A Kennametal bemutatja HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaróját

A HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaró a vállalat HARVI I TE szériájának új tagja. A szerszámot rendkívül termelékeny 3D nagyoló és simító műveletekhez tervezték, magas anyagleválasztási sebességével pedig alacsonyabb megmunkálási költségeket biztosít, az anyagok széles választékához.

Four-flute-solid-carbide-end-mill

A nagy teljesítmény titka

A HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaró innovatív, szabadalmazott hátszögét érdemes közelebbről is szemügyre venni. A legkritikusabb részen – a gömbvégű szekción – egy hullámos kontúr formázza a hátszöget, ami optimális hűtőfolyadék áramlást biztosít a forgácsolási zónába.

Maximális termelékenység és maximális szerszáméltartam 3D marási műveletekhez: A HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaró hullámos hátszöge a gömbvégű szekción.

20026_HARVI-I-TE_Faceted-Relief-min

A hullámos hátszög nagyobb előtolást és sebességet biztosít, a fejlett rezgéscsillapításnak és a kisebb forgácsolási erőknek köszönhetően ráadásul növeli a forgácsolási mélységet.

A külső átmérőn a hátszög alakja megváltozik, és egy excentrikus, csiszolt hátszög lesz belőle. Ez az excentrikus, csiszolt hátszög kivételes élszilárdságot, geometriai pontosságot és kisebb forgácsolási erőt biztosít, és rendkívül sokoldalúvá teszi a szerszámot.

A szögletes végű kialakítás további előnyeivel – ezek közé tartozik az ívelt homlokfelület, a forgácstörés és a horony változó emelkedésű szöge – szintén rendelkezik ez az új, tömör, keményfém szármaró.

ForrásKennametal

További információ:

A Kennametal hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]