A Mikron MILL P 500 javítja a formagyártók termelékenységét, pontosságát és önállóságát

A GF MILL P 500 a lehető legnagyobb, standard 3-tengelyes marógépen elérhető pontosságot kínálja. Nagy termelékenységével és az időigényes megmunkálások alatt is biztosított hosszútávú satbilitásával, a gép forradalmi megoldást jelenthet a szerszám- és formagyártók számára.

Bár a MILL P 500-at elsősorban a standrad 3-tengelyes gépeken elérhető maximális pontosság fémjelzi, előnyei koránt sem merülnek ki ebben a tulajdonságában. A korszerű marógép ugyanis az időigényes megmunkálások alatt is hosszútávú stabilitást garantál, emellett pedig a termelékenység terén is biztosítja a szükséges versenyelőnyt.

Bizonyos iparágak üreges formaszerszámai nagy pozicionáláis pontosságot és magas felületi minőséget igényelnek. A MILL P 500 megfelel ezen igényeknek, hála a 42.000 ford./perces Step-Tec főorsónak és a stabil szerkezeti kialakításnak, amely gondoskodik arról, hogy a forgácsok ne hagyjanak nyomot a fényes felületeken.

Bizonyos iparágak szerszámai nagy pozicionálási pontosságot és magas felületi minőséget igényelnek. A MILL P 500 megfelel ezen igényeknek, hála a 42.000 ford./perces Step-Tec főorsónak és a stabil szerkezeti kialakításnak, amely gondoskodik arról, hogy a forgácsok ne hagyjanak nyomot a fényes felületeken.

A MILL P 500 a GF Machining Solutions nagy teljesítményű, 3-tengelyes portfólióját kifejezetten a infokommunikációs (ICT) és elektronikai (EC) szektorokat ellátó szerszám- és formagyártóknak dedikált megoldásokkal bővíti. Nagy tengelyarányának köszönhetően ugyanakkor a MILL P 500 az autóiparnak, a háztartási eszközök szektorának és a csomagolóiparnak dolgozó szerszám- és formagyártók igényeit is képes kielégíteni.

A MILL P 500 kiválóan viseli a megmunkálások alatti, illetve a gyártói környezetből adódó hőingadozásokat, ezzel nagyobb megbízhatóságot, rendelkezésre állást és stabilitást is kínál a gyártóknak.  A szerszámgép – kategóriájában különösen – kompakt mérete és könnyű hozzáférhetősége pedig biztosítja a lehető legjobb, egy négyzetméterre eső teljesítményt.

A MILL P 500 stabil gépalapja nagy pontosságot és dinamizmust is kínál a felhasználóknak, ami nélkülözhetetlen a műanyag fröccsöntéshez használt formaszerszámok üregeinek és a stancoló szerszámok lemezeinek minőségi előállításához. A szerszámgép mindemellett kiváló anyagleválasztási sebességgel is rendelkezik, amit nagy sebességű Step-Tec főorsója tesz lehetővé.

±4 µm-es pontosság

A MILL P 500-zal a rendkívül nagy kihívást jelentő, 5 µm méret alatti alkatrész tűrések is biztosíthatók, hosszabb – akár 24 órás – ciklusidő alatt is.

A hőstabilizált géptestnek köszönhetően ráadásul a szerszámgép nagyoló teljesítménye is említésre méltó – a minőség, a program időtartamától függetlenül garantált. A gép teljesítményét a korszerű komponensek, a nagy technikai megmunkálhatóság és a vonzó automatizációs lehetőségek még tovább növelik.

Ezen jellemzők együttesen nagy pontosságot és kiváló felületi minőséget garantálnak, a megmunkálási idők befolyásolása nélkül.

Ra ≤ 0.1 μm

A MILL P 500-zal biztosítható 0,1 μm-es felületi minőségnek köszönhetően a gyártók gyorsabban tudják leszállítani termékeiket, a szükséges minőség mellett. A megoldásnak hála napokkal csökkennek az idő- és munkaerőigényes manuális polírozási munkák, a gyártók így gyorsabban reagálhatnak ügyfeleik igényeire.

Kiváló dinamikai jellemzők

Jelentősen magasabb dinamikai jellemzőinek köszönhetően a MILL P 500 a termelési költségekre is rendkívül pozitívan hat.

További előny a termelékenység szempontjából, a 30 m/perces előtolás, a 42.000 ford./perces, 8.8 Nm nyomatékú Step-Tec főorsó, valamint a HSK-E40-es szerszámbefogó.

24/7 automatizált folyamat

Az integrált szerszámtár és az elérhető áru Mikron WPC 10 palettacserélő által biztosított automatizált folyamatokkal a szerszámgép akár folyamatos éjjel-nappali termelésre is beállítható.

A System 3R választékából elérhető számos szoftveres opcióval a gép önállósága ráadásul még tovább bővíthető. Ezek közé tartozik például a System 3R WorkShopManager használata esetén elérhető CuttingToolManager (CMT = forgácsszerszám ellenőrzés).

A CellManager és JobTool Manager (JTM) segítségével ellenőrizhető a szükséges forgácsolószerszámok rendelkezésre állása. Az Alarm Server e-mail vagy szöveges üzenetek formájában értesítéseket küld a felhasználónak. A CellMonitor megjeleníti az egyes gyártócellák, szerszámgépek és folyamatok állapotát. A CellStatistic pedig lekérdezi és elemzi a cellák kihasználtságát és sorrendjének adatait.

Balra: A CutterToolMonitoring (CTM = forgácsszerszám ellenőrzés) opció használatával a felhasználók áttekintést kaphatnak az adott munkához szükséges szerszámokról és azok várható élettartamáról. Jobbra: A munkalistán a gépkezelő megtekintheti a forgácsolószerszámok állapotát, illetve, hogy hiányzik-e közülük bármelyik.

Balra: A CutterToolMonitoring (CTM = forgácsszerszám ellenőrzés) opció használatával a felhasználók áttekintést kaphatnak az adott munkához szükséges szerszámokról és azok várható élettartamáról. Jobbra: A munkalistán a gépkezelő megtekintheti a forgácsolószerszámok állapotát, illetve, hogy hiányzik-e közülük bármelyik.

Step-Tec HVC 140 Főorsó

A MILL P 500 HVC 140-es főorsója, a HSK-E40 szerszámbefogóval az egyik lehető legjobb opció a pontosság és hőstabilitás tekintetében. A főorsó lenyűgöző statikus és dinamikus merevséget biztosít, minimális kifutás mellett. A főorsó homlokfelületének porvédettsége orvosi eszközök és grafit megmunkálására is alkalmassá teszi.

Az ICT és egyéb szuper precíziós alkalmazásokat kiszolgáló szerszám- és formagyártás terén a HVC 140 főorsó az egyik legjobb választás. Alkatrészgyártói oldalon különösen ideális az orvostechnika, fogászat, óra- és ékszeripar számára végzett nagy pontosságú megmunkálásokhoz és köszörülési alkalmazásokhoz.

ForrásGF Machining Solutions

További információ:

A GF Machining Solutions hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]