Az AMADA WELD TECH új tömörítőberendezést mutatott be, sodrott huzalok és kábelek ellenálláshegesztő berendezéséhez csatlakoztatható modulként

Az AMADA WELD TECH bemutatta áttervezett huzaltömörítő berendezését, amely a modulárisan felépíthető ellenálláshegesztő egységébe integrálható. A “plug-and-play” rendszerű, azonnal használatba vehető, moduláris tömörítőberendezés sodrott huzalokhoz ideális. elektródacsere után pedig gyors, pontos és megismételhető beállítást tesz lehetővé.

compacting-equipment-c16-c16-d-c25-c70-amada-weld-tech

Ez az izgalmas, új termék a korábbi, nyitott keresztmetszetű (C-alakú) egységet váltja le. Egyedülálló, zárt keresztmetszetű konstrukciója maximális merevséget biztosít, és ellenáll az oldalirányú erők által ébredő hajlítónyomatéknak. A golyósperselyek pontos megvezetést biztosítanak a kerámiaszánnak, az új, keresztgörgős gördülőpapucsokkal pedig az elektróda pozícióját lehet állítani. 

A kerámiaszán és az elektróda gyors, pontos és megismételhető beállítását egy precíziós, mikrométereknél használt menetes csavar biztosítja, ezzel a gépkezelő rögzítheti a pozíciót anélkül, hogy meg kellene ismételni a beállítást. Ezzel a beállítási idő harminc percről öt percre csökken.

A sokoldalú, újratervezett egység számos művelethez használható, például egyszeres és kettős tömörítéshez, illetve egyszeres és kettős tömörítő hegesztéshez. Több opció is rendelhető hozzá, mint például az egyszeres lezárás jobbról vagy balról, illetve a kettős lezárás. A tömörítőegység a huzalgyártás specifikus követelményeinek is megfelel, alkalmas soros adagolásra, felső, illetve elülső betöltésre.

A most újratervezett, New Horizon típusú, moduláris ellenálláshegesztő berendezés állandó és pontos tömörítést tesz lehetővé, ezzel egyenletes gyártási minőséget és kiemelt folyamatbiztonságot garantál, amely különösen fontos például az autógyártásban vagy az elektronikai iparban. 

Az ellenállás-hegesztés egy termoelektromos folyamat, amely során a Joule első törvényben meghatározott Joule-hő képződését használjuk fel az alkatrészek egyesítésére. Az ellenálláshegesztéssel működő tömörítők a keletkező hőt és a folyamatosan kifejtette mechanikai erőt alkalmazzák a sodrott huzalok kívánt alakra történő formázására. Ennek eredményeként, a konkurens technológiáknak tekinthető, ultrahangos eljárásokhoz viszonyítva, az ellenálláshegesztéssel összekapcsolt, sodrott huzalok felülete egyenletes, nem hajlott meg. Ez biztosítja az alkatrészek kiváló minőségét a teljes gyártási folyamat során.

ForrásAMADA WELD TECH

További információ:

Az AMADA WELD TECH hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]