3 érv, amiért a FANUC rugalmas megoldásai segítséget nyújtanak az idei év kihívásaiban

“Lehetetlen kiszámolni, hogy mi fog történni” – indítja a beszélgetést Roszkopf János a FANUC műanyagfröccsöntési üzletág értékesítője. 

Olyan piaci átrendeződések vannak, amivel senki nem számolt

Fröccsöntőgépek értékesítésénél akár kis cégről beszélünk, akár egy multiról, egy-egy projekt megvalósulása évek óta általában 3-6 hónap. Nyáron a gyártó cégek többsége a bizonytalanság miatt óvatos volt, inkább a meglévő gépparkja karbantartásával foglalkozott, mint új beruházással.

Szeptembertől újra indultak a dolgok, de 4 hónap kimaradást, nehéz behozni. Olyannyira elkezdett mozgolódni a piac, és azóta úgy felpörgött, hogy már a projektek átfutási ideje sem kiszámítható. Miközben ebben az iparágban általában december 10-15-én véget szokott érni az év, kérdésünkre 10 cégből 9 nyilatkozta azt, hogy a csak az ünnepnapokon álltak le a gyártással.

Roszkopf János, a FANUC műanyagfröccsöntési üzletágának értékesítője

Roszkopf János, a FANUC műanyagfröccsöntési üzletágának értékesítője

Számtalanszor adódott elő projektjeinknél módosítási kérés, a megbeszélt géphez és paramétereihez képest, mivel az ügyfeleknek a gyártandó termékeiket is változtatni kellett. Ez rendkívül magas rugalmasságot igényelt mind a FANUC oldaláról, mind az ügyfél műszaki vezetőjétől vagy cégtulajdonosától. Erős piaci átrendeződés várható. Ilyenkor rugalmas megoldásokra van szükségünk.

A FANUC fröccsöntő gépei nem csak műanyag fröccsöntésre alkalmasak

A felhasználható anyagok között szerepel fém, szilikon és akár kerámia termékek fröccsöntése is. Ráadásul, ha megváltozik a piac és hirtelen szilikon helyett újra műanyagot kell fröccsöntenünk, ezt könnyen meg tudjuk tenni ugyanazzal a géppel. Ezek olyan tényezők, amelyeket érdemes a tervezéskor észben tartani. Bakelitet vagy szilikont fröccsönteni nagyon nehéz feladat és nem egy hálás dolog, kevesen is vannak idehaza ilyen cégek.

A ROBOSHOT-ok egyedülálló ereje az általuk nyújtott gyártási szabadság. A rendkívül precíz vezérlésnek köszönhetően szinte minden gyártási területen alkalmazhatóak, legyen szó akár kényes tisztateres darabokról, különleges optikai egységekről, kameralencsékről, vagy nagy nyomóerőt igénylő akkumulátor tokokról, amelyek megkövetelik a magas szintű gyártási specifikációkat.

FANUC ROBOSHOT

HEA-RS-PR-a100-2

A fröccsöntőgépek szervo hajtásai teljes mértékben elektromosok és 2019 novembere óta 5 év garanciával adjuk a gépeinket

Ez nem csak a megbízhatóságról szól, vagy hogy legyünk picit zöldebbek és óvjuk a földet, de jó látni, hogy mi a különbség egy elektromos és egy hidraulikus gép között, amely már egy gép esetén is drámaian kiütközik. Minél több gépem van, és minél többet cserélek le elektromosra, látom, hogy ez nem egy utópia és marketingszöveg. Nincs benne olaj, nincs benne környezetszennyezés, nincs éves karbantartási költség és tizedannyi a villanyszámla. 

ROBOSHOT-tal készített fröccsöntött alkatrészek

ROBOSHOT-tal készített fröccsöntött alkatrészek

A ROBOSHOT 70%-kal kevesebb energiát használ, mint a hasonló képességű hidraulikus gépek, és 10–15%-kal kevesebbet, mint a hasonló villamos gépek– köszönhetően az intelligens energia-visszatöltésnek és a FANUC-szervotechnikának. Emellett csak a FANUC ROBOSHOT-ra igaz, hogy az alap változatban minden tengelyt 4 szervomotor hajt elektromosan, aminek eredménye a közvetlen, tehetetlenségmentes vezérlés és pontosság.

A FANUC választásával nem kockáztat, nem vesz zsákbamacskát

Évek óta ingyenesen és bármilyen apróbetűs rész nélkül felkínáljuk ügyfeleinknek a tesztelés lehetőségét vásárlás előtt, így saját szerszámaival győződhet meg a cég a ROBOSHOT tudásáról a FANUC törökbálinti központjában. Nálunk ez egy teljesen ingyenes szolgáltatás!

Amióta elindult idehaza a fröccsöntőgépek értékesítése, azóta ajánljuk ezt az érdeklődőknek. Eljöhet hozzánk a cég, csinálunk egy próbagyártást, optimalizáljuk a technológiát és bemutatjuk, hogy mik azok a funkciók és technológiai stabilitást támogató opciók, ami lehetővé teszi, hogy közel nulla százalékos selejttel lehessen gyártani.

ROBOSHOT-tal készített fröccsöntött alkatrészek

ROBOSHOT-tal készített fröccsöntött alkatrészek

Izgalmas és kihívásokkal teli év elé nézünk

A piaci átrendeződés, a következő időszak új pályázati lehetőségei megfontoltságot követelnek és a rugalmas megoldások fontossága nagyobb, mint valaha. Azok számára, akik tervezni szeretnének a jövőjükkel azt javaslom, hogy keressenek minket bizalommal, hogy közösen megtaláljuk a termelési és gyártási feladataira a leghatékonyabb megoldást!

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]