Ilyen volt az I. RENISHAW & CHIRON DAYS

2020. november 3-5. között került megrendezésre a Renishaw Hungary Kft. és a Rolatast Kft. közös szervezésében a hagyományteremtő céllal megálmodott I. RENISHAW & CHIRON DAYS.

A bemutatott CHIRON szerszámgépek és RENISHAW mérőeszközök nagyszerűen demonstrálták a két vállalat termékei közti szinergiákat, a három napos esemény tehát egy, a két vállalat és ügyfelei számára is egyaránt gyümölcsöző rendezvénysorozat jövőjét vetítette előre.

2020_11_04_-_Renishaw-Rolatast_30

“A CHIRON kapcsolata a Renishaw-val hosszú távra tekint vissza. Az általunk kiadott gépajánlatoknak is körülbelül 90%-a tartalmaz valamilyen digitális eszközt a Renishaw-tól” – mondta el Papp Dénes, a Rolatast Kft. ügyvezetője. Mindemellett a két hazai képviselet közti eredményes munka- és partnerkapcsolat is sok éves múlttal rendelkezik, ami szintén jó alapot kínált a kezdeményezéshez.

“A rendezvényt azért szerveztük, hogy beszélgetést kezdeményezzünk az ipari gyártócégek képviselőivel – szeretnénk nekik megmutatni, hogy milyen folyamatirányítási, illetve ipari automatizálási lehetőségeik vannak” – foglalta össze Gál Attila, a Renishaw Hungary Kft. területi értékesítési vezetője.

2020_11_04_-_Renishaw-Rolatast_11

A három nap alatt az érdeklődők a Renishaw számos kalibrációs termékét megtekinthették. Szenzoraikkal élő bemutatók keretében munkadarab- és szerszámbeméréseket, szerszámtörés ellenőrzést végeztek. Emellett kiállításra került egy EQUATOR 300-as mérőeszköz is, mellyel üzemi körülmények között, közvetlenül a gyártósoron is precíz mérések végezhetők.

2020_11_04_-_Renishaw-Rolatast_05

Kiemelt figyelmet kapott továbbá az 5-tengelyes mérési megoldást használó REVO rendszer, mellyel teljes geometriai ellenőrzések végezhetőek a munkadarabokon – beleértve a felületi érdesség mérést is – a mikronos mérési pontosság tartásával.

2020_11_04_-_Renishaw-Rolatast_19

“Szerettük volna bemutatni a CMS által felújított berendezésünket. A gép egyik oldala megmaradt gyári állapotában, a másik oldalát pedig korszerűsítettük” – mutatta be az egyik legérdekesebb kiállított terméket Richter Zsolt, a Rolatast Kft. műszaki és értékesítési támogatója. És valóban: a CHIRON FZ 12 W, amely, mintha két – egy éveken át használt és egy vadonatúj – félbevágott szerszámgépből lett volna összeragasztva, jól szemléltette, milyen döbbenetes eredmény érhető el egy régi gép felújításával. “A gép jellegzetessége, hogy két vezérlést tartalmaz; megmaradt az eredeti, gyári SIEMENS Sinumerik 810, ezzel párhuzamosan pedig egy modernizált Sinumerik 840D solution line is felkerült a berendezésre” – tette hozzá Richter Zsolt. A felújítás rendkívüli eredményeiről árulkodik, hogy csupán az új vezérlő felszerelésével 20-25%-os ciklusidő javulás érhető el.

2020_11_04_-_Renishaw-Rolatast_25+27

“A gépek felújítására itt Magyarországon is egyre nagyobb igény mutatkozik, ezért egy-két hónapon belül egy saját üzemcsarnokban fogjuk ezt elvégezni hazai ügyfeleink részére” – árulta el Papp Dénes. A gépeket a Rolatast szállítja el, felújítás után pedig ők is juttatják vissza az ügyfelekhez.

Szintén nagy érdeklődés fogadta a CHIRON érintésvezérelt digitális bemutatótermét, amiben a vállalat palettájának számos termékét tekinthették meg a látogatók. A képernyőkön szerszámgépek 3D modelljeit és paramétereit lehetett megjeleníteni, applikációs példákkal kiegészítve.

2020_11_04_-_Renishaw-Rolatast_39

A rendezvény helyszínéül szolgáló bemutatóteremben egy kifejezetten ebből az alkalomból kiállított CHIRON FZ 15-ös szerszámgép is helyt kapott, ami működés közben, bár valódi forgácsleválasztás nélkül volt megtekinthető. A gép a Renishaw RMP 600 RENGAGE nagy pontosságú mérőtapintójával volt felszerelve.

2020_11_04_-_Renishaw-Rolatast_12

“Úgy érzem, hogy egy jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk a rendezvény során is, és bízom benne, hogy együttműködésünk a jövőben is eredményes marad” – nyugtázta Gál Attila.

További információ:

A Renishaw hivatalos honlapján.

A Rolatast hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]