Az EMAG egy menedzsment kivásárlás (MBO) keretében eladja az EMAG eldec GmbH-t

Az EMAG eldec GmbH-ból eldec Induction GmbH lesz. Minden munkahely megmarad. A korábbi ügyvezető igazgató, Thomas Rank pedig átveszi az eldec GmbH részvényeit az EMAG csoporttól.

eldec_main

Az EMAG globális gépgyártó vállalat adásvételi szerződést írt alá az eldec induction GmbH-val, amelynek értelmében az EMAG csoport eladja az EMAG eldec GmbH-ban lévő összes részvényét. Az eldec nagy hatékonyságú indukciós fűtéstechnológiát gyárt és értékesít az ipari alkalmazások széles körének. Az indukciós fűtéshez használt generátorok mellett a vállalat szerszámkészítést (induktorok) és szerszámgépeket kínál, indukciós keményítéshez. Az EMAG csoportnál az eldec termékeket gyártósorok tervezésénél és szerszámgépek építésénél alkalmazták.

Fókuszban az alaptevékenység

Dr. Mathias Klein ügyvezető igazgató szerint a részvények eladása az EMAG Csoport számára egy újabb fontos lépés a 2025-ös vállalati stratégia megvalósításában: “Vállalati stratégiánk célja, hogy tovább bővítsük technológiai vezető szerepünket a forgásszimmetrikus alkatrészek megmunkálásában. Ezt elsősorban az egymással összekapcsolt digitális megmunkálórendszerek alkalmazásával és adatelemzéssel kívánjuk elérni, hogy ügyfeleinknek a legjobb összeredményt nyújthassuk.” Az eldec jövőjével kapcsolatban Dr. Klein kifejtette: “Az MBO eredményeként, az önálló vállalattá való átalakulás zökkenőmentesen fog zajlani, így a meglévő ügyfelek számára nem lesznek korlátozások. Továbbra is szoros üzleti kapcsolatot fogunk fenntartani az eldec-kel, mivel számos terméket – például az eldec kiváló generátor-technológiáját – az alkalmazott rendszerekben is használják. További sok sikert kívánunk Rank úrnak és az eldec vállalatnak, és várakozással tekintünk a jövőbeni közös projektek elé.”

Az eldec ügyfelei rövid időn belül külön levélben kapnak tájékoztatást.

ForrásEMAG

További információ:

Az EMAG hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]