A Warwick Acoustics rendhagyó elektrosztatikus technológiával rengeti meg a járműipari hangrendszereket

A világ szervezetei közül először a Warwick Acoustics fejleszt az elektrosztatikus hangszóró technológián alapuló autóipari hangrendszert.

11. Warwick Acoustics HQ _ Design Office - Mira Technology Park

  • Az Egyesült Királyságban működő cég nem rejtőzködik tovább a járműipari hangrendszerek területén végzett öt éves kutatás-fejlesztés után.
  • A globálisan elismert prémium fejhallgatókkal a hátuk mögött, most azt is bebizonyították, hogy az új elektrosztatikus technológia páratlan és magával ragadó hallgatási élményt nyújt a járművekben.
  • Az ipari szintű rendszer előnyei kimondottan az elektromos járműveknél mutatkoznak meg.
  • A jármű hatótáva növekszik, valamint 75%-kal kedvezőbb tömeg-, illetve teljesítménymegtakarítást érhetünk el a rendszer alkalmazásával, az alternatívákhoz képest.
  • A Warwick Acoustics megoldásai jelentősen hozzájárulnak az autógyártók fenntarthatósági célkitűzéseihez, mivel 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokat használnak.
  • A rendszer egyedülálló élményt nyújt az utastérben, mivel az autóipari tervezők és mérnökök páratlan szabadságot élvezhetnek a vizuális tervezés és a beépítés terén.
  • Az ütemes fejlesztéseket a háttérben egy világszintű csapat és erős finanszírozás támogatja.

Az Egyesült Királyságban működő Warwick Acoustics Ltd. hangtechnológiai vállalat forradalmi “ElectroAcoustic Panels” nevű, szabadalmaztatott elektrosztatikus hangszórótechnológiáján alapuló autóipari hangrendszerével készül felforgatni a 8 millió dolláros iparágat. 

Warwick Acoustics Elektroakusztikus panel: A szabadalmaztatott elektrosztatikus jelátalakítóból és a hozzá tartozó elektronikai meghajtó modulból áll.

Warwick Acoustics Elektroakusztikus panel: A szabadalmaztatott elektrosztatikus jelátalakítóból és a hozzá tartozó elektronikai meghajtó modulból áll.

A cég a felsőkategóriás fejhallgatók terén már bizonyított, és most 5 éves kutatás-fejlesztés után a világ első audiotechnikai cége lett, amely elektrosztatikus elven működő hangrendszert fejleszt járműipari alkalmazásra.

Az elektrosztatikus rendszer különleges hangzásvilága már a fejhallgatóiparban bizonyítást nyert, melyet a több, mint 30 globális elismerés is alátámaszt. Az egyre növekvő szabadalmi portfóliójával és az elektrosztatikus jelátalakító fejlesztésével az első cég, mely képes páratlan hallgatási élményt nyújtani a prémium autóipari felhasználáshoz.

6. Front vehicle interior application - freedom of integration and design

A járműipari felhasználás bizonyított előnyei

A Warwick Acouostics rendszer előnye a hagyományos hangrendszerekhez képest, hogy 75%-kal kevesebb energiát igényel és 75%-kal könnyebb az alternatíváknál. A kisebb fizikai méretek pedig szabadabb interiőr dizájnt is megengednek.

5. Whole vehicle interior application - freedom of integration and design

Az utóbbi években számos vállalat tűzte ki célul a karbonsemlegesség elérését. Ehhez a Warwick Acoustics 100%-ban felhasznosított és újrahasznosítható anyagok alkalmazásával járul hozzá. A megoldás nem használ ritkaföldfémeket sem, ami szintén fenntarthatóbb gyártást eredményez az alternatív rendszerekkel ellenben.

Az elektroakusztikus panelek nagy alkotói szabadságot nyújtanak a mérnököknek és dizájnereknek is. A hagyományos hangszórókkal ellentétben az elektroakusztikus panelek tetszőleges formájúra gyárthatók és így szinte bármely dizájnelembe integrálhatók. Ez növeli az utaskényelmet, több helyet biztosítva, valamint nagyobb alkotói szabadságot teremt, növelve a komfortélményt is.

4. Agnostic Rendering - ElectroAcoustic Panel in a Headrest

Az járműipar erőteljes elektromos átállása idején a Warwick Acoustics jó időben alkotta meg a már járműipari minőségű rendszerét, mely hozzájárul a további fenntarthatósághoz.

Úgy hisszük, hogy a forradalmi technológiánk képes átformálni az autós szektor prémium audiorendszereit, mind a felhasználók felé nyújtott kimagasló akusztikai élmény, mind pedig a gyártóknak kínált kedvező megoldások és előnyök által.” – jegyezte meg Dr. Mike Grant, a Warwick Acoustics vezérigazgatója.

Dr. Mike Grant, a Warwick Acoustics vezérigazgatója.

Dr. Mike Grant, a Warwick Acoustics vezérigazgatója.

Nagyon izgalmas, hogy végre a „háttérből előlépve” láthatjuk a sokéves kutatás-fejlesztés eredményét. Korábban az elektrosztatikus hangszóró technológiánkkal már bizonyítottunk a felsőkategóriás fejhallgatók piacán, mellyel széleskörű elismeréseket kaptunk. Mindig is egyértelmű volt, hogy a következő jelentős lépés a járműiparban rejlik cégünk számára.

A technológiánk által nyújtott érték nem is lehetne relevánsabb, hiszen a szektor is gyors haladást mutat a fenntarthatóbb irányba. Az elért fejlesztések leginkább az elektromos járműveknél mutatkoznak meg, hiszen jelentős tömegcsökkentést érhetünk el termékeinkkel. Hangszóróink fenntarthatósági szempontból is előnyösek, melyeket a OEM gyártók is egyre inkább keresnek a karbonmentesítésre való törekvés miatt.

2. ElectroAcoustic Panel - with PCB

Üzleti tervünk készen áll a terjeszkedésre, hiszen termékeink már járműipari felhasználásra alkalmasak. Világszintű csapatot állítottunk fel, mely erős ipari tapasztalattal rendelkezik. Jó pénzügyi háttérrel cégünk az iparág gyors fellendítésén dolgozik ahhoz, hogy ezen új terület világszintű képviselőjévé válhassunk.”

ForrásWarwick Acoustics

További információ:

A Warwick Acoustics hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]