorban a csúcskategóriás intelligens gyártás rendszerintegrátora, kifejezetten az autóipar számára. Idén kifejezetten azért jöttünk el, hogy a legújabb gépi látástechnológiák és termékek után kutassunk, és sikerült is kapcsolatba lépni néhány ismert beszállítóval, köztük a Cognex és az Aqrose Technology cégekkel. A gépi látás technológiájának fejlődésével a 3D gépi látás, a minőségellenőrzésre szolgáló AI-tanulás és a legújabb IoT-technológiák kombinációja a legfontosabb fejlesztési célok közé tartozik, a termelés hatékonyságának és minőségének biztosítása érdekében. Szervezetünk számára nagyon fontos a fenntarthatóság, ezért előnyben részesítjük az energiatakarékos termékek beszerzését is. Összességében nagyon elégedett vagyok az idei rendezvénnyel, és mint mindig, most is az egyik legbefolyásosabb ipari automatizálási vásárnak tartom a dél-kínai régióban”.

Yi Liu, a Guangzhou Risong Hokuto Automotive Equipment Co. Ltd. vizuális alkalmazások osztályának vezetője

“Cégem kerámia szaniterárukat gyárt, az intelligens fürdőszobai kiegészítőkre összpontosítva. Ez a második alkalom, hogy ellátogatunk az Asiamoldra azzal a céllal, hogy kapcsolatot teremtsünk a szerszámgyártó és műanyag fröccsöntő cégekkel. A vásár nem csak üzleti tevékenységünk jellegének felel meg, de nagyszerű kapcsolatépítési lehetőséget is kínál az itt összegyűlt vezető formagyártókkal. A vásár első napján két olyan beszállítóval is találkoztunk, akikkel komoly szándékunk van együttműködni. A globális egészségügyi helyzet ellenére, a kormány és a nemzeti irányelvek támogatásával úgy vélem, hogy a piaci trend a nagy hatékonyságú fröccsöntés és a magas színvonalú fejlesztés felé tart.”

Dong Li Xue, a Huida Sanitary Ware Co Ltd. eszközmenedzsere

DSC_9519

Extra egészségügyi és higiéniai óvintézkedések

Vezető vásárszervezőként, a Messe Frankfurt elsődleges prioritása továbbra is a vásárlátogatók egészsége és biztonsága. Annak érdekében, hogy a látogatók és a kiállítók higiénikus és biztonságos környezetben találkozzanak, a vásáron további intézkedéseket alkalmaztak. Ezek közé tartozott egyebek mellett a regisztrációnál a valós névvel történő hitelesítés, a helyszíni hőmérséklet-ellenőrzés, a nyilvános területek gyakori sterilizálása, valamint a konferenciák és szemináriumok közönségének szociális távolságtartásra vonatkozó intézkedései.

ForrásSIAF

További információ:

A rendezvény hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]