TRUMPF Hungary Kft új székhelyének ünnepélyes alapkőletétele

Ünnepélyes keretek között tették le a német gépgyártó új székhelyének alapkövét Gödöllőn 2021. július 1-én. A 4 milliárd forintból megvalósuló beruházással a TRUMPF cégcsoport célja, hogy Magyarországot délkelet-európai stratégiai csomóponttá emeljék.

A rendezvényen beszédet mondott Marcella Montelatici asszony, a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG ügyvezetője, Major Tamás, a TRUMPF Hungary Kft. ügyvezetője, Dr. Gémesi György, Gödöllő Város Polgármestere, és dr. Nagy Ádám az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára.

07_01_-_TRUMPF_25_elso

Marcella Montelatici, nyitóbeszédében kiemelte, hogy a TRUMPF, üzletpolitikájában rendkívül nagy figyelmet fordít az ügyfélközelségre, így, figyelembe véve a hazai piacban rejlő növekedési potenciált, fontos előrelépésnek tartja az új, gödöllői székhely megépítését. Bár a TRUMPF Hungary Kft. (THU) 2013-ban alakult meg, az anyacég és a korábbi magyarországi képviseletek közti kapcsolat közel 50 éves múltra tekint vissza, aminek eredményeként a THU ma a legnagyobb szerszámgép- és lézerkereskedő cég hazánkban és Dél-Kelet Európában egyaránt. Mindennek fényében nem meglepő, hogy Magyarország stratégiai fontosságú a TRUMPF számára – főként a telephelyfejlesztés és szerszámgépforgalmazás szempontjából.

Marcella Montelatici, a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG ügyvezetője

Marcella Montelatici, a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG ügyvezetője

A Gödöllői Üzleti Parkban egy 4.150 m2-es alapterületű épület kerül majd kialakításra, ami egy 88 munkahelyet biztosító irodarésznek és egy kb. 1.000 m2-es Smart Factory bemutatóteremnek fog helyt adni. Mindemellett az új székhely regionális szolgáltatóközpont szerepét is be fogja tölteni. Az új székhely “zöld épület” lesz, amely geotermikus hűtéssel és fűtéssel, illetve tetőnapelemekkel lesz felszerelve. Az épület tervezett befejezése 2022. májusára van tervezve, ami kiváló alkalmat kínál majd egy hármas ünnepséghez 2023-ban, hiszen a TRUMPF 100 éves évfordulója, a TRUMPF magyarországi hivatalos jelenlétének 50 éves évfordulója, valamint a TRUMPF Hungary Kft. megalapításának 10 éves évfordulója is egyaránt ebben az évben lesz.

Az ügyvezető asszony beszéde után dr. Nagy Ádám lépett a porondra, aki elmondta: rendkívül örül a fejlesztésnek és a meghívásnak, hiszen “ez a nemzetközileg elismert vállalat tényleg bízik Magyarországban, bízik abban a gazdasági környezetben, amit megteremtettünk és bízik abban, hogy nem kizárólag Magyarországnak, hanem a régiónak is a központja lehet az új telephely.”

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy az ilyen jellegű fejlesztések tökéletes összhangban vannak Magyarország gazdasági terveivel, hiszen a kormány olyan külföldi vállalatok befektetéseit szeretné az országban látni, amelyek nem kizárólag összeszerelői vagy szerviz szolgáltatásokat végeznek, hanem egy tényleges, környezetbarát technológiaváltáson alapuló fejlesztő erőt képviselnek.

A cég a jövőben együtt fog működni a környező oktatási intézményekkel, így az új székhelyen használatban lévő eszközök és technológiák a diákok számára is elérhetővé válnak, teret kínálva új, ígéretes kutatás-fejlesztési és innovációs projekteknek, ezáltal közvetve a jövő generációk képzésének.

Mindennek fényében, dr. Nagy Ádám elmondta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minden segítséget megad a beruházás sikeres megvalósításához.

07_01_-_TRUMPF_24

Dr. Gémesi György, polgármester ezt követően említést tett a város nagyszerű infrastrukturális adottságairól, illetve történelmi és tradicionális értékeiről és hozzátette, a városvezetésnek kiemelt célja volt ennek a hagyománynak és a hatalmas zöld felületnek a megőrzése úgy, hogy “emellett valamilyen formában egy komoly gazdasági erőtér is kialakuljon, az egyetemi felsőoktatás mellett.”

A Gödöllői Üzleti Park ennek a gazdasági erőtérnek a centruma, amely most tovább erősödik egy ilyen nagy volumenű fejlesztéssel. Ez pedig nemcsak anyagi bevételt jelent az országnak, hanem új munkahelyeket is teremt és nemzetközi diverzitást hoz a hazai gazdasági életbe.

07_01_-_TRUMPF_36

További információ:

A TRUMPF hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]