Dynamic Thinking: A “Post and Go” stratégiai integrálása

Az optimalizált poszt-processzor azt jelenti, hogy a szoftverben létrehozott kód pontosan az a kód, amely a CNC vezérlőn futni fog. A programozók gyakran túl elfoglaltak ahhoz, hogy optimalizálják a poszt-processzorokat, de ez garantálja az idő és a pénz megtakarítását.

A problémák 40-60%-a azzal kapcsolatos, hogy a gépek nem pontosan azt teszik, amit a programozó tervezett. Ezek a problémák többnyire a poszt-processzorokra vezethetők vissza. A legtöbb CNC berendezés esetében a Mastercam-mel szállított poszt-processzorok nagyon jól működnek alapbeállításokkal. Kifinomultabb alkalmazásokhoz azonban kiigazításokra lehet szükség.

The abstract scene of the 5-axis CNC machining center and the G-code data. Hi-technology tyre mold manufacturing process with the 5-axis CNC milling machine.

Jól hangolt poszt-processzor nélkül az operátoroknak gyakran meg kell találniuk a megoldást azáltal, hogy a gépen átírják a G-kódot. Ez nem csak a felhasználói hibák teljesen új lehetősége előtt nyitja meg a folyamatot, hanem a legjobb szándékú gépkezelő számára is lehetővé teszi olyan módosítások végrehajtását, amelyek csökkenthetik a hatékonyságot vagy növelhetik a selejt kockázatát. Ezeket a módosításokat nem futtatták a szoftver szimulációján keresztül, ezért kiszámíthatatlanok. Még akkor is, ha a szerkesztések hatékonyak, az idő amit a kezelőnek be kell fektetnie a gép megismerésébe a változtatások végrehajtása érdekében, visszatartó erejű lehet és akár egy teljes projekt leállhat abban az esetben, ha az adott operátor szabadságon van.

Ha a poszt-processzor funkciók a lehető legjobban szinkronizáltak, akkor egy NC program szinte azonos módon fog viselkedni a viszonylag hasonló gépeken. Nincs szükség arra, hogy az operátorok átírják a kódot, hogy készenlétben álljanak és figyeljék a megmunkálást vagy épp minden gépet alaposan tanulmányozzanak annak bonyolultsága miatt.

A poszt-processzorok optimalizálása bonyolult vállalkozás lehet, de minden szerződött Mastercam viszonteladónak van egy alkalmazástechnikai csapata, amely készen áll a segítségre. A legtöbb 3-tengelyes beállítás viszonylag egyszerű és rövid idő alatt elvégezhető. A bonyolult 5-tengelyes beállítások esetén az alkalmazásmérnökök gyakran együttműködnek a CNC Software szakértőivel, valamint műszaki támogatást nyújtanak a gépgyártóknak. Ennek eredményeként korszerűbb, hatékonyabb gyártási folyamat és biztosabb alap áll rendelkezésre.

A poszt-processzorok optimalizálásának lépései az Ön műhelyében hosszú távú stratégiájának részét képezhetik a gyártási siker érdekében.

DynamicThinkingBlogHa Ön Mastercam felhasználó, műhelyt vezet vagy egyszerűen csak további ötleteket keres annak érdekében, hogy a műhely maximális biztonságban és termelékenységben működjön, nézze meg a Dynamic Thinking sorozat további tartalmát. Ez a sorozat képzési lehetőségeket, webes szemináriumokat és egyebeket tartalmaz, amelyek segítenek megtalálni a változó körülményekhez és elvárásokhoz való alkalmazkodást a gyártási piacokon.

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos magyar honalpján.

Megosztás
[
    ]