Haas sikertörténetek – JD Ellen Manufacturing

A JD Ellen Manufacturing számára a Haas Automation egyet jelent egy olyan lean vállalati kultúra kialakításával, amely a folyamatos fejlesztésen dolgozik az üzleti élet minden területén, emellett kiváló szolgáltatást nyújt ügyfeleinek és a közösségnek.

image (1)

“Arra törekszünk, hogy a Haas-tól és más, az innováció határait feszegető cégektől látott példát kövessük: minőségi szolgáltatás nyújtsunk és javítsuk az életszínvonalát mindenkinek, aki vállalatunkkal kapcsolatba lép.

Ennek megfelelően hitet fektettünk a kollaboratív robotikába és rájöttünk, milyen jól illeszkedik üzleti modellünkbe, hiszen tovább ösztönzi az automatizációt és a munkafolyamatok gördülékenyebbé tételét. „Kevin”, azaz az új robotunk beszerzésével vállalatunk jelentős növekedésnek indult, így nagyobb figyelmet fordíthattunk termékeink minőségére, folyamataink fejlesztésére, ezzel is növelve gyártói képességünket az üzem teljes területén. Mindezt ráadásul annak ellenére, hogy a robotnak egy külön munkaállomást szenteltünk volna.”

image (3)

Ez a növekedés és fejlődés a Haas-szal kezdődött. Tizenkét évvel ezelőtt, Jacob és Dave Lewellen megalapította a JD Ellen-t, és egy Haas SL-10 és VF-3 szerszámgéppel megkezdték gyártói tevékenységüket (a gépek még ma is működés alatt állnak).

“Ahogy a cég gyökeret vert és kiépítette ügyfélkörét, elhatároztuk, hogy meg kell tegyük első „innovációs” beruházásunkat, és egy rúdadagolóval bővítettük gépparkunkat. Mint az az ilyen jellegű beruházásoknál lenni szokott, a döntésnek számtalan tanulsága volt, melynek hatására képesek voltunk jobban megérteni forgácsoló folyamataink helyzetét és azt, hogyan tudunk ezeken javítani. Az első tapasztalataink hatására a rúdadagolóval arra jutottunk, hasonló automatizációs eszközöket kell használnunk minden olyan területen, ahol ez lehetséges. Ez a döntés vezetett oda, hogy mára egy úgynevezett „lights out” üzemet működtessünk és növeljük csapatunk életminőségét.

Ahogy a JD Ellen tovább nőtt, nagyobb termékeinkhez robotok után néztünk. Chris Hansen, a helyi HFO-nk (az Ellison Machinery Co. egyik részlege) üzletvezetője mutatott néhány költséghatékony kollaboratív robotot, ezzel pedig meg is kezdtük közös utunkat az In-Position Technologies UR robotjaival. Miután részletesen kitanulmányoztuk a Haas Elektromos Szervizkönyvet és a vállalat honlapján elérhető anyagokat, az UR robot dokumentációját is szem előtt tartva kifejlesztettük saját tervünket az implementációra.”

image (2)

A JD Ellen Manufacturing által használt Haas szerszámgépek:

  • ST-20Y, rúdadagolóval
  • ST-20, rúdadagolóval (2 db)
  • ST-10, rúdadagolóval
  • ST-10, UR robottal
  • SL-10 (2 db)
  • VF-4
  • VF-2SS (4 db)
  • VF3 (2 db)
  • Super Mini Mill (3 db)

A beüzemelést megelőző 2 hetes tesztelési időszakban a JD Ellen számos lehetséges stratégiát kipróbált, hogy eljuthassanak a lehető legjobban működő opcióig. Ezt egy 1,5-2 napos implementáció követte a szerszámgépen, majd nagyjából 3 hét megfigyelés és rendszer felülbírálás.

image

“A „végső” megoldással nagyjából 225%-kal voltunk képesek növelni termelésünket és az ellátói láncunkat illető stratégiát is újra kellett tervezzük, hogy tartani tudjuk a tempót. Rendkívüli növekedési lehetőség volt ez számunka, mind egyéni, mind pedig kollektív értelemben, ami azóta csak még több fejlődést eredményezett.”

ForrásHaas

További információ:

A Haas hivatalos honlapján.

A Fusion hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]