Testreszabott automatizálási megoldás szerszám- és formagyártáshoz

Az 1955-ben alapított svájci Uznach-ban található Otto Hofstetter AG (OHAG) globális úttörővé vált a PET előformák, vékonyfalú csomagolások, csövek és virágcserepek szerszámainak tervezésével és gyártásával, valamint az új technológiák folyamatos fejlesztésével kapcsolatban. A PET előformák előállításának eszközei a folyamatos fejlődés és több mint 40 éves tapasztalat eredményeként jöttek létre. Az OHAG a DMG MORI modern szerszámgépeit használja a gyártáshoz, köztük két CTX beta 1250 TC 4A esztergagépet, amelyet a DMG MORI HEITEC automatizált, a WH Top munkadarab-kezelő rendszerrel, amelyben egy szerszámtár is helyet kapott.

ohag_01

„Termékeinkkel az ügyfelek csökkentik az energia-, nyersanyag- és időfogyasztást, ami alacsonyabb termelési és karbantartási költségeket jelent” – mondja Stefan Zatti, az OHAG értékesítési és marketing vezetője. Ezen termékek minőségével és gazdaságos gyártásával szemben támasztott követelmények rendkívül magasak, tekintettel arra, hogy hosszú távon versenyképesnek kell maradniuk. Az OHAG hatékony és produktív gyártási folyamatokat hozott létre a DMG MORI szerszámgép-technológiájával és a HEITEC automatizálási szakértelmével.

A DMG MORI és a HEITEC közös vállalkozása azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy megfeleljen az ügyfelek speciális igényeinek. Mivel nem minden gyártási folyamatnak vannak azonos követelményei, az esztergaközpont testreszabása nagy előny. Két CTX beta 1250 TC 4A esztergaközpontot korszerűsítettek az Otto Hofstetter AG számára a WH Top munkadarab-kezelő rendszer és egy forgó tár hozzáadásával. A cél a szerszámgép autonóm futási idejének növelése. Ennek elérése érdekében a munkadarab-kezelő rendszerbe egy kétszintű forgótárat integráltak. A WH Top tehát összesen 80 munkadarabnak ad helyt, 2 szinten.

CTX BETA 1250 TC 4A WH TOP

ohag_02

  • Gép és automatizálás egyetlen forrásból
  • Szabad hozzáférhetőség a kezelő számára
  • Forgóasztal tároló 80 darab, maximálisan 350 mm hosszú munkadarabhoz
  • Max. tárolókapacitás 2.000 kg
  • 6-tengelyes robot 45 kg teherbírással

Ergonomikus terhelés és < 10 m2 alapterület

Ez a helytakarékos automatizálási megoldás (10 m²) számos előnyt egyesít magában. A munkadarabok tárolása ergonómikusan történik az alsó szint segítségével. A felső szint betöltését a robot automatikusan végzi. Az esztergaközpont és a robot teljes szétválasztásának lehetősége azt jelenti, hogy a szerszámgép bármikor elérhető. A működés közbeni automatikus be- és kirakodás maximális költséghatékonyságot eredményez, mivel csökkenti az üresjáratok számát. A leleményes rendszer biztosítja a problémamentes gyártást. Szükség esetén azonban a minőségellenőrzés érdekében a gyártásból bármikor kivehető egy termékminta is.

Autonóm működés 20 órán keresztül

A ciklus idejétől függően az automatizálási megoldás lehetővé teszi az autonóm működés jelentős növekedését. Például munkadarabonként 15 perc megmunkálási idő esetén ez körülbelül 20 óra önálló működést jelent. „A DMG MORI HEITEC automatizálási megoldásainak köszönhetően több mint 45 %-kal tudtuk csökkenteni termelési költségeinket” – mondja Otto Hofstetter, az OHAG tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. A magasabb termelékenység jelentős hatással van a jövedelmezőségre is. Folyamataink automatizálásával a DMG MORI HEITEC jelentősen növelte termelékenységünket. Ez gyorsabbá, jobbá és összességében költséghatékonyabbá teszi működésünket. Tehát a közelmúltban a marási műveletekhez telepített ugyanilyen PH 15 Cell-lel felszerelt DMU 60 eVo PH egyértelműen logikus lépés volt.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]