Precíz, kompakt lézeres megmunkálógépet mutatott be a GF Machining Solutions

A GF Machining Solutions két új lézeres textúrázási megoldást mutatott be idén: a LASER P 400 Femto Flexipulse U és a LASER S 2500 U berendezéseket.

A LASER S 2500 U gépet azon ügyfelek számára tervezték, akik olyan kompetetív piacokon is az élmezőnyben kívánnak maradni, mint az autóipar.

A LASER S 2500 U gépet azon ügyfelek számára tervezték, akik olyan kompetetív piacokon is az élmezőnyben kívánnak maradni, mint az autóipar.

Az AgieCharmilles LASER P családja egyszerű, ismételhető lézeres gravírozásra, textúrázásra és strukturálási műveletekre alkalmas, olyan, kisméretű alkatrészek esetében, mint például karórák, ékszerek, forgácsolószerszámok, váltólapkák és egyéb, mikromegmunkálást igénylő munkadarabok.

A GF Machining Solutions összes LASER gépéhez hasonlóan, a LASER P 400 széria is nagy ismétlési pontossággal bír, emellett pedig nagy teljesítményt, valamint egyenletes, állandó minőséget kínál. A textúrázás megkönnyítése érdekében a teljes folyamatot digitalizálták, ezzel az alkatrészekhez, valamint szerszámokhoz és öntőformákhoz különböző jelöléseket, gravírt vagy funkcionális felületeket lehet hozzáadni, még összetett, 3D-alkatrészek esetén is.

Az AgieCharmilles LASER P 400 U Femto Flexipulse moduláris felépítésének köszönhetően egy szabadalmaztatott, kettős lézerfejjel rendelkezik, amelyben egy nanomásodperces fiberlézer, és egy femtomásodperces impulzuslézer is helyt kapott. Ennek köszönhetően a felületek textúrázását és gravírozását több beállítással, de egyetlen géppel el lehet végezni, valamint többféle anyagból készült munkadarabot is meg lehet vele munkálni. A berendezés páratlan rugalmasságot kínál nagyoláshoz és simításhoz egyaránt.

Kompakt méretének köszönhetően a gép mindössze 1.229 mm x 2.230 mm (48.4″ x 87.8″) alapterületet igényel, ezért még korlátozott férőhelyű üzemekbe is könnyen telepíthető. A berendezéssel legfeljebb 600 x 399 x 249 mm (23.6″ x 15.7″ x 9.8″) befoglaló méretű munkadarabok munkálhatók meg.

A teljesen digitalizált textúrázásnak köszönhetően az alkatrészek, illetve szerszám- és öntőformák textúrázása, jelölése, gravírozása és a funkcionális felületek kialakítása is rendkívül egyszerűen megvalósítható.

A teljesen digitalizált textúrázásnak köszönhetően az alkatrészek, illetve szerszámok és öntőformák textúrázása, jelölése, gravírozása és a funkcionális felületek kialakítása is rendkívül egyszerűen megvalósítható.

Az automatizálásra felkészített LASER P 400 család lehetővé teszi a felügyelet nélküli éjszaki vagy akár hétvégi műszakokat is, a gépek pedig együttműködnek a System 3R palettacserélővel vagy egyéb munkadarab kezelő egységekkel, a még nagyobb hatékonyság és rugalmasság érdekében.

A másik újdonság, amit az idei EMO-n, egy virtuális bemutató keretein belül láthattak először az érdeklődők, az AgieCharmilles LASER S 2500 U, amelyet kifejezetten az autóipar – azon belül is az e-mobilitás – igényeinek szem előtt tartásával fejlesztettek ki. Az S-család új tagja ennek megfelelően gyors, pontos textúrázást tesz lehetővé. Az asztal akár 10 tonna tömegű öntőformákkal is terhelhető, amiket egyebek mellett műszerfalak vagy ajtókárpitok gyártásához használnak. A monoblokk, három portálból álló kialakítást hőstabilizált területekkel kombinálva, a gép a lehető legnagyobb szemcsézési minőséget képes biztosítani.

A textúrázás megkönnyítése érdekében a megmunkálási folyamatot e gép esetében is teljesen digitalizálták. Az autóipari beszállítók ezzel a nagyméretű, sokoldalú gép segítségével új utakat találhatnak a lézeres jelölésben, és versenyképesek maradhatnak ebben a változékony iparágban.

ForrásGF Machining Solutions

További információ:

A GF Machining Solutions hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]