A SCHUNK és a 3M együttműködése új lehetőségeket kínál az automatizált köszörülésben

A robottal támogatott köszörülés komoly kihívást jelent, mert alapos tudást követel meg technológiai-, folyamatirányítási- és anyagtudományi oldalról egyaránt. A terület két szakértője, a megfogástechnikában nagy tapasztalatokkal rendelkező SCHUNK és a csiszolóanyagok egyik vezető gyártója, a 3M, egy együttműködés keretében egyesítették erőiket, hogy optimális megoldást nyújthassanak felhasználóik feladataihoz. Partnereiket mostantól együtt támogatják a köszörülési, polírozási és csiszolási műveletek automatizációjának optimalizálásában.

A SCHUNK és a 3M együttműködése új lehetőségeket nyújt a köszörülési műveletek optimalizálásában.

A SCHUNK és a 3M együttműködése új lehetőségeket nyújt a köszörülési műveletek optimalizálásában.

Köszörülés, sorjátlanítás, polírozás ─ amikor olyan, kihívást jelentő feladatokról van szó, mint az alkatrészek be- és kiszerelése vagy munkadarabok simítása, számos vállalat a kézi vezérlésű megmunkálásokban bízik. Ez azonban nem gazdaságos sorozatgyártás esetén, és nem is biztosítható az elvárt ismétlési pontosság. Ezzel szemben a robottal támogatott műveletek esetén a minőség éjjel-nappal, gépkezelő nélkül is garantált. Az automatizáció egyik specialistája, a SCHUNK, az ügyfeleik folyamatait a SCHUNK CoLab-ban végzett tesztekkel és azok hitelesítésével támogatják, illetve biztosítják a megfelelő alkatrészeket is. A SCHUNK robottal támogatott megmunkáláshoz kapcsolódó termékpalettáját tekintve, a felhasználók a jövőben a legtöbb, kézi vezérlésű köszörülési-, polírozási- és sorjázási műveletüket automatizálhatják.

A 3M folyamatosan optimalizálja a köszörülési- és polírozási műveleteket, innovatív termékeikkel növelik a folyamatok hatékonyságát. Mindezt a SCHUNK automatizálási tapasztalatával kombinálva teljesen új lehetőségeket kínálnak a köszörülési-, polírozási- és sorjamentesítési műveletek optimalizálására. Az egyesített tudásbázissal és együttműködő értékesítői hozzáállással olyan testreszabott megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek, amelyek mindkét vállalat szakértelmét képesek kiaknázni. A SCHUNK biztosítja a megfelelő építőelemeket a robot számára, illetve támogatja az automatizáció műszaki bevezetését, a 3M pedig kiválasztja a megfelelő köszörű- illetve csiszolóanyagot, és meghatározza az optimális folyamatparamétereket. Erre a célra a SCHUNK CoLab-ban gyorsan és egyszerűen el tudják készíteni a megvalósíthatósági tanulmányokat, számos alkatrészre. A 3M saját robotikai laboratóriumában emellett lehetőség van a csiszolási műveletek további optimalizálására, hogy több szempontból is biztosítható legyen az ideális felületminőség. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek mindkét oldalról az iparág legjobbjaival dolgozhatnak együtt, és megtalálhatják a saját alkalmazásuk számukra optimalizált, testreszabott automatizációs megoldást.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]