DUE, TRE, QUATTRO – az esztergálás új definíciója

A DMG MORI eszterga portfóliójának legújabb szériája, az NZ platform új szintre emeli a gyártástechnológiát a modularitás, a rugalmasság és a termelékenység terén; az ügyfelek egyedi igényei szerint, mindössze 17,8 m² alapterületen.

Az új NZ platformmal a DMG MORI újrafogalmazza az esztergálást - akár négy egységgel és négy B-tengelygel, 17,8 négyzetméteren

Az új NZ platformmal a DMG MORI újrafogalmazza az esztergálást – akár négy egységgel és négy B-tengelygel, 17,8 négyzetméteren.

  • Két gépágyméret: rövid változat 740 mm-es munkadarabokhoz, hosszú változat 1290 mm-es munkadarabokhoz
  • Rendkívül rugalmas, akár négy torony megmunkáló egységgel:
    • 80 mm Y tengely minden pozícióban
    • -10° és +100° közötti B tengely szög mind a négy pozícióban
  • TWIN orsó állóbábként, Swisstype funkció vagy ellenorsós megoldás
  • Automatizálható integrált munkadarab eltávolítóval, rúdadagolóval, egy vagy két portálrakodóval, és robottal is a Robo2Go vagy a MATRIS segítségével

A DMG MORI több évtizedes gyártástechnikai tapasztalatát, valamint a felhasználók egyéni igényeit használta fel új NZ sorozatának kifejlesztéséhez. Az eredmény egy rendkívül moduláris, két gépágymérettel is választható platform, amely maximális rugalmasságot és termelékenységet kínál az ügyfeleknek: a rúd- és a tömbanyagok megmunkálási lehetőségei is a moduláris rendszer részeit képezik, akárcsak a két, három vagy négy esztergaegység B-tengellyel és a Z-tengelyen található TWIN orsó. Ezenkívül a DMG MORI számos automatizálási megoldást is kínál az NZ platformhoz.

A kétféle méretben kapható új NZ platform az alkatrészek széles skáláját képes megmunkálni. A rövid változatot maximum 740 mm hosszú munkadarabokhoz tervezték, míg a hosszú változatban legfeljebb 1.290 mm-es alkatrészek helyezhetők el. A tömbök megmunkálása mindkét esetben ø120 mm-ig lehetséges. Rúdanyagok megmunkálásánál a gépek áteresztő képessége ø65 mm. A 3,30 m hosszú rúdadagolóval együtt az NZ mindössze 17,8 m² alapterületet igényel. A megmunkálás stabilitását és pontosságát a szimmetrikus épített gépágy biztosítja, nagy hőstabilitással és minden helyzetben egyenletes forgácseltávolítási teljesítménnyel. A vezérlő oldalon az NZ platform 19 hüvelykes DMG MORI SLIMline érintőpanellel és FANUC 30iB-vel van ellátva.

A moduláris gépkoncepciónak köszönhetően az NZ platform magában foglalja az NZ DUE, NZ TRE és NZ QUATTRO modelleket. Ez azt jelenti, hogy két, három vagy négy megmunkáló egység helyezhető el a munkaterületen.

A moduláris gépkoncepciónak köszönhetően az NZ platform magában foglalja az NZ DUE, NZ TRE és NZ QUATTRO modelleket. Ez azt jelenti, hogy két, három vagy négy megmunkáló egység helyezhető el a munkaterületen.

Maximális modularitás akár négy megmunkáló egységgel

Az NZ platform legjobb tulajdonsága az egyedi felszerelési lehetőség, amely lehetővé teszi minden felhasználó számára, hogy saját igényeihez szabott gyártási megoldást alakítson ki. A moduláris gépkoncepciónak köszönhetően az NZ platform tartalmazza az NZ DUE, NZ TRE és NZ QUATTRO modelleket. Ez azt jelenti, hogy két, három vagy négy megmunkáló egység is telepíthető egy munkaterületre. Ezen egységek mindegyike szabadon pozícionálható: Y-tengelyük 80 mm-es mozgási, B-tengelyük pedig -10° és +100° közötti forgási tartománnyal rendelkezik. Lehetőség van egy ø 65 mm átmérőjű TWIN orsó beépítésére is a Z-tengelyen, ami hidraulikus állóbábként szolgál, és Swisstype funkciót kínál akár 5.000-es percenkénti fordulatszámmal. Ezenkívül a TWIN orsó 4.000-es percenkénti fordulatszámig és 60 Nm forgácsolási nyomatékig esztergálásra is használható.

Automatizálási megoldásokkal még termelékenyebb

A DMG MORI számos automatizálási megoldást kínál, hogy a felhasználók hosszú távon is biztosíthassák versenyképességüket az NZ platform segítségével. Az integrált munkadarab kirakodó egység és a rúdadagoló ugyanúgy részét képezi a portfóliónak, mint az autonóm termelést megvalósító 1 illetve 2 portálrakodó vagy egy munkaterületre telepített robot. Az NZ platform támogatja továbbá a Robo2Go és a MATRIS rendszereket is.

Az NZ platform hatékony esztergálási megmunkálást teszt lehetővé az olyan iparágak számára, mint a hidraulikai alkatrészek gyártása és az autóipar.

Az NZ platform hatékony esztergálási megmunkálást teszt lehetővé az olyan iparágak számára, mint a hidraulikai alkatrészek gyártása és az autóipar.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]