Losonczi Innovation az EMO Milano 2021 kiállításon

Az EMO nemzetközi fémmegmunkálási kiállítás hat év után, 2021. október 4-én újra Milánóban nyitotta meg kapuit. A 110.000 négyzetméretes területen több mint 700 kiállító cég mutatja be a szerszám- és gépipar legújabb technológiai vívmányait. Idén első alkalommal a Losonczi Innovation is csatlakozott a kiállító cégekhez. 

rhdr

Az elmúlt évek komoly fejlesztései és hazai szakmai sikerei után úgy éreztük, elérkezett a pillanat, hogy egy nemzetközi szakmai kiállításon is bemutassuk cégünket. Az EMO pedig tökéletes színteret biztosított ehhez, hiszen a kétévente megrendelésre kerülő eseménysorozat a világ legnagyobb fémmegmunkálási kiállítása, ahol a globális szakma krémje gyűlik össze. 

A Losonczi Innovation idén társkiállítóként, az NCT Ipari Elektronikai Kft.-vel közös standon debütál Milánóban. A két cég közötti üzleti kapcsolat több, mint 2 évtizede kezdődött, és az évek során egy olyan kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapuló sikeres együttműködéssé alakult, amire mindketten büszkék vagyunk. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az első alkalommal velük együtt lépünk ki a nemzetközi kiállítói színtérre, hagyatkozva az ő sokéves szakmai tapasztalatukra is. 

A Hall 7-es csarnokban található H17-es jelzésű standunkon a látogatók többek között a Magyar Célgép és Design díjas AXIS Pro mérőgépünket is megtekinthetik működés közben. A robottal adagolt mérőgép egy tengelyjellegű alkatrészek mérésére tervezett számítógépes vezérlésű és kiértékelésű eszköz, amely alkalmas a megmunkált alkatrész gyártásközi ellenőrzésére, a munkadarabok egyedi azonosítására, a mért értékek vizsgálatára, az eredmények kiértékelésére, valamint a megrendelő cég számítógépes hálózatához csatlakozva az adatok tárolására is. 

Az ipar 4.0 és a robotizáció fejlődésével egyre nagyobb igény mutatkozik a járműipari cégeknél az alkatrészek automata gyártásközi mérésére. Ennek a piaci igénynek a kiszolgálására született meg az AXIS PRO mérőkészülék, amely 2021-ben az első Magyar Ipari Célgép Nagydíjon megnyerte a mérőkészülék kategóriát, ezzel kiérdemelve az Év ipari célgépe címet.

A gyártósori gépek piacán az alkalmazott csúcstechnológiákon felül a design is egyre fontosabb szerepet kap. A Losonczi Innovation pedig az elsők között akart lenni, akik a csúcstechnológiát az ahhoz méltó köntösben tálalják. Az AXIS PRO mérőcella külső burkolatának tervezéskor fontos volt, hogy a design tükrözze azt a sok éves mérnöki munkát, amit a mérőeszköz kifejlesztésébe fektetett a Losonczi Innovation. Hogy az AXIS PRO elérte e célját mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2020-ban a Magyar Formatervezési Díj Gálán elnyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját.

ForrásLosonczi Innovation

További információ:

A Losonczi Innovation hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]