Arburg prototípus gyártó központ nyílik Kínában

Az Arburg 2021. márciusában, egy orvosi konferencia keretein belül megnyitotta új, sanghaji prototípus gyártó központját (APC). A létesítmény azt hivatott jelezni, hogy az APC rendelkezésre áll a vállalat fő piaci partnerei számára (Németország, Észak- és Dél-Amerika, Ázsia).

  • Újdonság: additív gyártóközpont az Arburg sanghaji telephelyén
  • Kereslet: Freeformer gépekkel gyártandó referencia alkatrészek gyártása Kínában
  • Fókuszban: Az Arburg prototípus gyártó központja felhívja a figyelmet a kínai piac igényeire
Zhao Tong, az Arburg kínai üzletágának ügyvezető igazgatója (a képen jobbról a második) és Huan Yin, üzletfejlesztési igazgató (a képen jobbról a negyedik), ünnepélyesen megnyitják a sanghaji Arburg prototípus gyártó központját 2021 márciusában. A telephelyen jelenleg négy Freeformer gép áll rendelkezésre referencia alkatrészek gyártására és ügyfelek számára tanfolyamok megtartására.

Zhao Tong, az Arburg kínai üzletágának ügyvezető igazgatója (a képen jobbról a második) és Huan Yin, üzletfejlesztési igazgató (a képen jobbról a negyedik), ünnepélyesen megnyitják a sanghaji Arburg prototípus gyártó központját 2021 márciusában. A telephelyen jelenleg négy Freeformer gép áll rendelkezésre referencia alkatrészek gyártására és ügyfelek számára tanfolyamok megtartására.

Az új telephelyen négy Freeformer gép fog referencia alkatrészeket gyártani additív eljárással. Ez bepillantást nyújt az additív folyamatokkal gyártó – illetve gyártani kívánó – cégeknek az Arburg Műanyagalakítás (AFP) gépei által készített alkatrészek minőségébe és a gyártás termelékenységébe, ezzel segíti a döntést a Freeformer gépek beszerzéséhez.

“Ázsiában egyre nagyobb keresletet tapasztalunk a Freeformer gépeink iránt, olyan alkalmazásokban, ahol az additívan gyártott munkadarabok, működő alkatrészként kerülnek beépítésre” – mondta Gerhard Böhm, az Arburg értékesítési- és szervizigazgatója. “Az új, sanghaji Arburg prototípus gyártó központ lehetővé teszi számunkra, hogy bővítsük a tapasztalatainkat az additív gyártás terén és megfeleljünk a kínai piac helyi igényeinek. A kínai Arburg csapat gyorsan, gyakorlatorientált szemlélettel támogatja a Freeformer gépek ügyfeleit, az elvárásaiknak megfelelően.”

Kínai piacra gyártott referencia alkatrészek

A kínai Arburg prototípus gyártó központ 2021. márciusában nyitotta meg kapuit, két 200-3X és két 300-3X típusú Freeformer gép üzemel benne. A vállalat két másik központot is üzemeltet, az egyik a németországi, központi telephelyükön, Lossburg-ban, a másik az Egyesült Államokban, Rocky Hill-ben van. Mindhárom telephelyen rengeteg alapanyagot használnak fel referencia alkatrészek gyártásához, additív gyártási eljárásokkal, ahol az igények teljesítéséhez szükséges, ott három műszakos termelésben. Ez lehetővé teszi előzetes vizsgálatok elvégzését, ezzel a leendő ügyfelek még a beszerzés előtt eldönthetik, hogy az Arburg Műanyagalakítás gépei, az alapanyag, illetve a technológia megfelelőek-e a kívánt alkatrészek legyártására. A Sanghajban működő, négy gépen elsősorban kínai beszállítóktól származó alapanyagokból gyártanak. A technológia megismerését segíti elő, hogy a jelenlegi és meglévő ügyfelek számára adott a lehetőség, hogy részt vegyenek Freeformer gépkezelési tanfolyamokon és maguk dolgozzanak a gépekkel a telephelyen. Az új telephelyet kifejezetten az orvostechnika és csomagolóipar részéről övezi nagy érdeklődés.

Az additív gyártás piacának terjeszkedése Ázsiában

Az új Arburg prototípus gyártó központ elsősorban a kínai ügyfelek számára áll rendelkezésre, de tervbe van véve további munkatársak felvétele és a géppark bővítése is, így a lehetőség idővel egész Ázsia területén igénybe vehető lesz. A sanghaji szervizcsapat pedig egy külön tanfolyamon is részt vesz, hogy tovább növelhessék szaktudásukat az additív gyártás témakörében.

ForrásArburg

További információ:

Az Arburg hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]