A Siemens Capital szoftverét használja az Airbus a következő generációs elektromos/elektronikai (E/E) rendszerek fejlesztéséhez

A Siemens nemrég bejelentette, hogy a piacvezető repülőgépgyártó Airbus vállalat, a kereskedelmi repülőgép fejlesztés felgyorsításának érdekében a Siemens Xcelerator portfóliójába tartozó, Capital™ elektromos/elektronikai (E/E) szoftvert választotta.

A Capital platform átfogó digitális megoldásai és nyitottsága kulcsfontosságú volt a választás során, mivel ez megkönnyíti az integrációt a szélesebb mérnöki vállalkozáson belül. A Siemens erős támogatása a technikai műhelyekkel együtt segít felgyorsítani az új folyamatok tervezését és bevezetését.

VM-takeoff-1-ok

A Capital egy valódi, konfigurációvezérelt E/E rendszerű digitális ikermodellt biztosít, amelyet átfogó digitális megoldások támogatnak a rendszer fejlesztési, gyártási és üzemeltetési életciklusa során. A Capital nyílt IT-architektúrája és több területet érintő integrációi emellett lehetővé teszik az Airbus Lean PLM környezetébe történő egyszerű bevezetést és az E/E rendszerek tervezésének, valamint az elektromos kábelkötegek gyártástechnológiájának gerincét biztosítják a nemzetközi fejlesztőcsapat számára.

Az E/E csapatok egy nagymértékben egységesített tervezési környezetben fognak dolgozni, amely elősegíti a gyorsabb termékfejlesztést, az elektromos rendszerek optimalizált gyártását, az elektromos kábelkötegek first-time-right minőségét, illetve az ellátási lánc zökkenőmentesebb integrációját. Mindez hozzájárul az architekturálisan optimalizált tervezési javaslatok, a vezetékezés és a szervizdokumentáció létrehozásához.

“A Capital lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális folytonosság megteremtését az elektromos területen belül, a fejlesztési ciklusidő tömörítése, illetve a jelentős költségcsökkentés érdekében” – nyilatkozta Martin O’Brien, a Siemens Integrated Electrical Systems üzletágának vezető alelnöke. “Ez egy olyan iparágban, amelynek gyorsan kell talpra állnia a nem várt kihívásokat követően, hatalmas változást jelent. A modellalapú fejlesztési folyamat előnyeinek felismerésével, a szoftver segít az olyan világszínvonalú vállalatoknak, mint az Airbus, csökkenteni a komplexitást, csökkenteni a kockázatot és növelni az általános termelékenységet.”

ForrásSiemens

További információ:

A Siemens hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]