Elindította Studio System 2 rendszerét a Desktop Metal

Az új technológia egyszerű, irodai 3D fémnyomtatást tesz lehetővé tervezők és mérnökök számára.

A következő generációs technológia a forradalmi, két lépcsős folyamatnak köszönhetően tovább egyszerűsíti a kis sorozatos 3D fémnyomtatást

Studio_System_2_-_Full_Lock-Up_For_Marketing_2

  • A Desktop Metal Studio System+ sikerére építve, az új Studio System 2 kiváló minőségű fémalkatrészgyártást tesz lehetővé irodai környezetben. Az egyszerűsített kétlépcsős megoldással pedig szükségtelenné válik az oldószeres kötőanyag kivonás.
  • Az innovatív fejlesztések közé tartoznak az új nyomtatási profilok és a teljesen új anyagrendszer, amelynek célja, hogy kiváló alkatrészminőséget, pontosságot és felületi minőséget biztosítson, miközben minimalizálja a lehetséges hibákat, az összetett geometriák széles skáláján.
  • A Desktop Metal Fabricate szoftveres munkafolyamata a nyomtatáson és szinterezésen keresztül teljes mértékben automatizálja az alkatrészek létrehozását, hogy kiváló minőségű, tömítéssel ellátott végfelhasználói alkatrészeket hozzon létre és az öntészethez hasonló pontossággal működjön.
  • A Studio System 2 világszerte történő szállítása a tervek szerint 2021 első negyedévében indul el, és minden meglévő Studio System ügyfél jogosult a frissítésre

A tömeggyártásra és kulcsrakész additív gyártási megoldásokra specializálódó Desktop Metal bejelentette, hogy elindítja a Studio System™ 2-t, amely egy egyszerűsített, irodabarát 3D fémnyomtatási technológia, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy előgyártáshoz és a végfelhasználói alkalmazáshoz nyomtassanak fém alkatrészeket kis sorozatokban.

“Mivel az additív gyártás egyre jobban terjed, a Desktop Metal folyamatosan fejleszt, hogy egyre hatékonyabban tudjon versenyezni a hagyományos gyártási folyamatokkal.” – mondta Ric Fulop, a Desktop Metal vezérigazgatója és társalapítója. “A következő generációs Studio System 2 rendelkezik az eredeti Studio System legjobb funkcióival, és jelentősen javítja is őket. Emellett jobb minőségű fém alkatrészeket biztosít az akadálytalanabb és hozzáférhetőbb folyamaton keresztül, mindezt kisebb helyigény mellett.”

A Studio System – Irodabarát 3D fémnyomtatás

A 2017-ben debütált Studio System egy irodabarát additív fémgyártó rendszer, amely hatékonyan használja ki a Desktop Metal által szabadalmaztatott kötött fémlerakódási (BMD) technologiát. Ez egy porkohászat-alapú folyamat, amelyben a 3D fémnyomtatással általában együtt járó porok és veszélyes lézersugarak használata helyett kötött fémrudakkal építhetők fel rétegről-rétegre az alkatrészek. Az eredeti Studio System, amely egy nyomtatóból, egy debinderből és egy kemencéből áll, leegyszerűsíti a kis mennyiségű komplex, magas minőségű fémalkatrészek belső termelését.

A Studio System-et 2018 negyedik negyedéve óta nagy mennyiségben szállítják, így már több száz ügyfélhez jutott el, több mint 30 országban világszerte. A rendszert olyan iparági vezetők használják, mint a Ford Motor Company, BMW Group, Eaton Corporation, Google LLC, 3M Company, Stanley Black & Decker, Inc., Lockheed Martin Corporation, Goodyear Tire & Rubber Company, Moen Incorporated és olyan oktatási intézmények, mint a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Texas A&M University, és a Polytechnic University of Milan (Politecnico di Milano). Alkalmazása az előgyártástól kezdve a funkcionális prototípusokon keresztül a végfelhasználói alkatrészek kis mennyiségű gyártásáig mindenhol megtalálható.

infill_comparison_B_1280x960

Következő generációs 3D fémnyomtatás 2 lépésben – Nyomtatás és szinterezés

A következő generációs Studio System 2 megtartja az eredeti Studio System összes kritikus funkcióját, miközben olyan fejlesztéseket biztosít, amelyek még könnyebbé, megbízhatóbbá és hozzáférhetőbbé teszik a 3D fémnyomtatást. Ezen előnyök közé tartozik:

  • Forradalmi, kétlépcsős folyamat: A Studio System 2 segítségével elhagyhatók a teljesen új anyagokból készült oldószerek, lehetővé téve az alkatrészek közvetlen átvitelét a nyomtatóból a kemencébe. Az eredmény egy hozzáférhető, kétlépcsős folyamat, amely szinte kéznélküli élményt nyújt, emellett csökkenti a fogyóanyagok használatát és az egész rendszer működési idejét.
  • Komplex geometriák széles választéka: A magas teljesítményű fémalkatrészek megbízható gyártására tervezett Studio System 2 minimalizálja az alternatív 3D nyomtatási folyamatokkal járó próbákat és hibákat. Mindezt az új nyomtatóprofilok és az újratervezett réteganyag teszi lehetővé, amellyel még egyenletesebb zsugorodás érhető el szinterezés közben és nagyobb arányban készíthetők hibátlan alkatrészek, geometriától függetlenül.
  • Megnövelt felületi érdesség: A Studio System 2 fűtött kamrája és az új nyomtatási profilok kiemelkedő felületi érdességet eredményeznek, közvetlenül a kemencéből kivéve.
  • Nagy szilárdságú, háromszoros periodikus minimális felület (TPMS) feltöltés: Az új izotrópikus TMPS feltöltés szilárd alkatrészeket hoz létre és ideális a végfelhasználói alkalmazásokhoz. A Desktop Metal kemencéjében zajló vákuum szinterezés akár 1.400°C-ra is fel tud hevülni, így használatával az öntvényekhez hasonló, a Metal Powder Industries Federation (MPIF) szabványainak megfelelő vagy akár azokat meghaladó minőségű alkatrészek készíthetők.
  • Széles anyagkínálat: A Studio System 2 a 316L rozsdamentes acél alapanyaggal kerül a piacra, amely egy kiváló korrózióálló tulajdonságokkal rendelkező, általános rendeltetésű anyag. Ezt egyebek mellett csőcsonkok, fúvókák, foglalatok, reteszek és ékszerek gyártásához használják. A további anyagok széles választéka – amelyek kihasználják az új, akadálymentes, kétlépcsős folyamatot – még kutatás-fejlesztés alatt állnak, és az év hátralévő részében kerülnek bemutatásra. Ezen túlmenően, A Studio System 2 visszamenőleg kompatibilis lesz a debinderrel és az összes anyaggal, amelyeket korábban támogatott a Studio System, beleértve a 17-4PH rozsdamentes acélt, a 4140 alacsonyan ötvözött acélt, a H13 szerszámacél és a rezet.
  • Szoftver vezérelt munkafolyamat: A Desktop Metal Fabricate™ szoftvere új, alapértelmezett nyomtatási profilokat tartalmaz, amelyek egyszerűsítik a gyártás előkészítését, miközben továbbra is hozzáférést biztosítanak több mint 90 testreszabható nyomtatási beállításhoz. A Fabricate ezen túl stratégiailag elhelyezett repedésekkel ellátott, leválasztható támasztékokat is képes generálni, amikkel elkerülhető a támaszanyag szorulása.

TriManifold_1280x960

“Az eredeti Studio System sikereiből tudjuk, hogy a vállalatok világszerte szívesen alkalmaznák az új, akadálymentesebb Studio System 2-őt, hogy nehezen megmunkálható alkatrészeket is gyárthassanak, összetett geometriával, például alámetszésekkel és belső csatornákkal” – mondta el Fulop. “A gyártás, a szerszámozás, az autóipar, a fogyasztói termékek és az elektronika, valamint az orvosi alkalmazások területén tevékenykedő ügyfeleink megosztják velünk, hogy milyen additív gyártási kihívásokkal kell szembenézzenek és ennek megfelelően hogyan kell változtassanak szemléletükön, hogy megfelelően optimalizálhassák termékeiket.”

ForrásDesktop Metal

További információ:

A Dekstop Metal hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]