A Stratasys bővíti GrabCAD partnerprogramját az additív gyártás nagymértékű támogatása érdekében

A GrabCAD additív gyártóplatformjához csatlakozó új partnerek gyártási operációs rendszert és a 3D munkafolyamatokba bevezető új termékeket és opciós szoftvereket kínálnak a Stratasys ügyfelei számára.

A polimer 3D nyomtatás területén piacvezető Stratasys Ltd. (NASDAQ: SSYS) bejelentette a GrabCAD® szoftver partnerprogramjának bővítését. Az új partnerek az Oqton és a Riven. Az Oqton egy felhőalapú, gyártási operációs rendszereket fejlesztő vállalat, a székhelyük a belgiumi Gentben található. A Riven pedig 3D mesterséges intelligenciát fejleszt digitális gyártási célokra. Székhelyük a kaliforniai Berkeley-ben található.

Az Oqton egy felhőalapú szoftverplatformot kínál ügyfeleinek, kifejezetten az additív gyártás céljaira, a gyártási folyamat optimalizálására, hogy a termékekkel gyorsabban lehessen megjelenni a piacon.

Az Oqton egy felhőalapú szoftverplatformot kínál ügyfeleinek, kifejezetten az additív gyártás céljaira, a gyártási folyamat optimalizálására, hogy a termékekkel gyorsabban lehessen megjelenni a piacon.

A GrabCAD szoftver partnerprogramja a nemrégiben bevezetett GrabCAD additív gyártási platform része, amely a GrabCAD szoftverfejlesztői kit-en (SDK) keresztül integrálja a GrabCAD alkalmazásokat és a külső GrabCAD szoftverpartnereket. A nyílt és vállalati felhasználásra felkészített platform kétirányú csatlakoztatást tesz lehetővé a 3D nyomtatók, additív gyártási- és vállalati alkalmazások, illetve a tágabb értelemben vett Ipar 4.0 infrastruktúra között.

“Az új GrabCAD szoftverpartnereink segítségével egyre több technológia érhető el a GrabCAD additív gyártási platformon keresztül és ezen keresztül tudjuk támogatni az ügyfeleink céljait, azáltal, hogy egy összekapcsolt ökoszisztémát hozunk létre, amely nagymértékben támogatja az additív gyártást,” – mondta Paul Giaconia, a Stratasys szoftvertermékekért felelős alelnöke. “Szeretettel köszöntjük a két új partnerünket, és alig várjuk, hogy folytassuk a programunk bővítését és támogassuk ügyfeleink kezdeményezéseit az Ipar 4.0-n keresztül.”

Az Oqton géptől független, felhőalapú szoftverplatformot kínál ügyfeleinek, amely a mesterséges intelligenciát kihasználva automatizálja a repetitív feladatokat, és ütemezi az okoseszközök képességeit, hogy a végpontok között automatizálja az additív gyártási folyamatot; a termelés szintjén, és azon túl is. Ebbe beletartozik a rendelések nyomon követése, ütemezése, a rácsozás, az építés előkészítése és a szeletelés is. Ez a megoldás kifejezetten az additív gyártás céljaira készült és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen hozzanak létre élő kezelőpultokat és automatizált jelentéseket a gyártási folyamataik optimalizálására. A termékekkel ebből kifolyólag gyorsabban lehet megjelenni a piacon.

“Megoldásunk az emberek és gépek zökkenőmentes együttműködését teszi lehetővé, amely a legfontosabb különbség az üzleti siker és a bukás között,” – mondta Benjamin Schrauwen, az Oqton vezérigazgatója. “A lehető legjobban leegyszerűsítettük a különböző típusú és gyártmányú gépektől származó adatok kombinálását és megjelenítését, még különböző technológiákon átívelve is segíthetünk a megosztásban résztvevő ügyfeleinknek sikereket elérni az automatizált gyártásban.”

A Riven egy nyílt, 3D mesterséges intelligenciára specializálódott, felhőalapú szoftvercég. Céljuk, hogy felgyorsítsák a nagypontosságú, felhasználásra kész alkatrészek additív sorozatgyártását.

A Riven egy nyílt, 3D mesterséges intelligenciára specializálódott, felhőalapú szoftvercég. Céljuk, hogy felgyorsítsák a nagypontosságú, felhasználásra kész alkatrészek additív sorozatgyártását.

A GrabCAD partnerprogramhoz csatlakozott a Riven is, amely egy nyílt, 3D mesterséges intelligenciára specializálódott, felhőalapú szoftvercég. Céljuk, hogy felgyorsítsák a nagypontosságú, felhasználásra kész alkatrészek additív sorozatgyártását. A Riven szoftvere a szkennerekből és szabadalmaztatott algoritmusoktól származó 3D adatokat felhasználva teszi lehetővé a tervező- és gyártórészlegek számára az iterációkra és termékfejlesztésre fordított idő csökkentését; emellett a felhasználói élményt is javítja. A Riven bemutatta a Warp-Adapted-Model (WAM™) lehetőséget is, amelynek segítségével az additív eljárásokkal gyártott alkatrészek 2-10-szer pontosabbak lehetnek a CAD-modellekből nyomtatottaknál. A technológiák közé tartozik az FDM®, a porágyas-fúziós és a sztereolitográfia is. A WAM az egyedi, nagy értékű alkatrészektől a sorozatgyártásig alkalmazható és új, izgalmas alkalmazások előtt nyitja meg az utat a felhasználók számára.

James Page, a Riven alapítója és műszaki igazgatója hozzátette: “A Stratasys-szal együtt felismertük, mennyire fontos a gyártott alkatrészek gyors és a specifikációnak megfelelő kiszállítása, hiszen csak így tudjuk az additív gyártásban rejlő lehetőségeket teljes mértékben kihasználni. A Riven új generációs, előrejelző, gépi tanulási technológiája jobb minőségben és rövidebb idő alatt gyártott alkatrészek lehetőségét kínálja a felhasználók számára.”

ForrásStratasys

További információ:

A GrabCAD partnerporgram hivatalos oldalán.

A Stratasys hivatalos honlapján.

Az Oqton hivatalos honlapján.

A Riven hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]