Hatékony programozás technológiai ciklusok segítségével

A DMG MORI immár 50, kizárólag itt elérhető technológiai ciklusával a digitalizáció hozzáadott értékét kínálja ügyfeleinek.

  • 50, kizárólagos DMG MORI technológiai ciklus gépkezelés, megmunkálás, felügyelet és bemérés megkönnyítésére
  • Akár 60 százalékkal gyorsabb programozás a programozási segédek használatakor
  • gearHONING és ULTRASONIC axialGRINDING: A technológia integrációjával még hatékonyabb megmunkálás
  • ULTRASONIC feedbackCONTROL: Az anyagáramlások valós idejű felügyelete
  • safeRETREAT és AI Chip Removal: a gyártás folyamatbiztonságát javítja
  • gearQUALITY és Tilted Measuring: optimalizált folyamat közbeni mérés 
A DMG MORI 50, kizárólagos technológiai ciklust kínál a gépkezelés megmunkálás, felügyelet, valamint a bemérés megkönnyítésére.

A DMG MORI 50, kizárólagos technológiai ciklust kínál a gépkezelés megmunkálás, felügyelet, valamint a bemérés megkönnyítésére.

A DMG MORI gyártmányú szerszámgépek mindig is egyet jelentettek a termelékeny és nagy pontosságú megmunkálással. Ez már az NC programozáskor elkezdődik, ahol a kizárólagos DMG MORI technológiai ciklusok, a műhelyorientált programozás digitális segédei már évek óta hatékonyabb és megbízhatóbb folyamatokat tesznek lehetővé. A teljes paletta 50 technológiai ciklusból áll, amelyek lefedik a gépkezelés megmunkálás, felügyelet, valamint a bemérés témakörét egyaránt. A DMG MORI ezen terület fejlődését nyolc új technológiai ciklus bemutatásával demonstrálja. 

“Napjainkban a technológiai ciklusok számítanak a műhelyorientált programozás gerincének, mert a lehető legnagyobb hatékonyságot és folyamatbiztonságot jelentik” – magyarázza Dr. Ing. Edmond Bassett, a GILDEMEISTER Drehmaschinen GmbH műszaki fejlesztési igazgatója. Az egyre összetettebb munkadarabokat figyelembe véve a gyártási folyamatok optimalizálása csak a technológiai ciklusokkal lehetséges. “Ezek a teljesen vezérlőbe integrált programozási segédek lehetővé teszik, hogy a programozás akár 60 százalékkal gyorsabb legyen, világos programstruktúra épüljön fel, minimális hibalehetőséggel.” A DMG MORI továbbá nagy hangsúlyt fektet a fejlett technológiák integrációjára, hogy a gyártási láncot a teljes megmunkálási stratégiával optimalizálni lehessen. Ennek alátámasztására tekintsük át a most bemutatott, új DMG MORI technológiai ciklusokat.

A technológiai integrációnak köszönhetően még termelékenyebb megmunkálás

Mostantól a DMG MORI ötvözi a lefejtő fogmarásban jól bevált, rendkívül termelékeny gearSKIVING technológiai ciklust a gearHONING technológiai ciklussal, a fogaskerekek simítására. A hónolószerszám segítségével a lefejtőmarást követően a fogprofilt és a felületminőséget lehet javítani. A gearSKIVING és gearHONING együttes alkalmazásával szigorú technológiai követelményeket is teljesítő fogaskerekeket lehet gyártani. Egyéb, forgácsolással kapcsolatos technológiai ciklus a csúcsnélküli köszörülés, mint a köszörülési technológiai ciklus kiegészítő modulja és az ULTRASONIC axialGRINDING. Az előbbi hengeres felületek excenteres szuperfiniselésére ad lehetőséget, közvetlenül a szerszámgépen, párbeszédablak segítségével. Az excentricitás és az átmérő fokozatmentesen állítható és matematikailag ellenőrizhető a megfelelősége. 

Az ULTRASONIC axialGRINDING technológiai integrációt kínál az ügyfél számára a nagy keménységű, rideg anyagok megmunkálásának optimalizálására termelékenység és pontosság szempontjából. A félvezetőiparban szokásos alkatrészek megmunkálásakor a megmunkálási idő több, mint 25 százalékát, míg keskeny hornyok esetén több, mint az 50 százalékát meg lehet takarítani. Az ultrahangos megmunkáláskor használható másik technológiai ciklus az ULTRASONIC feedbackCONTROL. Lehetővé teszi az előtolás adaptív szabályozását a megmunkált anyagvastagságtól függően. Az ultrahangos egységtől érkező folyamatjeleket használják fel az anyagáramlások valós idejű felügyeletére. Kompozit anyagok esetén például a szerszámgép azonnal beavatkozik eltérő anyagtulajdonságok esetén.

Folyamatbiztonság és hatékony mérés

A DMG MORI a gépkezelési ciklusok körében bemutatta a safeRETREAT-et és az AI Chip Removal-t. A safeRETREAT használatával a szerszám és a munkadarab biztonságosan elválasztható egymástól, amikor a gépkezelő megnyomta a vészleállító gombot. Ezt a ciklust a gearSKIVING 2.0-val és a Multi-threading 2.0-val lehet együtt használni, a cél mindkét technológia esetén a folyamatbiztonság növelése és a munkadarabok és szerszámok védelme a sérülésektől. Az AI Chip Removal hatékony forgácseltávolítást biztosít a munkatérből. Az intelligens algoritmusok segítségével a munkatérbe integrált kamera a lehetséges forgácsfészkeket még korai státuszban felderíti, és automatikusan abba az irányba fordítja a hűtő-kenő folyadék fúvókákat, hogy lemossa a felgyülemlett forgácsot, mielőtt a szerszámgépet le kéne állítani. 

A gearQUALITY és Tilted Measuring ciklusokkal a DMG MORI optimalizálja a folyamat közbeni mérést. A gearQUALITY használatakor például többé nem szükséges a munkadarabot kiszerelni a szerszámgépből a fogazat beméréséhez. A mérőfejbe integrált lézerszkenner felvételt készít a mért felületről, és a szoftver elvégzi a teljes mérési ciklust a fogazaton a jelenlegi legkorszerűbb fogaskerék bemérési technológiának megfelelően. A szerszámgépen belül a fogazat minőségének meghatározása csökkenti a felesleges technológiai lépéseket, és növeli a technológia hatékonyságát. A Tilted Measuring egy kizárólagos technológiai ciklus, amellyel a döntött forgástengelyű alkatrészek felhasználóbarát mérését lehet elvégezni, hiszen ezek referenciafelületei általában nehezen hozzáférhetők. Az eltárolt mérési eredményeket a további folyamatlépéséknél fel lehet használni, például referenciapont felvételekor, az alkatrész automatikus beállításakor vagy a művelet leállításakor. A kézi bemérés elkerülésével ezen technológiai ciklus használatakor meg lehet spórolni a beállítási időket, növeli az automatizációs fokot, javítja a munkadarab minőségét.

Ezekkel és a többi, kizárólagos technológiai ciklussal a DMG MORI választ ad a növekvő igényt a digitalizációra és a műhelyben történő programozásra egyaránt. Ezenkívül jelentősen hozzájárulnak a növekvő gazdasági kihívások leküzdéséhez.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]