Az idei EMO-n debütál a Mazak új, kifejezetten belépő kategóriás szerszámgépekhez szánt vezérlője

Az új SmoothEz (ejtsd: “easy”) egy olyan magas specifikációjú CNC, amelynek használata rendkívül könnyen elsajátítható és drasztikusan csökkentheti a programozási és beállítási időt.

A Mazak kínálatában szereplő megmunkálóközpontokhoz és esztergákhoz elérhető vezérlő egy 15 hüvelykes, a kezelő preferenciáihoz igazítható, portré formátumú érintőképernyővel és egy teljes QWERTY billentyűzettel van felszerelve és két nyelven (MAZATROL és EIA / ISO) is programozható a végső rugalmasság érdekében.

smoothez

A MAZATROL SmoothEz CNC három egyszerű funkciót – Ez Machining, Ez Operation és Ez Setup – egyesít, amelyek együttesen kiemelkedő termelékenységet, pontosságot és ezáltal jövedelmezőséget biztosítanak.

Az Ez Machining nagy sebességű, nagy pontosságú megmunkálást kínál a felhasználóknak a Mazak Thermal Shield által biztosított hőkompenzációs vezérléssel, amely a megmunkálási terület hőmérséklet-változásainak automatikus kompenzálásával, maximalizálja a pontosságot.

Az Ez Operation magában foglalja a 15″-os érintőképernyővel és intuitív operációs rendszerrel felszerelt, a gépkezelő preferenciái szerint testre szabható QUICK MAZATROL-t a gyors párbeszédes programozáshoz. A QUICK MAZATROL funkció ráadásul a programkészítést és a megerősítést is leegyszerűsíti egy párbeszédes ablak és a programozott darab 3D megjelenítése segítségével.

A Mazak Smooth CAM Ai és a MAZATROL Twins integrálásával létrehozható a gép virtuális másolata, ami javítja a beállítást. A gépadatok kollektív kezelése a Smooth Project Managerrel szinkronizálható a gyár és az iroda között, így kényelmesen kezelhetők a megmunkálási programok végrehajtásához szükséges adatok. Ez magában foglalja a szerszámadatokat, a munkadarab rögzítést, a rendszerkoordinációt, a paramétereket és a munkadarab 3D modelljeit.

Mindezen felül, a Smooth CAM Ai, a Solid MAZATROL segítségével drasztikusan csökkentheti az esztergák programozási idejét, hiszen a mély tanulás segítségével, a korábbi programok adataiból táplálkozva meghatározza az optimális folyamatparamétereket és automatikusan programot generál a 3D modellekből.

Az új MAZATROL SmoothEz három gépen látható az EMO 2021 kiállításon: az új VCE-600, a QTE-200 SG és a QTE-300 MSY SG gépeken.

ForrásMazak

További információ:

A Mazak hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]