Központosítás a gyártásban – Digitális Planning Board minden eszközön

A Jörg Lintzen GmbH 1966 óta szakértő partnere az autóipari és egyéb nagy igényeket támasztó ágazatok ügyfeleinek, a bonyolult precíziós alkatrészek gyártásában. 14 tapasztalt szakember jelenti ennek a sikernek az alapját. A DMG MORI modern szerszámgépeit elsősorban prototípusok előállítására és kis sorozatú gyártásra használják. A folyamatok end-to-end digitalizálása növeli a hatékonyságot. A legújabb példa erre a DMG MORI leányvállalata, az ISTOS által kifejlesztett, felhőalapú DMG MORI PLANNING & CONTROL – SME EDITION. A manuális tervező szoftver segédfunkciók segítségével vizualizálja a kihasználtságot és a kapacitást, könnyen kezelhető, és felváltja a hagyományos tervező applikációkat vagy Excel táblázatokat.

A Jörg Lintzen GmbH nagy pontosságú forgórészeket és szűrőbetéteket gyárt az autóipar számára olyan gépeken mint a DMU 40 eVo vagy az NLX berendezések.

A Jörg Lintzen GmbH nagy pontosságú forgórészeket és szűrőbetéteket gyárt az autóipar számára olyan gépeken mint a DMU 40 eVo vagy az NLX berendezések.

Prototípusgyártás 48 órán belül

Sokféle berendezést tartalmazó gépparkjával a Jörg Lintzen GmbH évek óta képes rugalmasan és rövid időn belül reagálni a megrendelések változására. A gyártási területre telepített DMG MORI gépek között megtalálható egy DMU 40 eVo linear és egy DMU 65 monoBLOCK 5-tengelyes szimultán megmunkáló központ, továbbá az NLX sorozat nagy pontosságú esztergaközpontjai is. „Ezekkel a gépekkel az alkatrészek széles skáláját fedjük le, valamint megbízhatóan tudjuk megvalósítani a megrendelőink által előírt összetett geometriai formákat a megadott tűréshatáron belül” – mondja Stefan Hempel, a Jörg Lintzen GmbH ügyvezető igazgatója. Ezen kívül – teszi hozzá Joshua Hempel, a fia – „48 órán belül elő tudunk állítani egy prototípust.”

Megbízható gyártástervezés a naponta változó igények ellenére

A Jörg Lintzen GmbH az utóbbi években erőteljes növekedésen ment keresztül köszönhetően az ügyfélorientált vállalati struktúrájának, valamint, hogy gyakran kapott nagy megrendeléseket a különböző autógyártók beszállítóitól. „Ekkor szembesültünk az időbeli teljesítés kihívásával” – emlékszik vissza Stefan Hempel. A kereslet hetente, sőt naponta változott, miközben a határidők betartása továbbra is a legfontosabb szempont maradt. Joshua Hempel így emlékszik vissza: „Egyre nehezebbé és kevésbé megbízhatóvá vált a kapacitás és a kihasználtság tervezése a munkakártyákkal és a tervező táblákkal.”

A felhő alapú rendszernek köszönhetően a PLANNING BOARD kombinálható más eszközökkel, mint például a PRODUCTION FEEDBACK-kel.

A felhő alapú rendszernek köszönhetően a PLANNING BOARD kombinálható más eszközökkel, mint például a PRODUCTION FEEDBACK-kel.

A digitalizált termelésé a jövő

Joshua Hempel mindent átfogóan szemléli a gépparkba történő rendszeres beruházásokat, de azt is hozzáteszi, hogy „A piac egyre egyértelműbben mutatja, hogy a modern CNC technológia, a jól képzett munkavállalók és a CAD / CAM önmagában már nem elegendőek a globális verseny árnyomásának ellensúlyozására.” Ezt a kihívást digitalizálással kívánja megoldani. „Nagy lehetőséget látunk a folyamataink fenntartható optimalizálásában annak érdekében, hogy hosszú távon versenyképesek maradhassunk.” A cél az eljárások következetes karcsúsítása a tényleges megmunkálás előtt és után.

Jörg Lintzen GMBH TÉNYADATOK

  • Hessen-ben (Vellmar) alapították 1966-ban
  • 14 magasan képzett szakember
  • Precíziós alkatrészek gyártása az autóipar és egyéb nagyigényű szektorok számára 

Felhőalapú, karbantartásmentes és néhány órán belül üzemkész

A DMG MORI aktívan segít vevőinek a termelés digitalizációjában. Ezt a hozzáállást a Jörg Lintzen GmbH is megtapasztalta, aki a szerszámgép gyártóban megbízható partnerre talált jövőorientált megközelítéséhez. Joshua Hempel különösen meggyőzőnek találta a DMG MORI PLANNING & CONTROL SME EDITION programot, amely magában foglalja a PLANNING BOARD, a PRODUCTION FEEDBACK és a PRODUCTION COCKPIT eszközöket: „Fontos volt számomra egy könnyű, felhőalapú és megfizethető szoftver.” Személyes kedvence a PLANNING BOARD, ami egy manuális tervező szoftver segédfunkciókkal és felhasználóbarát kezelőfelülettel. „Az első gyártási tervünk alig néhány óra alatt elkészült. Tíz nap után a PLANNING BOARD teljesen lecserélte a régi tervező tábláinkat.” A csapat mostantól valósághűen tudja megjeleníteni a gépek kihasználtságát és a kapacitást, valamint hatékonyan tudja ezeket az adatokat kezelni. A felhőalapú rendszer miatt a PLANNING BOARD könnyen kombinálható más eszközökkel, például a PRODUCTION FEEDBACK-kel. Ezzel az eszköz közvetlenül jeleníti meg az aktuális megrendelések állapotát, azok eredményeit a felhasznált idővel, a gyártott alkatrészek számával, valamint az esetleges meghibásodásokkal együtt a gyártás tervezésétől kezdve. „Így képesek vagyunk valós időben az igényeknek megfelelően tervezni, ez azt is jelenti, hogy még jobban növelhetjük a termelékenységünket és az elérhetőségünket” – állítja Joshua Hempel.

A PLANNING BOARD a felhő alapú DMG MORI PLANNING & CONTROL- SME EDITION része

A PLANNING BOARD a felhő alapú DMG MORI PLANNING & CONTROL – SME EDITION része

Első a gyártásban

Joshua Hempelnek és csapatának nagy tervei vannak a DMG MORI PLANNING & CONTROL SME EDITION-nel: „A PLANNING BOARD és a PRODUCTION FEEDBACK segítségével egy olyan jövő felé tartunk, amely előre mutat, és lépésről lépésre haladhatunk a digitalizálás felé.”

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]