Újabb fejlesztések a rendhagyóan sikeres gyártócégnél

Mértékadó elemzések szerint a globális autóipar mintegy 20%-os visszaesést könyvelt el tavaly, Európában pedig ennél is valamivel nagyobb lehetett a csökkenés. Számos hazai vállalkozáshoz hasonlóan a Savaria Ipartechnika Kft. megrendeléseinek nagyobb részét is ez a szektor adja, a Vas megyei Gencsapátiban működő precíziós gyártócég mégis 20%-os növekedést tudott regisztrálni 2020-ban. További fejlődésükhöz pedig a sikereiket eddig is garantáló alapelveik mellett most egy jelentős pályázati forrás elnyerése is hozzájárulhat.

2020_01_31_Savaria_Ipartechnika_csarnokavato_01_nowatermark

A Savaria Ipartechnika Kft. kivételes helyzete egyrészt abból adódik, hogy a csúcsminőségű gépparkjuk és kimagasló szaktudásuk révén a legösszetettebb, legnagyobb pontosságot (0,001 mm tűrésű) igénylő alkatrészeket is rövid határidővel, kifogástalan minőségben képesek előállítani, ilyen tekintetben pedig kevés konkurenciájuk akad. Másrészt a prototípus-alkatrészek gyártása terén az autóipar dinamikusan fejlődő ágára, azaz az elektromobilitásra fókuszálnak, ahol a legnagyobb gyártók az egyre nagyobb verseny miatt a zsugorodó bevételeik ellenére sem foghatják vissza beruházásaikat.

A cég már most is számos európai és ázsiai márka elektromos- és hibrid járműveihez gyárt nagy hozzáadott értékkel kulcsfontosságú alkatrészeket, a tevékenységét pedig a jövőben még hatékonyabb alapokra helyezheti, mivel a GINOP-1.2.11-20 – Magyar Multi Program IV. „Zöld Nemzeti Bajnokok” pályázaton 351 320 206 forintos, 45%-os arányú támogatásban részesült.

2020_02_25_Savaria_Ipartechnika_03

Az összegnek köszönhetően új berendezéseket, többek közt korszerű megmunkáló központokat, esztergát, huzalos szikraforgácsoló gépet tudnak beszerezni, amitől a termelési kapacitás 15-20%-os és a termékpaletta 20-25%-os bővülését várják. A projekt ráadásul a piaci helyzet megerősítése mellett a dolgozói létszám növelésére is lehetőséget adhat.

Aszódi János, a Savaria Ipartechnika Kft. tulajdonos-ügyvezetője hozzátette: „mivel a beszerzendő gépek univerzálisan használhatók, az elektromos- és hibrid autóalkatrészek gyártása mellett más területeken, például a vasútiparban vagy az elektronikai precíziós készülékeknél is hatékonyan tudjuk majd alkalmazni őket. Ez pedig különösen fontos a kitettségünk csökkentése szempontjából, ami cégünk jelenének egyik legfontosabb kihívása.”

ForrásSavaria Ipartechnika

További információ:

A Savaria Ipartechnika hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]