A TACTOTEK IMSE intelligens felületeit használja új projektjeihez az innovatív autóipari designjairól híres Phiaro Corporation

A finn székhelyű, in-mold szerkezeti elektronikai (IMSE) technológia fejlesztésére, iparosítására és licenszelésére szakosodott TactoTek, illetve az innovatív autóipari design megoldások fejlett technológiáit támogató ipari tervezéssel foglalkozó Phiaro Corporation bejelentette stratégiai együttműködését.

329_main

A nemzetközileg elismert Phiaro Corporation közel 75 éves innovációs múltjával a háta mögött az ipari tervezés egyik piacvezető szereplője. A vállalat design portfóliója elsősorban autóipari és egyéb személyszállító megoldásokra épül, de kiterjed a tömegközlekedés, a személyes technológia és az otthoni megoldások területeire is. Fókuszukat ennek megfelelően a fejlett technológiákkal előállított felhasználó-központú tervezésre helyezik. Munkájuk találhatók díjnyertes koncepció autók, egyedi versenyjárművek és globális OEM-ek tömeggyártott járműveinek innovációi is.

„A Phiaro Corporation-nél arra törekszünk, hogy az innovatív design, a szigorú mérnöki munka és a fejlett technológiák ötvözésével és inspiráló tervekbe öntésével „első számúak” legyünk a piacon. A jövő járműveinek tervezése magában foglalja az új igények felhasználó-központú megközelítését, ideértve az önálló működést, az elektromos energiát és az alacsony hatású személyes városi mobilitást” – mondta el Teruhiko Iwasaki, a Phiaro Corporation elnöke. „A TactoTek IMSE technológiája tökéletesen alkalmazkodik a tervezői kihívásokhoz, hiszen lehetővé teszi a szabadformájú, illesztésmentes felhasználói felületek kialakítását, vonzó felületkezelési megoldásokkal, vezeték nélküli kapcsolattal és integrált világítással. Az eredmény – stílust és funkcionalitást egyesítő ultravékony, könnyű, erős, konform felületek.”

main00

Az IMSE alkatrészek egyetlen, illesztésmentes okos felületben egyesítik a struktúrát, elektronikát, funkcionalitást és megjelenést. Mindezt a 3D fröccsöntött műanyagba integrált nyomtatott elektronika és egyéb elektronikai komponensek által. Az IMSE alkatrészek népszerű felhasználási területe között vezérlőpanelek, funkcionális és stílusos autóvilágítás, otthoni alkalmazások és okos otthon piaci megoldások találhatók.

„Rendkívül örülünk, hogy a Phiaro Corporation a mi IMSE technológiánkat fogja alkalmazni – fontos lépés ez az innovatív IMSE-t alkalmazó megoldások globális terjesztésében” – jegyezte meg Sami Hyyryläinen, a TactoTek Field Operations vezető alelnöke. „A TactoTek számos olyan ügyféllel rendelkezik, akik az IMSE-t a tradicionális elektronika direkt helyettesítésére használják. A technológia teljes potenciálja azonban – mind design innováció, mind pedig költséghatékonyság szempontjából – akkor érhető el, ha az alkalmazás kifejezetten az új lehetőségek kihasználása köré épül. Igaz ez a különálló komponensekre és a teljes járművekre egyaránt. A TactoTek IMSE Designer-nek hála, a Phiaro Corporation olyan mérnöki alapokkal rendelkezik, amelyek nagyban támogatják merész innovációikat.”

ForrásTactoTek

További információ:

A TactoTek hivatalos honlapján.

A Phiaro Corporation hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]