Március 23-án nyitja virtuális kapuit a METAV digital

Változatos programmal várja látogatóit a virtuális METAV

 

Logo_metav-digital_englisch

 

“Networking – három az egyben” – ezzel a mottóval nyitja meg virtuális kapuit a METAV digital, amelyen hat ország közel 80 kiállítója fog részt venni. A kiállítás egyben az első, a VDW által szervezett, teljesen digitális fémipari esemény lesz.

A www.metav-digital.de oldalon, március 23-26. között minden energiánkat a lead-ek generálására fogjuk fordítani” – mondta el Dr. Wilfried Schäfer, a VDW ügyvezető igazgatója. “A kiállítóknak továbbra is abban van szükségük a legnagyobb támogatásra, hogy képesek legyenek kapcsolatba lépni ügyfeleikkel és, hogy ki tudják használni ezt a néhány, rendelkezésükre álló lehetőséget az új üzletek megkötésére” – folytatta Schäfer. A METAV digital keretein belül, a látogatók háromféleképpen tudnak kapcsolatba kerülni a kiállító cégekkel, hogy információt szerezhessenek, feltehessék kérdéseiket és megvitathassák véleményüket: Kapcsolatfelvételen (Matchmaking) keresztül, a 3D-s kiállítói standokon és a durván 35, szakértők által tartott előadás keretein belül. A látogatók tehát teljes figyelmüket arra fordíthatják, hogy megismerjék a kiállítók kínálatát.

A 3D-s METAV digital valódi vásári élményt fog nyújtani

Dr. Wilfried Schäfer, a VDW ügyvezető igazgatója

Dr. Wilfried Schäfer, a VDW ügyvezető igazgatója

A kiállítók jelenleg az előkészületek utolsó simításait végzik – felállítják virtuális standjaikat és megtervezik rendezvénykommunikációjukat. “Egy hagyományos kiállításhoz képest itt most sokkal fontosabb a látogatók lenyűgözése, hogy a meglepetés erejével lehessen hatni rájuk és le lehessen kötni a figyelmüket egy-egy termék vagy szolgáltatás kapcsán” – állapította meg Schäfer. A METAV digital ennek érdekében számos megoldást fog felvonultatni, egyebek mellett mozgó vagy 3D-s termékképeket, termék- és folyamatbemutató videókat, élő bemutatókat. Ezeket a részletes termékinformációk, média tárak, sajtóanyagok, álláshirdetések és egyéb hasznos letölthető anyagok fogják kiegészíteni. “A látogatók minden bizonnyal meg fognak lepődni a rendezvény kreativitásán és kimerítő kínálatán” – mondta el Schäfer.

Az umati Demonstrator életre kelti az adatkapcsolatot

A kiállítók saját standjai mellett kiemelt figyelmet érdemel a közös umati stand, ahol tizenkét vállalat (Deutsche Telekom IoT, Emco, IFW Hannover, IT-Engineering, ISW Stuttgart, Heller, Kapp, Okuma, Orchestra, Profiroll, Vollmer, Xetics) fogja bemutatni, hogyan fog a gyakorlatban működni a szabványosított interfész. A stand középpontja az umati Demonstrator lesz, ami egy, a szerszámgépekkel élő kapcsolatban álló adatközpontból és egy dedikált vezérlőpultból áll. “Az umati vonzereje abban rejlik, hogy a felhasználók közvetlenül tapasztalhatják meg az adatkapcsolatot” – magyarázta el Dr. Alexander Broos, a VDW kutatási és technológiai vezetője. “A virtuális kiállítói standok és a tényleges szerszámgépek közti kapcsolatot a dedikált umati műszerfal biztosítja, az adatok pedig a standokon kihelyezett szimbólumra kattintva élőben is követhetők lesznek. A látogatók tehát valós időben követhetik nyomon a megmunkálási folyamatot” – ismertette a bemutatót Broos. Az érdeklődők szabadon mozoghatnak az umati stand és a partner standok között, hogy részletes információt gyűjthessenek a gyártóktól. Az érintettekkel kapcsolatba is léphetnek, elérhetőségeiket pedig a névjegykártya portálon tudják cserélni egymással.

metavdigital-start_2021-03-16.

A bemutatót egy webinár sorozat fogja teljessé tenni, amelyekre március 25-én, csütörtökön, 15:00-tól, illetve március 26-án, pénteken, 10:00-tól kerül majd sor. Az umati központi standon emellett “Találkozzon a Szakértőkkel” (Meet the Experts) vitákra is lehetőség nyílik majd.

A METAV digital virtuális kiállítótermeiben az Ifjúsági Gépészmérnök Oktató és Továbbképző Alapítvány (Youth Education and Development Foundation for Mechanical Engineering) is képviselteti magát, különféle, vállalatok és szakkollégiumok számára kínált ajánlatokkal. A fókusz az MLS (mobil tanulás az intelligens gyárakban) tanulási platformra fog kerülni. Az “NRWgoes.digital with MLS” projekt keretein belül már közel 180 oktató és 270 tanár vett részt Ipar 4.0 technológiákkal kapcsolatos képzéseken. “Az Ifjúsági Gépészmérnök Oktató és Továbbképző Alapítvány ezzel elősegíti a kutatók, a tudósok és az ipar ismereteinek átadását a szakképzés számára, és támogatja a fiatal szakemberek jövőorientált képzését” – mondta el André Wilms, az Ifjúsági Alapítvány bielefeldi fiókvezetője. A látogatók – különösen a tanárok és az oktatók – megnézhetik a képzési stratégia előrehaladottságát, a program technológiai mérföldköveit és azokat a főiskolákat, ahol már kínálják a kiegészítő “Digitális Gyártófolyamatok” minősítést. És persze sok minden egyéb is várja majd az alapítvány standjára látogatókat.

Webinárok – egy jól bevált formátum

A VDW tavaly június óta több mint 170 webinárt tartott meg sikeresen. A jól bevált formátum mind az előadók, mind pedig a résztvevők számára ideális, ezért a METAV digital kínálatából sem maradhatott ki. A látogatók zsúfolt programra számíthatnak, ideérte a négy nap leforgása alatt tartott, durván 35 előadást is. A témák között lesz automatizáció és munkadarabkezelés, szolgáltatások, digitalizáció, komponensek és kiegészítők, precíziós szerszámok, szoftver, vezérlők és szenzorok, szerszámgépek és rendszerek, valamint az umati. A 20 perces előadásokat egy 10 perces kérdezz-felelek szakasz követi, ahol a résztvevők feltehetik kérdéseiket és megvitathatják véleményüket az adott témával kapcsolatban. Emellett persze felvehetik a kapcsolatot az előadóval és egyeztethetnek időpontot egy személyes találkozóra.

header-media

“A METAV digital-on való részvétel a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy az érdeklődők lépést tartsanak a legfrissebb gyártómegoldásokkal” – foglalta össze az előnyöket Schäfer. “A célunk, hogy a szokásos vásárélményt a lehető legélethűbben reprodukáljuk az interneten, ezáltal az ügyfeleknek, a látogatóknak és a kiállítóknak is megadjuk a személyes találkozók minden előnyét.”

 

regisztracio_gomb

ForrásMETAV

További információ:

A kiállítás hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]