A legjobb Haas tippek 2020-ból

Szemezgessen az elmúlt év legsikeresebb Haas Tip of The Day videóiból és kezdje hatékonyabban az új évet!

A tavalyi évben sem sikerült megunnunk a Haas munkatársai által készített, hasznos tippeket, trükköket és érdekességeket tartalmazó videó válogatásokat, ennek megfelelően meg is osztottunk néhányat az általunk legjobbnak ítéltek közül. Valószínűleg idén sem hagyunk fel ezzel a szokásunkkal – elsőként most egy olyan szelekcióról írunk, amit a Haas a 2020-as esztendő legjobbjaiként tart számon.

1. Kilenc alapvető kódsor

Kilenc kódsor – csupán ennyi kell ahhoz, hogy megkezdhesse CNC programozói pályafutását. Ezeket azonban áthatóan kell ismernie, ha hozzáértővé akar válni. Az alábbi videóból kiderül, hol érdemes kezdeni és merre érdemes folytatni pályánkat, ha ez a kilenc kódsor már a tarsolyunkban van.

 

2. Nélkülözhetetlen szerszámbefogó tippek, amit minden gépkezelőnek tudnia kell

A Haas Tip of The Day sorozat eddigi legkimerítőbb videója, színültig tele értékes tippekkel a szerszámbefogókat illetően. Ha bármi kérdése van marógépei szerszámbefogóival kapcsolatban, esetleg tanácstalan, hogy melyik alkalmazáshoz melyik típus a legmegfelelőbb, semmiképp ne hagyja ki ezt az epizódot.

 

3. G00, G01, G02, G03 – Minden alkatrész, amit valaha elkészített, ezeket a kódokat használta

G00, G01, G02, G03… Létezik ennél egyszerűbb téma? Meglehet, hogy nem, de az alábbi videó akkor sem árthat, ugyanis számtalan érdekes és hasznos dolog elhangzik ezzel a négy, a CNC szerszámgépek mozgásainak alapját meghatározó kóddal kapcsolatban. Hiába használja őket akár naponta, lehet nem tud mindent róluk, úgyhogy indítsa el a videót és készüljön fel a továbbképzésre!

 

4. 4 tipp, 1 nap: Mérőtapintó, kulcsok és letörés

Az alábbi videóban egyszerűbb, de annál hasznosabb tippeket találhat, amik bárkinek segíthetnek a mindennapos üzemi feladatok gördülékenyebb ellátásában, legyen szó az alkatrészek letöréssel való csinosításáról vagy a színkódolt imbuszkulcsok használatáról.

 

5. Extra hely a munkaasztalon

A munkaasztalt még a Haas mérnökei sem tudják megnyújtani, de ez nem is kell ahhoz, hogy egy kicsit nagyobb mozgásteret biztosítsanak marógépeik X-tengelyén. A mérőtapintó átmozgatásával Ön is értékes extra területet szabadíthat fel munkaasztalán, így nagyobb darabokat is megmunkálhat és a szerszám mérések is biztonságosan elvégezhetők.

 

6. Rossz előtolás

Ha a sarkok marása vagy kisebb, kör alakú zsebek interpolálása közben hangos sípolást, csiripelést vagy rezgéseket tapasztal, szerszámának vágóéle valószínűleg gyorsabban mozog, mint, ami az előtolás alapján indokolt lenne. Az alábbi videóból megtudhatja, miként orvosolható ez a probléma.

 

ForrásHaas

További információ:

A Haas Youtube csatornáján.

Megosztás
[
    ]