Digitális megoldáscsomaggal korszerűsítette egy spanyol acélhengerlő üzem működését az ABB

A hajtást, valamint a vezérlő- és átalakító infrastruktúrát is magába foglaló csomag optimalizálja a CELSA csoporthoz tartozó Global Steel Wire (GSW) santanderi létesítményének folyamatait.

  • A digitális megoldásokat tartalmazó modernizációs csomag növeli a Global Steel Wire Santanderben található létesítmény folyamatainak hatékonyság és megbízhatóság, illetve javítja azok minőségét
  • Az ABB igény-alapú, középfeszültségű meghajtói optimalizált energiafogyasztást és nagyobb folyamathatékonyságot eredményeznek
  • A kulcsfontosságú fémipari projekt során az ABB egy távoli elérésű kiterjesztett valóság (AR) alkalmazás segítségével végezte el a gyári átvételi vizsgát (FAT)

gsw01

A GSW számos acélterméket, többek között hengerhuzalt, kábeleket és sodronyokat gyárt és forgalmaz. Kiváló minőségű termékeiket széles körben használják az autóiparban és a matracok rugóihoz. A cég, a hengerhuzal-gyártás optimalizálása érdekében mindig is érdeklődéssel fordult a digitális technológiák alkalmazásában rejlő lehetőségek felé, mostantól pedig az ABB szakértelmének és iparági tapasztalatainak előnyeit élvezheti.

A szerződés részeként az ABB a nagy teljesítményű alkalmazásokhoz készült MEGADRIVE-LCI középfeszültségű hajtásokat és AC 800PEC vezérlőket biztosít a GSW számára. Előbbi egy fejlett típusú átalakító, amely lehetővé teszi a nagy szinkron gépek változó fordulatszám-szabályozását és lágyindítását, számos ipari alkalmazásban. A technológia a biztosítékmentes hajtáskialakítás és a robusztus tirisztoros alkatrészek segítségével garantálja a megbízhatóságot, illetve optimalizált energiafogyasztást és nagyobb folyamathatékonyságot eredményez.

A két vállalat csapatai a gyári átvételi vizsga (FAT) során kiterjesztett valóságot (AR) is implementáltak, ami magában foglalta az audio-, videó- és dokumentummegosztás, illetve az élő megjegyzések használatát. Az alkalmazás lehetővé tette, hogy a fejlesztés megvalósításában a COVID-19 miatti utazási korlátozások se jelentsenek gátat.

gsw02

“A santanderi gyárunk modernizációs és korszerűsítési projektje remekül halad, az ABB pedig osztja az intelligens, hatékony működésre vonatkozó elképzelésünket – ez a 100 százalékban sikeresnek mondható FAT vizsgát érintő rugalmasságban is egyértelműen megmutatkozott” – mondta Iago López García, a Global Steel Wire hengerművének elektromos karbantartási vezetője. “Várakozással tekintünk a projekt ezen szakaszának befejezése és a hengerműüzem folyamatos üzemeltetése felé.”

“Régóta fennálló kapcsolatunk van a GSW-vel és a CELSA Csoporttal, ezt a megrendelést pedig egy tavaly elvégzett alapos tanulmány után nyertük el” – mondta Enric Giner, a spanyolországi ABB folyamatautomatizálási részlegének vezetője. “A GSW azért is választotta az ABB-t erre a korszerűsítésre, mert alapos ismeretekkel rendelkezünk a fémiparban, egyezik a digitális megoldásokhoz való hozzáállásunk és kiváló ügyfélszolgálattal rendelkezünk, amelyet regionális és globális jelenlétünk is alátámaszt. Az ABB az üzembe helyezés után is technikai támogatást nyújt a GSW-nek, kibővítve ezzel a meglévő szerződést.”

“A GSW-vel közös, úttörő projekt bizonyítja az adatátvitel fontosságát, ami felbecsülhetetlen érték a világjárvány idején” – mondta Iván Vicente, a spanyolországi ABB folyamatautomatizálási részlegének szervizüzemeltetési vezetője. “Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy ami igazán megkülönbözteti vállalatunkat az az, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az embert és a technológiát, ezzel biztosítva a nagyszerű eredményeket.”

A bevált ABB-technológia alkalmazása lehetővé teszi a GSW számára, hogy energiát takarítson meg és hatékonysága növelésével csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást. A hajtások feszültségének skálázhatósága minimalizálja a harmonikus beáramlást az ellátórendszerre, a 99 százalékot meghaladó átalakítói hatásfok pedig biztosítja, hogy a berendezés hosszú évekig működjön. Emellett, a szabályozáskezeléshez használt AC 800PEC vezérlő az egyik leggyorsabb a piacon.

Az LCI-technológia digitálisan is használható, és lehetővé tesz mindenféle csatlakozást és távoli optimalizálást: szoftverfrissítést, utánállítást, ha a folyamatban változások történnek, illetve a rendszer vizualizálását és elemzését egyaránt.

ForrásABB

További információ:

Az ABB hivatalos honlapján.

A Global Steel Wire hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]