Moduleworks – Autodesk együttműködés

Az Autodesk hosszútávú együttműködést kötött a Moduleworks-szel, így hamarosan új típusú szerszámpályák várhatóak a Fusion 360-ban. Milyen hasznuk származik a felhasználóknak ebből és egyáltalán milyen cég az a Moduleworks?

CAM-Automation-Applications

A Moduleworks a legnagyob szoftver komponens fejlesztő a CAM rendszerek számára. Az általuk fejlesztett pályaszámítási algoritmusok és gépszimulációs megoldások számos CAM rendszer, szerszámgép-vezérlő részét képezik. A partnerek listája meglehetősen nagy, így érdemes egy pillantást vetni rá, sok ismerős névvel találkozhatunk (Moduleworks Partnerek).

A Moduleworks-ről korábban egy riport cikk keretében belül már írtunk, ha bővebben érdekel a cég, érdemes azt is elolvasnod!

 A hivatalos cikkből még ugyan sok konkrétum nem derül ki, így még korai megjósolni a partneri viszonyból pontosan milyen megoldások kerülnek bele a Fusion 360-ba. Ha jósolnunk kéne, akkor talán a következők várhatóak:

  • A Moduleworks szerszámpályái közül talán az automatikus, több irányú megmunkálás lehet az egyik első befutó, hiszen ez jelentős programozási időt tud csökkenteni.
  • A másik fontos terület, ahol a Fusion 360-nak fejlődnie kell, az a hajtottszerszámos és 4-tengelyes műveletek, melyre számos jó megoldás található a Moduleworks tarsolyában.
  • Érdekes fejlődés lehet a kúpós-hordó, lencse és egyébb nagy-rádiuszú marók támogatása is, mellyel ugyan csak jelentőset fejlődne a szoftver.

autodesk-moduleworks

Az érkező újdonságok egy része biztosan nem az alaprendszerben fog megjelenni, hiszen a fejlettebb technológiák most is a Machining Extension részét képezik. Persze azt megjósolni, mely funkciók hova kerülnek, még igen csak korai lenne, de szerecsés esetben még az idén láthatunk valamilyen eredményt ebből a partneri viszonyból.

ForrásModuleworks

További információ:

A Moduleworks hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]