Az SPS szakkiállítás helyett: Beckhoff Live + Interactive

A növekvő koronavírus-fertőzések száma miatt a Beckhoff a múlt évben úgy döntött, hogy a tavalyi Nürnbergi SPS szakvásáron nem vesz részt kiállítóként. Ezzel a biztonsági intézkedéssel a vállalat munkatársai és ügyfelei iránt kívánt felelősségteljes magatartást tanúsítani. A kiállítás végül teljesen elmaradt, azonban a Beckhoff egy üres gyárcsarnokban néhány nap alatt felépített egy 680 m²-es standot, ahol 2021. november 23–26. között – az SPS kiállítás eredetileg tervezett időtartama alatt – naponta élő közvetítéseken keresztül a vállalat termékmenedzserei ismertették a legújabb innovációkat, virtuálisan bemutatták a legújabb termékeket, és megosztották azokat a híreket, amelyeket a kiállításon terveztek prezentálni. Mindeközben a hattérben egy több mint 20 fős csapat állt rendelkezésre, hogy azonnal megválaszolja a chat felületen beérkezett kérdéseket. A körülbelül 30 perces német nyelvű élő közvetítésekhez naponta 8.30-tól, az angol nyelvűekhez pedig 10.00 órától lehetett csatlakozni a vállalat weboldalán vagy LinkedIn csatornáján keresztül. Az eseményt a világ minden részéről követték, a négy nap alatt több mint 20 000 nézője volt a közvetítéseknek.

trade-show-tv-tag-2

A négynapos élő közvetítés során bemutatott számos újdonság közül az alábbiakban szeretnénk kiemelni néhány innovációt.

Az AL2000-sorozatú, szinkron szervomotorok családja tavaly tovább bővült, aminek eredményeképpen külön termékcsoport vált ki belőle. Az AL8000-sorozatú lineáris motorok dinamikus és hatékony lineáris tengelyű mozgatásra képesek, miközben nagymértékben kompatibilisek maradtak az AL2000-sorozattal.

Az XTS lineáris szállítórendszer intelligens mozgatókkal bővült. Az új okos mozgatók képesek 30 W-os teljesítmény folyamatos, illetve 70 W-os teljesítmény impulzusszerű átvitelére érintkezésmentesen. Saját, TwinCAT-kompatibilis vezérlőintelligenciájuk számára valós idejű adatátvitelt is biztosítanak szintén érintkezésmentesen.

A transzlációs szervomotorokat a jelenleg bevezetett AA3000 típusú elektromos munkahengerek egészítik ki, számos további funkciót egyesítve, így ezek vonatkozásában is tetten érhető a mechatronika felé történő elmozdulás. Az elektromos munkahengerek peremátmérője 75 mm, és kétféle: egy kisebb és egy nagyobb kivitelű változatban érhető el. Ezek csúcselőtoló ereje 6 250 N, illetve 12 500 N.

Az XPlanar síkmotorrendszer új érdekessége a forgatás, ami járulékos mozgáselemként a munkadarabok pozicionálását segíti elő. Emellett egy újabb méretű mozgató is megjelent: a 80 mm-es és 120 mm-es élhosszúságon túlmenően most már 100 mm-es mozgató is elérhető. Ezenfelül a terhelhetőség akár 50%-kal is meghaladhatja az eddigieket, így egészen 6 kg-ig terjedhet a munkadarabok tömege.

Az online közvetítéseken a Beckhoff legújabb fejlesztésű, 9. generációs Intel processzorokat tartalmazó ipari PC-it is bemutatták. A piacon megjelentek a CX5200-as család új Intel processzor generációjával rendelkező változatai, valamint az új, CX5600-sorozatú, AMD központi egységet tartalmazó ipari PC-k.

Az új C6675 típusú, vezérlőszekrénybe építhető ipari szerver, amely ATEX-alaplappal ötvözi a C6670 típusú ipari szerver tápegységét és készülékházát, lehetővé teszi a nagy teljesítményű grafikus kártyák használatát, ami megfelelő kiegészítő környezetet szolgáltat különösen a komplex mesterséges intelligenciát (AI), gépi tanulást (ML) és gépi látást (Vision) használó alkalmazások számára.

Az MX-System gyakorlatilag ötvözi az összes Beckhoff-technológiát, és leegyszerűsíti a vezérlőszekrények építésének folyamatát, ezáltal forradalmasítva a hagyományos gépépítést. Az eszközről bővebben olvashatnak a 9. oldalon.

A TwinCAT univerzális automatizálási platform idén 25 éves lett, és számos újdonság kapcsolódik hozzá, amelyekről bővebben a 8. oldalon olvashatnak.

Az esemény teljes anyaga elérhető EZEN A LINKEN.

ForrásBeckhoff

További információ:

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]