Miért érdemes használni a Mastercam Accelerated Finishing technológiáját?

Az Accelerated Finishing technológia új utakat kínál a gyorsabb munkavégzéshez. A vállalat maróspecifikus stratégiái úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legjobban kihasználják a szerszámtípusok és formák legújabb fejlesztéseit.

AcceleratedFinishingLogo1Ezeknek az eszközöknek speciális, precíziós ellenőrzésre van szükségük a biztonságos és teljeskörű felhasználáshoz. Mivel az új szerszámtervek folyamatosan jelennek meg, a technológiának fejlődnie kell a teljesítmény optimalizálása érdekében.

Példák szerszámformákra:

ovális forma, lencse, hordó, kúpos

ovális forma, lencse, hordó, kúpos

Az Accelerated Finishing® a legfejlettebb, új marószerszám formákkal együtt került kifejlesztésre. Ide tartoznak az ovális marók, a hordómarók, a kúposmarók, a lencse alakú marók és a lencsehordó alakú szerszámok. A Mastercam szerszámpálya-stratégiái lehetővé teszik a nagy, hatékony vágási sugarat a kis átmérőjű szerszámokhoz.

Az Accelerated Finishing használatakor kihasználhatja az új marószerszám-kialakítás előnyeit és az általuk kínált előnyöket a ciklusidő csökkentése és a felület simításának javítása érdekében.

Hogyan működik az Accelerated Finishing?

Az Accelerated Finishing olyan megmunkálási módszer, amely rövidebb idő alatt jobb minőségű felületet eredményez, mint a hagyományos simító technikák. Hasonlítsuk össze az Accelerated Finishing-et a hagyományos simító megmunkálásokkal, hogy lássuk az előnyeit.

SurfaceQuality

A hagyományos simító megmunkálás a legidőigényesebb szegmens bármely CNC marási projektben. Ez a legfontosabb is. A 3D simítás általában kompromisszumot jelent a felület minősége és a ciklusidő között, ahol a magasabb minőség egyenlő a hosszabb ciklusidővel.

csipkemagasság (Cusp height) olyan tényező, amely óriási hatást gyakorol a felület minőségére. Ez a forgácsoló szerszám sugarának és a programozott lépésköznek függvénye.

StepoverandCuspHeight

A felületminőség javításának hagyományos megközelítése a lépésköz csökkentése. Ez a megközelítés nemcsak a ciklusidőt növeli, hanem az NC fájlméretet is.

Ezzel szemben a növekvő vágóél sugár sokkal jobb felületet eredményez egy adott lépésnél, a ciklusidő növekedése nélkül. Azonban a hagyományos gömbvégű marókkal növekvő vágóél sugár problémákat okozhat a szűk területeken a csökkentett hozzáféréssel és a modellel való ütközés lehetőségével.

ToolZoomedInAccelerated_1+2

Ebben segíthetnek az új szerszámprofilok és az Accelerated Finishing Technology.

 

Ráadásul ez a koncepció nem korlátozódik a Multiaxis (5-tengelyes) alkalmazásokra. Például hasonló előnyöket érhet el a 3 tengellyel megmunkált formáknál, ferde falakkal. A Mastercam összes 3D HST simító eszköze támogatja az Accelerated Finishing funkciót, így a 3 tengelyes gépekben történő használatukhoz nem szükséges Multiaxis licenc.

 

Néhány videó az Accelerated Finishing Technology működése közben:

 

B-Pillar Punch

 

Docking Ring

 

Sorting Slider: Accelerated Finishing

orange

 

Ha Ön Mastercam felhasználó, már ma elkezdheti az Accelerated Finishing Technology használatát! Csak kövesse az alábbi lépéseket:

  • Látogasson el a Mastercam Tech Exchange webhelyre: community.mastercam.com/TechExchange
  • Válassza az “Tool Libraries” fület.
  • Keressen rá az “Accelerated Finishing” kifejezésre.
  • Töltse le az ingyenes Accelerated Finishing szerszámkönyvtárakat a Mastercamhez.

A B-Pillar Punch vagy a Docking Ring Mastercam fájlokat a Tech Exchange-ről is letöltheti.

 

orange

Tudjon meg többet Accelerated Finishing Technology-ról

Ha kérdése van, vagy többet szeretne megtudni az Accelerated Finishing Technology előnyeiről, kérjük forduljon még ma a helyi Mastercam viszonteladójához!

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos magyar honalpján.

Megosztás
[
    ]