Lezárult a legfrissebb gyártómegoldásokat felsorakoztató SIAF Guangzhou és Asiamold társkiállítás

A SIAF Guangzhou ipari automatizációs vásár és az ezzel párhuzamosan zajló Asiamold 2021. március 3-5. között kerülte megrendezésre a guangzhoui Kínai Import és Export Vásár Komplexumban.

siaf

Az intelligens gyártás égisze alatt lévő SIAF Guangzhou az intelligens ipari automatizálási megoldások elsődleges központjának számít Dél-Kínában, míg az Asiamold egy sor formázási megoldást vonultatott fel, beleértve a műanyag fröccsöntést, a szerszám- és formagyártást, valamint a 3D nyomtatási technológiákat. A két vásár együttesen mintegy 660 kiállítónak adott otthont, egy 40.000 négyzetméteres vásárterületen. A vásárokon ezenkívül több mint 90 szeminárium és fórum került megrendezésre, amelyek beszámoltak a vonatkozó szektorok legfrissebb piaci híreiről.

Hubert Duh, a Guangzhou Guangya Messe Frankfurt Co Ltd elnöke a szervezők nevében így nyilatkozott: „A jelenleg is zajló világjárvány tovább erősíti a modern automatizálás, hálózatosítás, digitalizálás és a kapcsolódó intelligens gyártási technológiák előnyeit, amelyek bizonyítottan növelik a termelés hatékonyságát. Mi több, tekintve, hogy az innováció és a fejlett gyártás a legfőbb nemzeti prioritás, amelyet Kína legújabb ötéves tervében kiemeltek, reméljük, hogy ezt nagyban sikerült támogatnunk a SIAF Guangzhou és Asiamold megrendezése révén. A vásárokon egy fedél alá vontuk az ipari automatizálás, a szerszám- és formagyártás, a 3D-nyomtatás és a kapcsolódó szolgáltatások szereplőit, ezzel elősegítettük az üzleti kapcsolatok kialakítását és előmozdítottuk az ipart.”

Áttekintés a SIAF Gunagzhou és az Asiamold főbb attrakcióiról:

A háromnapos rendezvény együttes elsősorban a legújabb gyártóipari innovációk és automatizációs technológiai fejlesztések bemutatásáért feleltek a Dél-kínai régióban. A világjárvány által felgyorsított intelligens gyártási megoldások előmozdítják a digitális gyárak, a digitális átalakítás, az adattranzakciók, a 3D nyomtatási technológiák és az öntőformák gyártásának hosszú távú alkalmazását. A rendezvényeken többek között az alábbi vezető márkák vettek részt:

  • Ipari Robotok, Gépi Látás és Okos Logisztikai Megoldások

Chuang Feng, CkVision, Cognex, Daheng Imaging, Finecables, IDEAL, KITO, Microma, Murrplastik, OKI, Peitian Robotics, Shijie Intelligent, Sygole, VS, W-Robot, YASKAWA és sokan mások.

  • Elektronikus és Hálózati Rendszerek

Binder, Bonfiglioli, DECA, DEGSON, DINKLE, DONGAN, HARTING, Huoban, Leadshine, Pegatron, Qlead Tech, SAIBO, Sigmatek, SNS, SVLEC, WAIN, WORLD, YakoTec és sokan mások.

  • Szenzorok és Ipari Mérőműszerek

Autonics, Banner, Biduk, CARLO GAVAZZI, CHANKO, Controlway, Defuro, ELCO&GSEE-TECH, HR, ifm, Kuebler, Lanbao, MEIJIDENKI, Pepperl+Fuchs, SENPUM, Yuheng és sokan mások.

  • IoT, Ipari Internet és HMI Eszközök

Cotytech, Coolmay, GOTO, ICP DAS, Kunlungk, Laogou, LR-LINK, Marvtech, Robustel, Rocksensor, Schmersal, WELLAUTO és sokan mások.

  • Formagyártás és 3D Nyomtatás

Chuangyi, FinderSoft, Hostar, INTAMSYS Sino-Euro, Jingmu Mould, Jinpan, JK MOLD, Jucheng Mould, Ledlink, Moldburger, Rayshape, Seal, Shanghai Digital Manufacturing, Shengyang, ShingFung és sokan mások.

  • Öntészeti és Süllyeszték Kovácsolási Megoldások

Amazon Machinery, Hanway, Hongyu Mould, OJ Precise, Shengyan, Yitai Technology, Yuxin Metal és sokan mások.

  • Neves iparági vásárlók, akik új üzleti kapcsolatok létrehozására törekednek

A látogatók megismerkedhettek a kínai feldolgozóipari piac naprakész megoldásaival és elismert márkák delegáltjaival találkozhattak, hogy élőben láthassák a SIAF kínálatában lévő legújabb technológiákat.

Ezen felül még számos, ipari szövetségek által toborzott kínai gyártócég mutatta be legújabb automatizációs termékeit és megoldásait. A rendezvényen az alábbi szövetségek voltak jelen:

Kínai Könnyűipari Gépek Szövetsége, Dongguan Ipari Automatizálási Ipartestület, Dongguan Formagyártóipari Gépek Testülete, Dongguan Robotikai Iparszövetség, Guangdong Gyártók Szövetsége, Guangzhou Energetikai Társaság, HuiZhou Dawan Kerületi Vállalkozási Szövetség, Sencsen Csúcstechnológiai Szövetség, Shunde Elektronikus Információs Kereskedelmi Kamara, Shunde Robotikai Szövetség, Zhongshan XiaoLan Kereskedelmi Kamara és sokan mások.

A párhuzamos események növelték a kiállítói és a látogatói élményt

A kiállítás mellett interaktív szemináriumokra és a kapcsolatépítő eseményekre is sor került a SIAF Guangzhou és Asiamold keretein belül. A hazai termelési és technológiai innovációs normák emelésével kapcsolatos nemzeti politikákra és kezdeményezésekre adott válaszként ezek az események olyan aktuális témákat érintettek, mint az 5G, a digitális gyárak, a digitális átalakulás, az adattranzakciók, a 3D nyomtatási és a formagyártó technológiák. A kiállítók és a látogatók több mint 90 szemináriumon és fórumon vehettek részt és megvitathatták a legújabb technológiai fejlesztésekkel és termékekkel kapcsolatos meglátásaikat. A vásárok a következő témákra helyeztek kiemelt figyelmet:

  • Hajtás és Vezérlés “Párbeszéd a Rejtőző Bajnokkal” szemináriumsorozat
  • “Intelligens Gyártás + IoT” Fórum
  • Időérzékeny Hálózati Technológiák és Alkalmazások Konferencia
  • OPC UA Szeminárium – Kulcsfontosságú Szabvány az Ipari Dolgok Hálózatosításának Megvalósításában
  • Digitális Gyár és Gyártási Alkalmazás Szeminárium
  • Ipari Szoftver és Ipari Internet Innováció Fórum
  • A Méréstechnika Jövőbeli Kilátásai és A Gyártás Digitalizációját Gyorsító Vezérlés – IIFES Szeminárium
  • Okos Ipari Megoldások Szeminárium
  • TnPM Csúcstalálkozó és Intelligens Karbantartás Szeminárium
  • 2. Ipari Formagyártói Csúcstalálkozó – Autóipari Formagyártó Technológiák
  • 2. Ipari Formagyártói Csúcstalálkozó – Okos Műanyag Fröccsöntő Technológiák

Speciális egészségügyi és higiéniai óvintézkedések

A vásár szervezőjeként, a Messe Frankfurt számára továbbra is prioritást élvezett a résztvevők egészsége és biztonsága. A higiénikus és biztonságos környezet biztosítása érdekében a rendezvény alatt többek között a következő óvintézkedéseket eszközölték: valós név hitelesítése regisztrációkor, helyszíni hőmérséklet-ellenőrzések, a nyilvános területek gyakori sterilizálása és a konferencia / szeminárium közönségének elhatárolása.

ForrásSIAF

További információ:

A rendezvény hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]