Ismét új üzemcsarnokot avatnak a FERZOL Kft-nél

A FERZOL Kft. sikeres pályázatával 996,20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében megjelent, GINOP-1.3.3-16 „Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” tárgyú pályázaton, amelynek keretében az új szolnoki telephelyén fémmegmunkálási tevékenységéhez kapcsolódó kapacitásbővítő beruházást valósíthatott meg.

image2

A Pest megyében, Tápiószőlősön működő síklemezmegmunkálással foglalkozó Ferzol Kft. minőségi lemezalkatrészeivel több, mint harminc éve áll partnerei rendelkezésére. Ezalatt az idő alatt egyszemélyes vállalkozásból több száz főt foglalkoztató, hazai fémipar területén elismert vállalattá fejlődött és nemzetközi szinten is komoly sikereket ért el. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő családi vállalat ma már három telephellyel, több mint 25.000 m² gyártó és raktározási kapacitással rendelkezik és a Tápiómente egyik legnagyobb munkaadójává vált.

image3

A családi vállalkozás célkitűzései és alapértékei évek óta nem változtak. A cég lemezalkatrészeit ma már jól ismerik a világon, a mezőgazdaság, a jármű- és élelmiszeripar, a hűtés- és vezérléstechnika, a kis és nagykereskedelem, az IT, és banktechnika számít a Ferzol minőségi termékeire. Alkalmazott technológiái a lézervágás, stancolás, az élhajlítás, a préselés, a pemezés, hegesztés, porszórás és a szerelés.

image4

image5

A cég versenyképességét a vevőközpontúság, a folyamatos fejlődésre és magas minőségre törekvés jelenti. A folyamatosan növekvő kereslet miatt döntött a cég a technológiafejlesztés és a kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett. A projekt elsődleges célja a cég beszállítói képességeinek fejlesztése a termelőkapacitások bővítésével és egy új szolnoki telephely termelésbe állításával. A beruházás keretében – zöldmezős beruházásként – egy új telephely létesült és egy új lemezmegmunkáló üzemcsarnok épült fel Szolnokon, továbbá a legmagasabb minőségi célok kielégítését szolgáló, magasabb automatizáltsági szintet képviselő, különféle nagy értékű élhajlító gépek ill. lyukasztó-lézervágó gép beszerzése valósult meg. Emellett a humán erőforrás és szervezeti működés fejlesztésére a munkatársak szakmai képzése ill. szervezetfejlesztési tanácsadás igénybevételére is sort került. A fejlesztés eredményeként megvalósult a fémmegmunkálási tevékenység technológiai korszerűsítése és kapacitásbővítése, valamint beszállítói képességeik javulása, a hatékonyság növelése mellett. A korszerű, prémium kategóriás gépek használata lehetővé teszi a gyártási folyamatok optimalizálását, a szervezeti hatékonyság növelését, újabb megrendelések fogadását, további üzleti partnerek bevonását.

image6

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében kiírt GINOP-1.3.3-16 „Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” című pályázati felhívás keretében valósult meg 1.996,95 millió forintból, amelyhez a cég 996,2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A beruházásnak köszönhetően a cég 40 új munkahelyet tud teremteni és a munkatársaiknak hosszú távon munkát biztosítani a cég szolnoki telephelyén található üzemegységben.

image7

image8

ForrásFERZOL

További információ:

A FERZOL hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]