A Stratasys bemutatta univerzális J5 MediJet orvostechnikai 3D nyomtatóját

A MediJet nyomtató elsősorban anatómiai modellek, műtéti segédeszközök és orvostechnikai eszközök gyártására használható, sterilizálható és biokompatibilis alapanyagok felhasználásával.

Stratasys Ltd. nemrég mutatta be orvostechnikai 3D nyomtatóját, amely új mércét állít fel az egészségügyi beszállítók és orvostechnikai eszközök gyártói számára, hiszen többféle alkalmazási lehetőséget kínál, egy rendszerbe integrálva. A többanyagos- és többszínű technológiának köszönhetően a Stratasys J5 MediJet™ 3D nyomtató nagyon részletes 3D anatómiai modellek gyártását teszi lehetővé, illetve segédeszközök fúrását és vágását, tanúsítvánnyal rendelkező, harmadik féltől származó, 510k felbontású, szegmentálási szoftverrel. A segédeszközök és a modellek sterilizálhatóak és biokompatibilisek, a nyomtató gazdaságos üzemű és kompakt felépítésű, így kisebb laboratóriumokban is használható.

A J5 MediJet 3D nyomtató szabadalmaztatott körasztalos konstrukciójú, a nyomtatófej rögzített, ezzel maximális ismétlési pontosság érhető el, és egyszerűbb a karbantartás is. Más 3D nyomtatókhoz viszonyítva a MediJet 3D nyomtató akár 30 százalékkal gyorsabban dolgozik. (Fotó: Business Wire)

A J5 MediJet 3D nyomtató a Stratasys J5™ nyomtatócsaládjának legújabb tagja, a J5 DentaJet™ és a J55™ mellett. Az üzemeltetésében újdonság, hogy egy szabadalmaztatott körasztalos konstrukciót építettek be, a nyomtatófej pedig rögzített. Ezzel maximális ismétlési pontosság érhető el, és egyszerűbb a karbantartás is. A termelékenysége nagy, még a kis alapterület ellenére is. Más 3D nyomtatókhoz viszonyítva a MediJet 3D nyomtató akár 30 százalékkal gyorsabban dolgozik, egy általános folyamatot tekintve, beleértve az automatikus tálcaelrendezést, korrekciókat, és a legfrissebb verziójú 3MF fájlformátum támogatását, amellyel megkönnyíti a csatlakozást a harmadik féltől származó szegmentálási- és tervezőszoftverhez.

Az új nyomtató támogatja a DraftWhite™ alapanyag használatát költséghatékony, egyanyagos alkalmazásokhoz, széleskörű palettával, rugalmas vagy merev, színes vagy átlátszó anyagokkal egyaránt. A többanyagos gyártás lehetősége az orvostechnikai alkalmazások széles skáláján kihasználható egyetlen, irodabarát platformon, amely csökkenti a kiszervezések költségét, illetve több nyomtató beszerzésének szükségességét.

“Az orvostechnikai alkalmazásokhoz optimalizált 3D nyomtatónkkal lehetővé tesszük a hozzáférést a modellekhez és a segédeszközökhöz kis- és közepes méretű kórházak számára. Irodabarát kialakításának és kedvező árának köszönhetően, valamint az egyszerű sterilizáció miatt, a kész modellek egyenesen a műtőbe vihetők” – mondta Osnat Philipp, a Stratasys egészségügyi üzletágának igazgatóhelyettese. “Úgy gondoljuk továbbá, hogy a J5 MediJet nyomtató segítségével az orvostechnikai eszközöket gyártó vállalatok az innovációikat gyorsabban piacra tudják vinni, mert a modellekkel gyorsabban el lehet végezni az eszközök vizsgálatát és a termékbemutatókat.”

J5_Medijet_3qtr_left

Minden egyetlen, tanúsítvánnyal rendelkező egységbe integrálva

A J5 MediJet nyomtató a klinikai diagnosztikai felhasználásra szánt, piacvezető 510K felbontású szegmentálási szoftvercsomaggal együtt kapta meg a tanúsítványt. Emellett biokompatibilis alapanyagokból képes nyomtatni, amelyek tanúsítvánnyal rendelkeznek a szövetekkel és csonttal való korlátozott érintkezésről, a bőrrel való állandó érintkezésről (ISO 10993), valamint a belélegzett gázok útvonaláról az egészségügyi alkalmazásokban (ISO 18562). A MediJet modelleket gőzzel, gammasugárzással és/vagy EtO-eljárással lehet sterilizálni, az alapanyag előírásainak megfelelően.

A J5 MediJet alapanyagai és a nyomtató gyártóüzemei, az orvostechnikai eszközök tervezéséhez és gyártásához szükséges ISO 13485 szerinti tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

ForrásStratasys

További információ:

A Stratasys hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]