Új koncepcióval állt elő a VDW – A METAV 2020 reloaded mostantól METAV digital néven fut

“Ha valami pozitívat kéne kiemelni ebből a nehéz időszakból, az a kreativitás ösztönzése lenne” – jelentette ki Dr. Wilfried Schäfer, a VDW ügyvezető igazgatója a METAV 2020 reloaded sajtótájékoztatóján, 2020. december 10-én.

METAV_Kopfgrafiken_608x_eng

A sajtótájékoztató eredetileg a METAV 2020 reloaded jövő év márciusi előkészítésére irányult, a kiállítást azonban teljesen újra gondolták, így végül METAV digital néven fog megrendezésre kerülni, 2021. március 23-26. között.

“A kiállítók iránti aggodalmunk miatt – akiknek természetesen bizonyosságra van szükségük a tervezéshez -, illetve a résztvevők egészségére való tekintettel, úgy döntöttünk, lemondjuk a személyes találkozásoknak helyt adó METAV 2020 reloaded-et. Helyette egy teljesen digitális eseménnyel fogunk készülni” – mondta el Dr. Wilfried Schäfer az új koncepcióról. “Tekintettel a Robert Koch Intézet által közzétett adatokra és arra, hogy a Messe Düsseldorf 2021 első negyedévében minden kiállítását lemondta, ez tűnt a legészszerűbb megoldásnak.”

Három-az-egyben kapcsolatépítés – a háromágú METAV digital

A METAV digital a VDW virtuális események felé irányuló koncepciójának részeként fog megvalósulni. Ehhez a koncepcióhoz tartoznak még egyrészt az idén június óta zajló havi rendszerességű webes értekezletek, másrészt a Preview (Előnézet).

A jövő márciusi virtuális METAV felépítése az alábbi három komponensből tevődik össze: Virtuális Kiállítás, Intelligens Kapcsolatteremtés és a Webes Értekezletek.

A Virtuális Kiállításon a kiállítók megtervezhetik saját 3D-s digitális vásári standjukat. Választhatnak állványméretet, típust, kialakíthatják saját elrendezésüket, azt pedig saját tartalmaikkal (pl.: termékinformációk, dokumentumok, termékvideók, 3D modellek, stb.) kedvükre fel is tölthetnek.

Az Intelligens Kapcsolatteremtést a kiállítók és a látogatók tökéletes párosítására fejlesztették ki. Az érdeklődési körök egyeztetése, a kapcsolatfelvétel, a találkozók megszervezése és a névjegykártya cserék mind a személyes profilok alapján zajlanak. A pontos párosítást a “Matchingscore®” biztosítja. Ez egy százalékos besorolás, ami képes feltárni a két profil közti átfedések mértékét.

A harmadik komponens, a Webes Értekezletek, már sokak számára ismerős lehet. A kiállítók élőben, online érhetik el közönségüket, világszerte. Termékinnovációikat, alkalmazásaikat 20 perces beszélgetések során mutathatják be, ezeket pedig különféle multimédiás tartalmakkal, például animált klipekkel, videókkal vagy hangfelvételekkel egészíthetnek ki. A beszélgetések központi eleme a vitafórum, amely során az előadók válaszolhatnak az érdeklődők kérdéseire.

bild_MetavWebSessions

A METAV digital a kiállítássorozat állandó részévé fog válni

“Hiszünk benne, hogy a METAV digital számos nagyszerű lehetőséget fog kínálni – különös tekintettel a jelenlegi piaci követelményekre és számos olyan vállalat helyzetére, akiknek most nagyon meg kell fontolniuk marketing költségvetésüket, hogy az a lehető legnagyobb mértékben váljon hasznukra” – hangsúlyozta Schäfer, majd hozzátette: “A hibrid vásárok jelentik a jövőt. A METAV digital a jövőben is ki fogja egészíteni a személyes találkozókat.” A hibrid koncepció a METAV 2022-től kerül bevezetésre, ami 2022 március 8-12. között kerül majd megrendezésre a Messe Düsseldorf-fal közösen.

ForrásMETAV

További információ:

A METAV digital hivatalos honlapján.

A METAV kiállítás hazai képviselete, a BD Expo honlapján.

Megosztás
[
    ]