Esettanulmányaink 2020-ból

Ezeket az esettanulmányokat készítettük 2020-ban.

Bár a 2020-as évre elég mélyen rányomta bélyegét a koronavírus járvány és az annak nyomán kialakuló gazdasági helyzet, azért szerencsére nagy leállásokat nem tapasztaltunk. Így, ha kiállításokon ugyan nem is tudtunk részt venni, esettanulmányokat idén is volt lehetőségünk készíteni.

1. Steel Riders Kft.

“A 20 éves alkatrészgyártói múlttal rendelkező Steel Riders Kft. fő tevékenysége a fémforgácsolás. Az utóbbi évek fejlesztéseivel az NC technológia bevezetését és a sorozatgyártást célozták meg.”

A folyamatos fejlesztések mellett egyedülálló kísérleti projekten is dolgozik a Steel Riders Kft.

2. Májer András egyéni vállalkozó (FANUC)

“Pócspetriben, egy családi ház kertjében üldögélünk és Májer Andrással beszélgetünk, aki kedélyesen mesél vállalkozása indulásáról. A környék és a ház csendes, nem is gondolná az ember, hogy az átalakított melléképület egy gyártóműhelyt rejt, amelyben egy huzalszikra, egy tömbszikra és egy 3-tengelyes marógép is kényelmesen elfér. András boldogan mutatja meg gépparkját és osztja meg velünk az azokhoz kapcsolódó történeteit.”

Egy induló vállalkozás buktatói – amikor a szegény embert még a „szerviz” is húzza

3. Három-Milcsi Kft. (FANUC)

“A Három-Milcsi Kft. egy kis családi vállalkozás, melynek története az 1970-es évekig nyúlik vissza. A TSZ-ként induló cég fő profilja szinte a kezdetek óta a gázkészülék alkatrész gyártás, azon belül is inkább az esztergált munkadarabok gyártása, de partnereik egyéb irányú megrendeléseit is ki tudják elégíteni. Szerkesztőségünk Milcsevics Sándorral, a vállalat ügyvezetőjével készített interjút.”

„Én nem vállalok el kis szériákat, mert nincs rá idő!”

4. Gépész Tuning Kft. (Enterprise Group)

“A Gépész Tuning Kft. épületének előterébe lépve és átsétálva a megannyi versenyautó alkatrész között, azonnal nyilvánvalóvá válik a tulajdonosok motorsport iránti rajongása. Ezen a kellemes kora őszi napon a vállalt ügyvezető igazgatójával, Csík Zoltánnal beszélgetünk a cég kezdeteiről, munkamódszereikről és a gyártásuk szoftveres hátteréről.”

Garázsból a versenypályára, célvonaltól a célgépig – A Gépész Tuning Kft. mozgalmas története

5. Plasma-Tech Systems Kft. (Beckhoff)

“A csongrádi székhelyű Plasma-Tech System Kft. egyedi lézerberendezések és célgépek gyártásával foglalkozik, nagy hagnsúlyt fektetve az automatizációs és robottechnikai megoldásokra. Teljes mértékben saját fejlesztésű fiber lézervágó berendezésük, a PTL 4001 rendkívül egyedülálló a maga nemében. Az egészében Magyarországon fejlesztett és gyártott berendezés sikerét a kiváló ár/érték arány, a közvetlen magyarországi szerviz, a berendezéssel nyújtott háttértámogatás, illetve a Beckhoff korszerű NC-technológiája és AX5000-es hajtásrendszere jelentik. A fejlesztésről és a két cég kapcsolatáról kérdeztük Imrei Jánost, a Plasma-Tech Systems Kft. szervizvezetőjét és Jamriska Pétert, a Beckhoff Automation Kft. applikációs mérnökét.”

Beckhoff vezérléssel működik a Plasma-Tech Systems Kft. saját fejlesztésű CNC lézervágója

Megosztás
[
    ]