Microlution ML-5 lézeres mikromegmunkálógép a GF-től

A GF Machining Solutions bemutatta öttengelyes, ultragyors lézeres gyártóberendezését, melynek képességei túlszárnyalják a hagyományos megmunkálógépekét.

Micorlution ML-5 - Az ideális szerszámgép mikrofuratok kialakításához és finomforgácsoláshoz

Micorlution ML-5 – Az ideális szerszámgép mikrofuratok kialakításához és finomforgácsoláshoz

A Microlution ML-5 szerszámgépet kifejezetten a mikrofuratok kialakítására és finomforgácsolásra fejlesztették, ennek megfelelően ezeket a műveleteket bárminemű hőhatás zóna létrehozása nélkül végzi. A kompakt, nagy teljesítményű berendezés ultragyors femto lézere csökkenti a ciklusidőt és a szerszámköltségeket, így lehetővé teszi a precíziós alkatrészek másodpercek alatt történő gyártását.

A szerszámgép ötvözi a nagy gyorsulást, a kivételes stabilitást, a precíz munkadarab kezelést, mozgásvezérlést és a beépített alkatrész-karakterizációt, illetve mérést, melynek köszönhetően felülmúlhatatlan pontosságot, sebességet és minőséget biztosít. Ideális különböző formájú furatok kialakítására olyan termékeken, mint például a nagyobb hatékonyságú autóipari üzemanyag-befecskendezők, összetett óraalkatrészek, orvosi katéterek hegyei és a mobileszközök edzett üvegképernyői.

A platform akár öttengelyes megmunkálásra is képes és többféle lézertípust fogad a ±1 µm pozícionálási és ±0,5 µm ismétlési pontossághoz. A gránit alap a megbízhatóság és a megismételhetőség növelése érdekében termikus és inerciális stabilitást biztosít, az alapra szerelt vasmentes sínek és lineáris motorok pedig támogatják a nagy pontosságú lézersugár rendszert. A Microlution ML-5 egy nagy felbontású Heidenhain üvegskálás útmérővel, munkadarab-mérőtapintóval, integrált teljesítménymérővel, illetve egy nagy sebességű optikai kamerával is fel van szerelve.

ForrásGF

További információ:

A GF Machining Solutions hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]