Dynamic Thinking: Használja ki stratégiai előnyeit annak, amivel már rendelkezik

A nagy teljesítményű szoftverekkel, kiváló minőségű szerszámokkal és fejlett megmunkáló központokkal rendelkező műhelyben az utolsó dolog, amit egy gépész meg akar tenni, az, hogy nem használja ki az eszközeit. A már rendelkezésre álló technikák és szerszámpályák figyelmen kívül hagyása erősen befolyásolhatja a vállalat eredményeit. A jó hír az, hogy az ilyen típusú problémák megoldása csak a már meglévő lehetőségek kihasználási módjainak feltárását jelenti.

Hiányzik a műhelye technológiájának bármely előnye? Nagyszerű alkalom arra, hogy feltárja a már meglévő stratégiai előnyöket.

Whats-Already-There_rgb

Íme öt olyan terület, ahol a meglévő eszközöket gyakran figyelmen kívül hagyják:

1. Mastercam Lathe

Az meghajtott szerszámos esztergák egyre népszerűbbek a csökkentett beállítási idő és a megnövekedett vágási teljesítmény miatt. A Mastercam Lathe 3 tengelyes marási képességek beépítésével növeli e gépek értékét. Ezek az esztergamegoldások akár a Mastercam Mill-el is kombinálhatók, hogy kibővítsék az olyan lehetőségeket, mint a keresztkontúr és a fúrás, és lehetővé tegyék az eszterga képességeinek teljes kihasználását. A bonyolultabb alkatrészeket egyetlen beállítással kezelheti, így nincs szükség további marásokhoz marógép használatára. A marógép felszabadításával több munka lehetőségét nyitja meg műhelye számára.

2. Stock Model rögzítése

Ez a szolgáltatás jobban megjeleníti, hogy mit fognak tovább megmunkálni, hogy az operátorok ne vesztegessék az időt a “levegő marásával”.

A Mastercam maradékanyag követő – ez azt jelenti, hogy az egész megmunkálási folyamat során nyomon követi a folyamatban lévő anyag eltávolítását. Képzelje el, hogy egy tömör egyszerű tömbbel kezdi; minden szerszámút vagy művelet eltávolít bizonyos anyagokat, új szilárd modellt hozva létre. Minden ezt követő művelet tudja, hogy ennek a folyamaton belüli maradékanyagnak mi a formája, és csak ezt fogja csökkenteni, és nem pazarolja az időt a “levegő forgácsolásával”.

3. Tool Manager

A Tool Manager egy átfogó szervező rendszer a szerszámok és szerszámbefogók számára. Ezenkívül integrálja a anyagminőségre és a vágási paraméterekre vonatkozó adatokat, hogy teljes adatbázist készítsen a biztonságos megmunkáláshoz. Szerszám összeállítások létrehozásával csökkenthető a programozási idő, és az operátorok szervezettek lehetnek.

4. Automatizált folyamat közbeni mérés és ellenőrzés

A Mastercam Productivity+™ modul kiküszöböli a kézi folyamat közbeni várakozással járó leállásokat, méréseket és felére csökkentheti a ciklusidőket. A Mastercam Productivity+ felülete automatizálja a beállás és a folyamat közbeni mérési műveleteket. A kezdeti alkatrész-helymeghatározás programozható a Mastercam-ben, majd az elágazási logika a ProductivityPlus-ban megmunkálás közben módosíthat korrekciót.

5. Multitasking

A multitaszk (Mill-Turn) gépek fejlett megoldásai egyszerűsítik a megmunkálási folyamatot, kiküszöbölve a marás, esztergálás és fúrás beállításait. Kevesebb beállítás gyorsabb termelékenységet eredményez és nem sok időbe telik, mire a csatornák szinkronizálása megtérül. A meglévő műhelyben az eszközök képességeinek időszakos vizsgálata értékes része lehet a hosszú távú gyártási sikernek.

DynamicThinkingBlogHa Ön Mastercam-felhasználó, megmunkáló műhelyt vezet, vagy egyszerűen csak további ötleteket keres annak érdekében, hogy a műhely maximális biztonságban és termelékenységben működjön, nézze meg a Dynamic Thinking sorozat további tartalmait. Ez a sorozat képzési lehetőségeket, webes szemináriumokat és egyebeket tartalmaz, amelyek segítenek megtalálni a változó körülményekhez és elvárásokhoz való alkalmazkodást a gyártási piacokon.

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos magyar honalpján.

Megosztás
[
    ]