Kompakt, termelékeny és automatizált – Prima Power PSBB gyártósor

A kompakt PSBB gyártósor az automata tárolórendszerből érkező nyers fémlemezeket alakítja stancolt, hajlított, kiváló minőségű kész komponensekké. A mozaikszó: punching – shearing – buffering – bending (stancolás – nyírás – puffer – hajlítás) a folyamatciklust takarja.

 

A Prima Power PSBB egy kompakt, rugalmas gyártósor, ami nyers fémlemezeket alakít magas minőségű kész komponensekké. Az egyes funkciók, illetve a rendszer átfogó mérnöki teljesítménye a vállalat több éves tapasztalatán és az alábbi területeken szerzett alapos know-how-ján alapul:

  • rendszertervezés
  • szoftver
  • szerszámgépek és gyártócellák
  • automatizált alapanyag kezelés
  • ügyféltámogatás és szerviz
  • automatizált tárolás és rugalmas puffer

PSBB with FL Storage, view2 (6468x1548)

A lemezek egy Combo tárolórendszerből indulnak útnak, amely lehetővé teszi a különböző anyagú alkatrészek váltakozó, automatikus feldolgozását. A lemezek innen először egy Shear Genius vagy Shear Brilliance stancoló-nyíró cellába kerülnek, ahonnan a megmunkált darabokat egy portálos robot szedi össze és pakolja fel a későbbi, automatikus hajlításhoz. Alternatív megoldásként az alkatrészek egy szállítószalagon is továbbíthatók a hajlítóhoz.

Ahol gyors alapanyagcserére van szükség, egy rendkívül termelékeny opcionális funkció is igénybe vehető, amely egy speciális megfogó segítségével rakodja be a különálló lemezeket a tárolórendszerbe. A Combo, darus tárolórendszer ennek megfelelően kettős funkcióval rendelkezik: kezeli a palettákon halmozott lemezeket, valamint azok berakodását.

A PSBB mindemellett a Night Train FMS megoldásba is integrálható. Az anyagáramlás rugalmas kialakításával az alkatrészek továbbíthatók közvetlenül az automatikus hajlításhoz, kiegyenlítve ezzel a hajlítás és lyukasztás/nyírás folyamatainak eltérő időigényét. A rugalmas és sokoldalú puffer funkció optimális működést biztosít a gyártási költségek és átmenő teljesítmény szempontjából, függetlenül a gyártási feladattól. A pufferelés emellett az integrált gépek optimális működését is garantálja.

Shear Genius loading side (5760x3840)

Automatikus, rugalmas anyagáramlás

  • Automatikus információáramlás a programozástól a gyártási riportig (a megrendelés követése a szállítói láncig)
  • Integrált gyártórendszer, amely a teljes gyártófolyamatot egyetlen lépésbe sűríti
  • Teljesen automatizált gyártási szakaszok
  • Teljesen automatizált anyagmozgatás intelligens pufferrel
  • Minimális megmunkálási idő, maximális gyártási idő
  • Optimális értékáram a nyersanyagtól a kész alkatrészig

A rendszer szíve – Fedezze fel az új Shear Genius EVO fenntartható teljesítményét!

A négyszögletes alkatrészek és panelek megmunkálásához ideális, kombinált lyukasztó-nyíró Shear Genius rendszer most még hatékonyabb. Az új Shear Genius EVO lényegesen magasabb teljesítményt és alacsonyabb alkatrészköltségeket, ezáltal fenntarthatóbb gyártást biztosít.

A lehető legnagyobb teljesítmény

Az új Shear Genius EVO legfőbb előnye kétségkívül a lényegesen megnövekedett gyártókapacitás. PSBB gyártósorba integrálva, nagyobb panelek, például ajtólapok vagy liftpanelek gyártása esetén, a szerszámgép termelékenysége akár duplájára is nőhet. Ezt a lenyűgöző javulást egyfelől az új lemezél mérő eszköz teszi lehetővé, amely rendkívül hatékony alkatrész terítékezést, rövidebb megmunkálási időt és megnövelt lemezkihasználtságot biztosít. Másfelől pedig a hulladék megsemmisítő funkció, ami egy szempillantás alatt képes eltávolítani a maradék hulladék csíkot az asztalról, jelentősen lerövidítve ezzel a következő lemez behelyezési idejét. 

A lehető legalacsonyabb darabköltség

A gép központi elemét továbbra is a szervo-elektromos technológia alkotja, amely a csökkentett energiafogyasztás, olajhasználat és nyersanyag-megtakarítás révén teszi lehetővé a fenntartható gyártást. Mindez összhangban van a Prima Power határozott elkötelezettségével a magas termelékenység és a környezetünkre gyakorolt hatás csökkentése közti tökéletes egyensúly kialakítása, azaz a vállalat Green Means célkitűzése iránt.

A nyírási folyamat az egyik legmegbízhatóbb eljárás az alkatrészek lemezről történő leválasztására – használatukkal garantáltan kiváló minőségű alkatrészek készíthetők. Éppen ezért, ennek a technológiának kulcsfontosságú szerepe van a gépkezelő nélküli, “lights-out” gyártásban.

Drawer (3813x3082)_rgb

A Shear Genius EVO több munkafázist integrál egyetlen lépésbe, emellett könnyen csatlakoztatható meglévő automatizálási rendszerekhez az alapanyagok és alkatrészek áramlásának automatizálása és a teljesítmény további növelése érdekében. Ezen fejlesztéseknek hála, az új Shear Genius EVO ma a világ egyik legtermelékenyebb, fenntartható gyártó megoldása a négyszögletes panelek és komponensek megmunkálásához.

ForrásPrima Power

További információ:

A Prima Power szerszámgépek hivatalos hazai forgalmazója, a Lang & Társai Kft. honlapján.

Lang & Társai Kft.
Holczer Dávid, értékesítés és szaktanácsadás
Tel.: +36 70 397 7388
E-mail: david@langtool.hu
www.primapowergepek.hu

Megosztás
[
    ]