Megjelent az NX új folyamatos frissítésű verziója, az NX 1980

Megjelent a Siemens NX legújabb verziója, mely az eddigiekhez hasonlóan számos újdonsággal rukkolt elő. Folytatódik az előző két főverzióban (NX1926 és NX1953) már elkezdett témakörök továbbfejlesztése, továbbá számos felhasználói igény is bekerült az NX 1980-as kiadásába, az eddig nem látott modulok mellett.

 

A várva várt új kiadás legérdekesebb moduljait a graphIT Kft. részleteiben bemutatja 2021. július 7-én, 10:00 órától kezdődő webinárján. Regisztrálni ezen a linken tud.

 


image6

Milyen újdonságok jelentek meg az mostani verzióban?

Az NX architektúrát érintő újdonságok egyike a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia és a gépi tanulás megjelenése több parancsban és funkciókban:

  • Intelligens kijelölés: az általunk kijelölt geometria alapján NX előjelzi az alkatrészen található hasonló geometriákat. Ezzel sokkal gyorsabban tudunk pl.: élletöréseket elhelyezni a modellen.
  • Show/Hide Similar: a mesterséges intelligencia segítségével gyorsul a hasonló alkatrészek elrejtésének és megmutatásának lehetősége bonyolult összeállítások esetén, például: több száz kötőelem egy kattintással elrejthető.
  • Hangvezérlés: nem kell keresgélni a parancsokat, csak megmondjuk melyiket akarjuk elindítani és az NX végrehajtja

image7

A modellezés területén számos újdonságot találunk, ezek közül érdemes kiemelni a következőket:

  • Felhasználói igény szerint a régi vázlatkészítő kiegészült új funkciókkal, ennek köszönhetően a használata tovább gyorsul az optimalizált megoldónak köszönhetően. 
  • A Countur Rib paranccsal előre definiált görbék segítségével már felületekre is tudunk borda keresztmetszetű geometriát létrehozni egy lépésben, legyen az alakos vagy síkfelület.
  • A szabad felületek és görbék számítási megközelítését optimalizálták, így sokkal pontosabb és simább geometriát kapunk végeredményként.
  • Az új Assemble parancs tovább gyorsítja összeállítás környezetben az alkatrészekkel kapcsolatos munkánkat. 
  • A hasonló geometriák intelligens felismerése és kijelölése a szinkronmodellezési parancsok közé is bekerült, ezzel gyorsítva például az importált modelleken végzendő előkészítő, módosító feladatokat.
  • Az eddig nem elérhető modellezési parancsok is használhatók mostantól a konvergens modellezés során – például, Mirror Geometry – ezzel teljeskörűvé vált az analitikus és konvergens modellek vegyes használata.
  • A rajzkörnyezet és a PMI új szövegbeviteli megoldást kap, mely segítségével egyszerűbben tudunk feliratokat hozzáadni a 2D-s, vagy a 3D-s információinkhoz.
  • Az előző főverzióban megjelent MBD, azaz modell alapú meghatározás lehetőségei tovább bővültek, segítve ezzel a hagyományos 2D-s rajzokról a 3D-s papírmentes dokumentáció kezelésre való áttérését.

image9

A megmunkálással kapcsolatban a következő területekre érdemes figyelni:

  • Új 4 tengelyes nagyoló művelet 

Ezzel az új művelettel gyorsan és egyszerűen tudjuk a hengeres, illetve kúpos alkatrészeket lenagyolni.

image2

  • Új többtengelyes sorjázó művelet

Ezt a műveletet használva könnyen hozhat létre többtengelyes szerszámpályákat a munkadarab éleinek sorjázására, illetve letörések megmunkálására. A művelet 3; 3+2; 4; 4+1 és szimultán 5 tengelyes szerszámpályák létrehozását is támogatja.

image3

  • Prime Turning támogatás

A Sandvik Coromant CoroTurn Prime lapkák és a PrimeTurning technológia is elérhető a legújabb NX verzióban. A nagyoláshoz, simításhoz és profilozáshoz használható Coroturn Prime A típusú lapkák és a kifejezetten nagyoló megmunkálásokhoz tervezett CoroTurn Prime B típusú lapkák saját sablont kaptak az NX 1980-as verziójában.

image4

  • Egyszerűbb szerszámbefogó készítés

A legújabb NX már automatikusan ki tudja olvasni a szükséges paramétereket a 3D-s szerszámbefogó modellből. Ennek használatával hatékonyabban tudjuk létrehozni a szerszámbefogó parametrikus modelljét, hiszen nem kell megmérnünk a modellt, sem manuális beírnunk a paramétereket.

image5

A fentieken kívül sok más CAM-es újítást is tartalmaz az NX 1980-as verziója, mint például tűrésosztályok használatát szerszámoknál, illetve a Guiding Curves műveletek hatékonyságnövelő fejlesztéseit.

Az új NX modulok közül megemlítendő az NX Coating, melynek segítségével a termékek bevonatolása, festése végezhető el. A bevonat mind a termék tömegszámításkor, mind a rajzi megjelenítéskor külön tulajdonságként van jelen.

image8

A továbbfejlesztett NX Render valósághű megjelenítőhöz csatlakozik az új NX Extended Reality modul, kibővítve a digitális megjelenítési lehetőségeket.

image10

..és a fentebb felsorolt újdonságok mellé még számos modul érkezett. A következő webinárunkban az NX 1980-as verzióját mutatjuk be részleteiben. Regisztráljon a webinárra és tájékozódjon az elsők közt!

orange

 

A graphIT Kft. online előadását az alábbi időpontban tartják:

2021. július 07-én 10:00

A webinár ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni ezen a linken tud

NX-szel kapcsolatos további információkért és praktikákért látogasson el a graphIT Kft. NX Blogjára, a www.digitalisiker.com weboldalra, ahol folyamatosan frissülő cikkekben mutatják be a legizgalmasabb újításokat, tippeket és tudásbázis cikkeket.

 

orange

SzerzőNX csapat – graphIT Kft.

További információ:

image1

1027 Budapest, Medve utca 17.
Telefon: +36 (1) 436-9600
Fax: +36 (1) 436-9606
NXSales@graphit.hu
http://graphit.hu/

Megosztás
[
    ]