Bemutatkoznak Európában a SmoothEz vezérlővel felszerelt QTE esztergaközpontok

Egy új, egyszerű telepítést, kezelhetőséget és programozást biztosító, forradalmian új CNC-vel felszerelt, könnyen használható esztergaközpont kerül forgalomba ebben a hónapban az európai piacon.

A Yamazaki Mazak új nagy sebességű, nagy pontosságú QTE CNC esztergaközpontjai az első SmoothEz-vel (legújabb generációs MAZATROL CNC vezérlő) felszerelt Mazak gépek.

A MAZATROL SmoothEz CNC három „könnyű“ funkció – az „Ez“ megmunkálás, az „Ez“ üzemeltetés és az „Ez“ beállítás – ötvözésével biztosít kiemelkedő termelékenységet, pontosságot, és ezzel együtt jövedelmezőséget is.

Az „Ez“ megmunkálás nagy sebességű és nagy pontosságú megmunkálást nyújt a gépfelhasználók számára, a Mazak hővédő pajzsa által biztosított hőkompenzáció szabályozásával pedig a megmunkálási terület hőmérséklet-változásainak automatikus kompenzálásával maximalizálható a pontosság.

A Yamazaki Mazak új QTE sorozatának nagy sebességű, nagy pontosságú CNC esztergaközpontjai az első SmoothEz-vel, felszerelt gépek. A legújabb generációs MAZATROL, vagyis a SmoothEz vezérlő könnyű telepítést, programozást és kezelhetőséget tesz lehetővé.

A Yamazaki Mazak új QTE sorozatának nagy sebességű, nagy pontosságú CNC esztergaközpontjai az első SmoothEz-vel, felszerelt gépek. A legújabb generációs MAZATROL, vagyis a SmoothEz vezérlő könnyű telepítést, programozást és kezelhetőséget tesz lehetővé.

QTE_QUICK_ENGAz „Ez“ üzemeltetés részét képezi a QUICK MAZATROL, amely gyors párbeszédes programozást tesz lehetővé a 15″-es érintőképernyő és az intuitív operációs rendszer segítéségével, amelyek a kezelő kívánsága szerint testreszabhatóak.

A Mazak Smooth CAM Ai és a Mazatrol Twins integrálásával a gép virtuális másolata reprodukálható az irodában, további beállítási lehetőségeket biztosítva. A gépadatok kollektív kezelését a Smooth Project Manager szinkronizálja a gyár és az iroda között a megmunkálási programok végrehajtásához szükséges adatok kényelmes kezeléséhez, ideértve a szerszámadatokat, a munkadarab befogását, a rendszerkoordinációt, a paramétereket és a munkadarab 3D modelljeit. 

Továbbá a Smooth CAM Ai drasztikusan lecsökkenti a programozáshoz szükséges időt a Solid MAZATROL segítségével, amely automatikusan legenerál egy programot egy 3D modellből úgy, hogy az Ai szoftvere a korábbi programok alapján megállapítja az optimális eljárást.

A Mazak szingapúri gyárában készülő egyszerű és kompakt QTE sorozat gépei olyan kialakításúak, hogy még a legkisebb gépműhelyben is elférjenek, teljesítménybeli kompromisszumok nélkül.

A QTE sorozat egy nagy teljesítményű, 5 000 rpm fordulatszámú beépített orsómotorral van felszerelve, amely ultranagy mértékű gyorsulásra és lassulásra képes, nagy hatékonyságú és nagy pontosságú megmunkálás biztosítása mellett.

QTE Series Cutting Image

Mivel nincs mechanikai áttételből eredő teljesítményvesztés, a beépített motor nagyobb teljesítményt nyújt vágás közben, mindeközben minimalizálva a nagy sebességű üzemelés közbeni vibrációt, kivételes felületi minőséget és maximális szerszám élettartamot biztosítva ezzel.

Kétféle revolver-típus kapható: szabványként egy 12 pozíciós dobrevolver és opcióként egy 8 pozíciós. Mindkettő 25 mm-es esztergaszerszám-szárral.

12 Position Drum Turret

A QTE sorozat ezen felül a nagyobb pontosság és munkadarab-minőség érdekében NC szegnyereggel felszerelt, amely segít megtartani a munkadarabot a megmunkálási eljárás során. A szegnyerget egy szervomotor és egy golyósorsó vezérli, amely a manuális csúsztatásos mozgatáshoz, illetve hidraulikus / pneumatikus pozicionáláshoz képest sokkal fejlettebb módszer.

Ezenkívül a QTE opcióként szerszámbemérővel is felszerelhető az automatikus szerszámmérés és a ciklus közbeni szerszámtörés esetére. Ez segít még inkább megnövelni a gép termelékenységét és jövedelmezőségét azzal, hogy lecsökkenti a szerszám-beállítási időt.

A QTE továbbá számos környezetbarát és költségmegtakarító funkcióval is fel van szerelve, például a gép munkatér lámpájának és háttérvilágításának automatikus kikapcsolása kezelő hiányában, illetve a forgácskihordó automatikus leállítására szolgáló opció, amennyiben épp nem üzemel a gép.

ForrásMazak

További információ:

A Mazak hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]