Nagyobb számítási teljesítmény, valósidejű működés és grafikai képességek új processzorosztállyal

Új, CX20x3 típusú, AMD Ryzen™ processzorokat tartalmazó beágyazott PC-kkel bővült a Beckhoff ipari PC-inek kínálata. Az új, nagy teljesítőképességű ipari PC-n mind a TwinCAT 2, mind a TwinCAT 3 fejlesztőkörnyezet és runtime is futtatható.

pr212020_Beckhoff_CX20x3_web

Az új sorozat ideális 32-bites és 64-bites rendszerekhez egyaránt, ezért úgy a TwinCAT 2, mint a TwinCAT 3 szoftver futtatására alkalmas. Az operációs rendszer tekintetében a Windows 10 IoT Enterprise 2019 LTSC, vagy az új TwinCAT/BSD közül lehet választani. Jelenleg a beágyazott PC két változata érhető el:

  • CX2033: ventilátor és forgó alkatrészek nélküli felépítés, AMD Ryzen™ V1202B típusú processzorral (2,3 GHz-es órafrekvencia, két processzormag);
  • CX2043: nagy teljesítőképességű eszköz, fordulatszám-vezérelt golyóscsapágyas ventilátorral és AMD Ryzen™ V1807B típusú processzorral (3,35 GHz-es órafrekvencia, négy processzormag).

A rendkívül hatékony Zen-architektúrán alapuló AMD-processzorok nagy számítási teljesítményt nyújtanak magas órajel-frekvencia mellett. Ezenfelül az integrált grafikai funkcióik függetlenek a processzor gyorsítótárától, kiváló valósidejű jellemzőket biztosítva.

A CX20x3 alapkiépítésben két független Ethernet-interfészt, négy darab 3.1 szabványú, második generációs USB-interfészt és egy DVI-D interfészt tartalmaz. Az eszköz alapkiépítésben a processzoron és a hozzátartozó chipkészleten kívül 8 GB RAM memóriát is tartalmaz. A vezérlő CFast szabványú flash-kártyáról tölti be az operációs rendszert. A processzor 128 kB méretű, belső tartós NOVRAM memóriájában megőrizhetők az adatok, ha nem áll rendelkezésre külső szünetmentes tápegység. Az eszközhöz opcionálisan terepi busz- vagy soros interfész is rendelhető. A CX2000 termékcsalád minden egyéb eleme rendszercsatlakozón keresztül csatlakoztatható. A kiterjesztett, 25…+60 °C közötti üzemi hőmérséklettartomány lehetővé teszi az eszközök szigorúbb követelményeket támasztó területeken történő használatát is.

ForrásBeckhoff

További információ:

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]