Új, nagy teljesítményű szerszámok trochoidális maráshoz

Tovább bővíti szerteágazó termékpalettáját az LMT Tools a kifejezetten trochoidális marás céljaira kifejlesztett, tömör, keményfém marószerszám-családdal, a CARBLoop-al.

A maximális forgácsolási mélységnek (3 x Ø és 5 x Ø) és az ideális élgeometriának köszönhetően az új trochoidális marószerszám kiváló forgácsolási teljesítménnyel rendelkezik, ez rövidebb megmunkálási időt, egyúttal hosszabb szerszáméltartamot jelent. A gyártási költségek ezzel jelentősen csökkenthetők.

LMT_Tools_CARBLoop

A trochoidális marás egy rendkívül dinamikus megmunkálási eljárás, amely a figyelemre méltó előnyeinek köszönhetően egyre jobban elterjed. A nagy forgácsolósebességnek köszönhetően a megmunkálási idő akár 70 százalékkal is csökkenthető a hagyományos marási stratégiával összehasonlítva, ezzel jelentősen megnő a termelékenység. A szerszáméltartam ugyanakkor megháromszorozódik, mert a kisebb átfogási szögnek köszönhetően forgácsolás közben kevesebb hő képződik, a szerszám forgácsolóélét ezért kisebb feszültségek terhelik. A kopást szintén csökkenti az a jelenség, hogy a kisebb és egyenletesebb forgácskeresztmetszet miatt kisebb forgácsolóerők ébrednek.

Új etalon a trochoidális marásban

Az LMT Tools a CARBLoop képében tökéletes szerszámot kínál. Az új trochoidális marószerszámot kifejezetten az innovatív marási eljáráshoz fejlesztették ki, és a tulajdonságait a technológia sajátosságaihoz igazították. Az egyik legfontosabb jellemző az újonnan kifejlesztett forgácstörők, amelyeket egymáshoz képest eltolva alakítottak ki. A forgácstörők a keletkező forgács térfogát a felére csökkentik és még nagy teljesítményű megmunkáláskor is biztosítják az egyenletes forgácselvezetést. Átmérőtől függően akár 14 forgácstörőt is kialakíthatnak a szerszámon. A nagy mennyiségű forgácstörők nem pusztán az optimális forgácselvezetést biztosítják, hanem jelentősen csökkentik a rezgéseket, ami szintén növeli a szerszáméltartamot. A forgácsolóél különleges geometriája meghatározott élszalaggal és a legkorszerűbb bevonatokkal nagy forgácsolósebességet, élenkénti előtolást és ezáltal maximális anyagleválasztást tesznek lehetővé. További előny a 2 mm-rel hosszabb forgácsolóél. Ez azt jelenti, hogy a CARBLoop szerszámokat számos alkalommal újra lehet élezni, anélkül, hogy a maximális fogásmélységről lemondanánk.

Mély zsebek marása nagyobb termelékenységgel

A CARBLoop kétféle kivitelben elérhető: a CARBLoop STEEL az ISO-P és ISO-K besorolású anyagokhoz, míg a CARBLoop INOX az ISO-S and ISO-M besorolású anyagok megmunkálásához optimális. A forgácsolóél geometriáját, hőkezelését és bevonatát kifejezetten a megmunkálandó anyagoknak megfelelően fejlesztették ki, egymáshoz optimálisan illeszkednek. Ezzel lehet elérni a lehető legjobb marási eredményeket. Különösen mély zsebek marása esetén lehet kihasználni a trochoidális marás előnyeit, ugyanis a nagy anyagleválasztás ilyenkor óriási időmegtakarítást jelent. A kis forgácsolóerőknek köszönhetően pedig vékonyfalú vagy karcsú alkatrészeket lehet kiválóan megmunkálni.

A tökéletes választás trochoidális maráshoz

A trochoidális marás korábban elképzelhetetlen teljesítményt és termelékenységet nyújt nagyoláskor és elősimításkor egyaránt, akár fröccsszerszám- vagy öntőminta gyártásról, repülőgépipari- vagy általános gépgyártási alkalmazásról van szó. Az LMT Tools az új CARBLoop családdal mindezt elérhetővé teszi és egy nagy teljesítményű eszközt kínál, amely termelékenység, megmunkálási idő, szerszáméltartam és gazdaságosság terén egyaránt kiemelkedően teljesít.

A CARBLoop egyébként nem csak a trochoidális marás céljaira megfelelő, hanem az előnyeit – nagy fogásmélység, nagy forgácsolósebesség, kis forgácsolóerők, kiváló forgácselvezetés, hosszú szerszáméltartam – ugyanígy ki lehet használni hagyományos sarokmarás vagy horonymarás esetén is.

ForrásLMT Tools

További információ:

Az LMT Tools hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]