A CNC evolúciója – A Mitsubishi Electric az idei EMO-n bemutatja újgenerációs CNC-vezérlőit

A Mitsubishi Electric a jelenleg zajló, 2021-es EMO Milano kiállításon mutatja be új, innovatív vezérlő szériáját, az M8V-t.

1-Mitsubishi-Electric-EMO-2021-Evolution-CNC--Pic1_rgb

A termékek a CNC-műveletek evolúcióját képviselik, hiszen az intuitív és könnyen kezelhető keretrendszerrel kombinált csúcsteljesítmény mellett elsőként kínálnak beépített Wi-Fi-t is. A digitális átalakulási stratégiák támogatására tervezett vezérlők növelhetik a termelékenységet, miközben intelligens gyártási alkalmazásokat tesznek lehetővé.

Az EMO Milano 2021 “Az innováció világa itt kezdődik” mottójával összhangban, a Mitsubishi Electric a kiállításon demonstrálja, hogyan enged utat M8V szériája a fémfeldolgozás jövőjének.

Maximális hozzáférhetőség

Az M8V sorozat vezérlői az elsők a piacon, amelyek közvetlenül csatlakoztathatók WLAN-hálózatokhoz, ezáltal kulcsfontosságú eszközeivé válnak az intelligens, adatvezérelt gyártást magukba foglaló fejlett IIoT környezetekeknek. Az eredeti, zajmentes kialakításnak megbízható, biztonságos működést tesz lehetővé, emellett pedig a CNC szerszámgépek monitorozására is bármikor lehetőség nyílik periféria eszközökön, például tableten keresztül.

1-Mitsubishi-Electric-EMO-2021-Evolution-CNC--Pic2

Az új széria fókuszában az egyszerű használhatóság áll. Az interaktív kezelőfelület támogatja a 4 pontos multi-touch gesztusokat, így az okostelefonok kezeléséhez hasonló felhasználói élményt nyújt. Az intuitív kialakításnak köszönhetően pedig a felhasználók a kulcsfontosságú feldolgozási paramétereket is könnyedén vezérelhetik és felügyelhetik.

Emellett a programozás leegyszerűsödik a Job Lathe varázslónak köszönhetően, amely végigvezeti a felhasználókat a telepítésen és a beállításokon. A vezérlővel való interakció így még a G-kódban nem jártas kezelők számára is egyszerű.

A teljesítmény következő szintje

Az M8V CNC sorozat a pontosság és a sebesség tekintetében is páratlan képességeket kínál. A dedikált CPU, az innovatív OMR-CC vezérlési technológia és az automatikus forgácsolási terhelésvezérlés kombinációja segít a vállalkozásoknak abban, hogy minimalizálják a megmunkálási időt, miközben rendkívüli pontosságot élvezhetnek. Ezek a funkciók nagyban elősegítik a kiváló minőségű termékek előállítását és legalább 11%-os csökkentést eredményeznek a ciklusidők tekintetében a korábbi modellekhez képest. Mindeközben a pályahibák is 15%-kal csökkennek.

A fémmegmunkáló alkalmazások a megmunkálóközpontok és esztergák nagy tengelyszámát, valamint a megduplázott finom szegmens-feldolgozási kapacitást is kihasználhatják, amely elérheti az 540 kiloblokknyi kódot percenként.

1-Mitsubishi-Electric-EMO-2021-Evolution-CNC--Pic3

Frederik Gesthuysen, a Mitsubishi Electric Europe értékesítési adminisztrációs és marketing menedzsere megjegyzi: “Az M8V CNC-sorozat igazi innovációnak számít a fémmegmunkáló alkalmazásokban. A pontosság, a sebesség és a teljesítmény kombinálásával versenyképes, korszerű termékeket kínál. Végső soron ez a vezérlősorozat a CNC-technológia evolúcióját képviseli, amely segít az ügyfeleknek a termelékenység növelésében és az intelligens gyártási alkalmazások létrehozásában.”

ForrásMitsubishi Electric

További információ:

A Mitsubishi Electric hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]