Nagyobb hatékonyság az automatizált sorjátlanításnak köszönhetően

A tiszta, hibátlan végtermékek érdekében, az éles peremeket, egyenetlenségeket és túlnyúlásokat megbízhatóan el kell távolítani a forgácsolási és öntészeti folyamatok során. Az ehhez szükséges érzékenységet korábban csak kézi megmunkálással lehetett elérni, a SCHUNK robotizált sorjázó megoldásának köszönhetően azonban a folyamat mostantól automatizáltan is elvégezhető. A berendezéssel tökéletes megmunkálási eredmények érhetők el, növelhető a hatékonyság, csökkennek a költségek, az alkalmazottak pedig mentesülhetnek a nehéz, fárasztó munkától.

A SCHUNK minden sorjátlaníto alkalmazás automatizációjához kínál szerszámot. A cél: tökéletes eredmények, nagyobb hatékonyság, alacsonyabb költségek és ergonomikus munkaállomások.

A SCHUNK minden sorjátlaníto alkalmazás automatizációjához kínál szerszámot. A cél: tökéletes eredmények, nagyobb hatékonyság, alacsonyabb költségek és ergonomikus munkaállomások.

A fémmegmunkáló iparban, a sorjátlanításra általában egy utólagos munkafolyamatban kerül sor, ami extra logisztikai és személyzeti erőforrásokat igényel. Ennek orvoslására fejlesztette ki a SCHUNK új termékeit. Tekintve, hogy a robotok nemcsak a munkadarabok be- és kirakodására alkalmasak, nincs akadálya annak, hogy a sorjátlanítás folyamatában is hasznosíthatók legyenek. Az egyes darabok sorjátlanítása a következő darab megmunkálásával párhuzamosan zajlik, ezáltal megspórolhatók az extra munkafolyamatok. Az egyidejű sorjázás csökkenti az alkatrészek átfutási idejét, valamint a darabköltségeket és hozzájárul a meglévő rakodó robotok jobb kihasználtságához. A robot ismétlési pontossága szintén megbízható, konzisztens eredményeket mutat. A piszkos, monoton feladatokhoz rendelt robotoknak köszönhetően az alkalmazottak pedig biztonságosabb, ergonomikusabb környezetben dolgozhatnak. Ezeket az előnyöket évezhetik a SCHUNK új szerszámainak felhasználói.

Megfelelő megoldások bármilyen alkalmazáshoz

A SCHUNK 3 új terméke, a CRT, RCV és CDB különböző sorjátlanító műveletekhez lett fejlesztve, hogy minden alkalmazáshoz megfelelő megoldást kínálhassanak. A CRT egy pneumatikus hajtású reszelő, ami kiváltképp kis, szűk szerszámgeometriákhoz ideális. Még az olyan nehezen elérhető területeken is pontosan dolgozza el az éleket és tisztítja a darabokat mindenféle maradékanyag nélkül, mint a rések, sarkok vagy hornyok. A +/- 1,8 mm-es kompenzációs szög megbízhatóan egyenlíti ki a pozíciós pontatlanságokat, valamint a munkadarab és szerszám tűréseket. A reszelő hagyományos reszelőlappal is felszerelhető, így meglévő eszközök is felhasználhatók, ami segíti az átállást az automatizált folyamatra.

A CRT egy pneumatikus hajtású reszelő, ami kiváltképp kis, szűk szerszámgeometriákhoz ideális.

A CRT egy pneumatikus hajtású reszelő, ami kiváltképp kis, szűk szerszámgeometriákhoz ideális.

A szintén pneumatikus RCV sorjázó orsó jelenleg a legrobusztusabb szerszám a piacon, amely a mart alkatrészek tisztításában bizonyítja rátermettségét. Tekintve, hogy különböző forgó szerszámokkal használható, az RCV számos sorjázó alkalmazásnak rugalmasan megfeleltethető. Robusztus kialakításának és magas minőségének köszönhetően konzisztens megmunkálási eredményeket biztosít. A légmotor nagy nyomatéka és rövid leállási ideje csökkenti a megmunkálás idejét, így nagyobb átmenő teljesítményt kínál.

Kifejezetten robusztus: Az RCV pneumatikus sorjázó orsó bármilyen, forgó szerszámos sorjátlanító alkalmazáshoz ideális, így számtalan különböző geometriájú munkadarab megmunkálható vele.

Kifejezetten robusztus: Az RCV pneumatikus sorjázó orsó bármilyen, forgó szerszámos sorjátlanító alkalmazáshoz ideális, így számtalan különböző geometriájú munkadarab megmunkálható vele.

A CDB egység ugyancsak leegyszerűsíti a manuálisról automatikusra történő átállást. Az egységes szerszámfelvétel és az automatikus késcsere miatt a beállítási idő rövid, így akár kis sorozatok megmunkálás is gazdaságosan elvégezhető. Az egység sugár- és tengelyirányban is állítható és számos munkadarab sorjátlanításához alkalmas. Különféle anyagok, például műanyagok, alumínium, acél vagy sárgaréz, valamint különböző geometriák is könnyedén megmunkálhatók.

Rugalmas használat: A CDB sugár- és tengelyirányban is állítható és a már megszokott sorjázó késekkel is felszerelhető.

Rugalmas használat: A CDB sugár- és tengelyirányban is állítható és a már megszokott sorjázó késekkel is felszerelhető.

Mindegyik egység giroszkópos és pneumatikusan állítható, ennek megfelelően egy kompenzációs funkcióval is rendelkeznek, ami a robot programozását is könnyebbé teszi. Mindemellett a robotok üzembe helyezése is gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Az Y-tengely opcionális rögzítésével a felhasználók válthatnak az oszcilláló és radiális kompenzáció között. Ez a rugalmasság számos különböző munkadarab geometria hatékony megmunkálását lehetővé teszi. A megoldásnak köszönhetően csökken a selejtek száma és az állásidő, emellett a cserealkatrész igény is minimális. Ezek az előnyök pedig a költésgeken is egyértelműen mutatkoznak.

A SCHUNK termékpalettáját néhány további termék teszi teljessé, ami új alkalmazási területek előtt is utat nyit. A sokoldalú PCFS egység például különösen hasznos, ha egy munkadarabot korábban maghatározott erővel szükséges megmunkálni. Az egység univerzálisan alkalmazható és minden iránbya állandó kiegyensúlyozó erőt biztosít. Ezt egy pozíciós szenzor teszi lehetővé, ami, az ügyfél nyomásszabályozó szelepével együtt, kompenzálja a súlyerőt.

A PCFC egység számos szerszámmal kombinálható, ezért több alkalmazáshoz ideális.

Az új sorjátlanítókkal a SCHUNK bővíti robotkar végi (end-of-arm) szerszámainak listáját. A felhasználókat pedig az optimális folyamat kialakításában is segítik: az új SCHUNK-CoLab laboratóriumban az ügyfelek letesztelhetik saját automatizációs alkalmazásaikat. A vállalat helyben elvégzi a megvalósíthatósági elemzést, ezáltal megkönnyíti az automatizált folyamatokra történő átállást.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]