A GF Machining Solutions WorkPartner 1+ a moduláris automatizáció előnyeivel kecsegtet

A GF Machining Solutions bemutatta rendkívül rugalmas automatizálást kínáló System 3R WorkPartner 1+ (WPT 1+) moduláris rendszerét, amelyet elsősorban maráshoz, szikraforgácsoláshoz és lézeres mikromegmunkáláshoz ideális. A megoldás, kompakt mérete ellenére a lehető legnagyobb tárkapacitást kínálja az alkatrészek, illetve elektródák be- és kirakodásához.

WorkPartner 1+

A GF Machining Solutions kínálatában nyolc különböző WPT 1+ modell lesz elérhető. Az indulómodell egy szerszámtárral rendelkezik, amely a termelési igények változásával később bővíthető. Ennek a rugalmasságnak, a többféle elérhető típusnak (könnyű, nehéz vagy forgótár), valamint a megfogó eszközök és tokmányok teljesen integrált pneumatikus vezérlésének köszönhetően, a megoldás akár két gépet is könnyedén képes kiszolgálni egy gyártócellán belül. A nagyméretű ajtók pedig lehetővé teszik a gyors és egyszerű be- és kirakodást, ami segít lerövidíteni az átállási időket mind a kis-, mind a nagy volumenű alkalmazások esetében.

A WPT 1+ cella felhasználóbarát kezeléséhez a GF Machining Solutions a WorkShopManager (WSM) szoftvert kínálja. A felhasználók gyorsan és átláthatóan meg tudják adni a szükséges cella adatokat, a WPT 1+ segítségével pedig gyors és pontos áttekintést kaphatnak a teljes folyamatláncról. A munkafolyamatok nagyobb rugalmassága érdekében a munkaprioritások sorrendjét is bármikor megváltoztathatják. A WSM mindemellett csökkenti az emberi hibák kockázatát és stabilabb gyártási folyamatokat tesz lehetővé.

A WPT 1+ rendszerek az idei EMO-n debütáltak első ízben, ahol egy FORM X 600 tömbszikraforgácsolóhoz, illetve egy LASER P 400 U Flexipulse lézeres textúrázóhoz csatlakoztatva tekinthették meg az érdeklődők.

ForrásGF Machining Solutions

További információ:

A GF Machining Solutions hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]