Meghívó a Messer Hegesztési Webinárra – Hegesztés, vágás és additív technológiák újdonságai

A Messer Hungarogáz Kft. ezúton szeretné meghívni Önöket és kollégáit a vállalat Hegesztéstechnikai Innovációs Fórumára, amelyet idén online formában, webinárként rendeznek meg.

messer_hungarogaz_main

A hegesztés, vágás és additív technológiák újdonságaira fókuszáló online esemény 2022. február 1-én, kedden, 10:00 – 11:30 között kerül megrendezésre.

Program

9:45 – 10:00Regisztráció, bejelentkezés a Zoom rendszerbe
10:00 – 10:20Káros gázok jelenléte a hegesztés során, és az ellenük való védekezés lehetőségei – Dr. Kővágó Csaba (Állatorvostudományi Egyetem)
10:20 – 10:30Kézi lézeres hegesztés – a jövő technológiája – Bogó Bálint (Vector Steel Kft.)
10:30 – 10:50LMD additív technológia kutatások a Bay Zoltán Nonprofit Kft.-ben – Hareancz Ferenc (Bay Zoltán Nonprofit Kft.)
10:50 – 11:10Újdonságok és fejlesztési trendek a hegesztés, vágás és additív gyártás területein – Halász Gábor (Messer Hungarogáz Kft.)
11:10 – 11:30Kérdések-válaszok

orange

 

AJÁNDÉKSORSOLÁS

Azok között, akik élőben követik végig az online rendezvényt, az eseményt követően 10 darab Messer ajándékcsomagot sorsolnak ki. Az ajándékcsomag része Szabó Andrea és Heinrich Rezső Hegesztési eljárások című új, hiánypótló szakkönyve is. A szerzők több évtizedes tapasztalatukkal lényegre törően és gyakorlatiasan foglalják össze a szakma alapjait, valamint az igen nagyszámú eljárásváltozatból a kötelezően előírtakat, kiegészítve az újdonságokkal.

 

orange

Jelentkezés

A szakmai napra ERRE A LINKRE kattintva jelentkezhet. A regisztrációt követően egy automatikus visszaigazoló e-mailt kap a Zoom rendszertől, amely tartalmazza az eseményhez szóló csatlakozási linket.

Jelentkezési határidő: 2022. január 31.

További információ:
marketing@messer.hu;
Halász Gábor (+36 70 335 1157),
Lovas Kriszta (+36 1 435 1121).

Részletes program

Káros gázok jelenléte a hegesztés során, és az ellenük való védekezés lehetőségei

dr_kovago_csabaDr. Kővágó Csaba tudományos munkatárs (Állatorvostudományi Egyetem, Gyógyszertani Tanszék)

A hegesztési technológiák során szinte minden esetben a részecskék mellett gázok is felszabadulnak. Ezek közül többnek a káros hatása jól ismert (pl.: CO2, CO, ózon), és van néhány, amelyről tudunk, de talán kevesebb figyelmet kap, ilyen pl. a nitrogén-oxidok csoportja. Mivel ezek a szennyezők mind fizikai, mind pedig kémiai tulajdonságaikban különböznek a füstrészecskéktől, másféle stratégiát kell velük szemben alkalmazni a védekezés érdekében. Milyen eszközök állnak a rendelkezésre? Mennyire képesek ezek a szennyezők felhalmozódni a munkakörnyezetben? Milyen károsító hatással bírnak ezek a gázok az egészségre nézve? Milyen új technológiákra számíthatunk a védekezésben? Előadónk ezekre a kérdésekre kíván válaszokat adni saját tudományos eredményei, valamint a tudomány és technika jelenlegi állása alapján.


Kézi lézeres hegesztés – a jövő technológiája

bogo_balintBogó Bálint ügyvezető (Vector Steel Kft.)

Az utóbbi időben egyre többször hallani a kézi lézeres hegesztésről: az előadásban ezt a témát járjuk körül. Szó lesz többek között a különböző lézer sugárforrásokról, a kézi lézerhegesztés bevezetéséről az EU-ban. Áttekintést kapunk a napjainkban használatos kézi lézerhegesztőgépek felépítéséről és üzemeltetésének gyakorlati tapasztalatairól, a kézi lézerhegesztés helyéről a gyártásban, összehasonlítva más eljárásokkal. Bemutatásra kerülnek különböző anyagok, amiket ezzel az eljárással lehet hegeszteni, és konkrét példákon keresztül az elmúlt évek gyakorlati tapasztalataiból kapunk egy csokorra valót. Ezt követően a lézerrel kapcsolatos munkavédelmi és balesetvédelmi kérdések is terítékre kerülnek. Az előadó 15 éves szakmai múlttal rendelkező, a gyártásban teljesen új látásmódú, fiatalos, vidám, családias, főként prototípus- és szériagyártással foglalkozó cég tulajdonosa, aki néhány éve komolyan foglalkozik a lézervágás és gravírozás mellett a kézi lézeres hegesztéssel is.


LMD additív technológia kutatások a Bay Zoltán Nonprofit Kft.-ben

hareancz_ferencHareancz Ferenc tudományos munkatárs (Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.)

Az LMD (többnyire: Laser Metal Deposition vagy Laser Melt Deposition, Laser Material Deposition stb.) a hagyományos hegesztési technológiák közül leginkább a felrakó hegesztésre hasonlít, annak egy precízen vezérelt változata. Folyamatos kutatás zajlik az anyagválaszték és az alkalmazási lehetőségek bővítésére, valamint a technológia sebességének, termelékenységének fokozására. A Bay Zoltán Kft. munkatársai – köztük az előadón kívül Juhász Gergely laborvezető és Buza Gábor tudományos tanácsadó – ezt kutatják és mutatják most be.


Újdonságok és fejlesztési trendek a hegesztés, vágás és additív gyártás területein

halasz_gaborHalász Gábor EWE/IWE hegesztő szakmérnök (Messer Hungarogáz Kft.)

Az elmúlt évek bezártságát követően idén újra megrendezték a BLECHEXPO és FORMNEXT 2021 nemzetközi szakmai vásárokat. Előadásomban az itt bemutatott újdonságokat tekintem át. Szó lesz a hegesztőrobot, cobot cellák előre töréséről, a hegesztőrobotok egyszerű programozási lehetőségéről, a lézervágás és hegesztés újdonságairól. Bemutatásra kerülnek a legújabb fejlesztések: hot tart a lézervágás anyagvastagság, vágási minőség tekintetében, érdekességek a lézerek gázellátása terén? Milyen trendek jellemzőek a termelékenység növelése érdekében? Mit tudnak napjainkban a korszerű lézervágó berendezések? Hot tart az additív gyártás, milyen fejlesztések történtek az elmúlt időszakban? Ezekre a kérdésekre keressük a gyártók válaszait. Továbbá számos érdekességgel, újdonsággal, hírrel foglalkozunk az additív sorozatgyártás területéről, valamint bemutatásra kerülnek a  legújabb gépek és új eljárásváltozatok is.

ForrásMesser Hungarogáz

További információ:

A Messer Hungarogáz Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]