Eszközöket adományozott a Haas hazai képviselete a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány részére

A győri Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány célja a súlyos, életveszélyes állapotban levő gyermekek és csecsemők ellátásának, illetve ezen a területen dolgozó szakorvosok, orvosok, nővérek továbbképzésének támogatása. Számukra adományozott idén kórházi eszközöket a Haas hazai képviseletét ellátó Bartec GmbH.

Kicsit sem szokványos év volt 2020 és kizárt, hogy ne lenne olyan aki ne érezte volna a covid hatását, még akkor is ha nincs a közvetlen környezetében fertőzőtt. Mindannyian megtapasztaltuk a félelmet, bezártságot és bizonytalanságot, mind gazdasági mind egészségügyi szempontból.

Az ünnepek alatt valószínűleg kevés rosszabb dolgot tudunk elképzelni annál, mint kórházban tölteni a Karácsonyt. Különösen, ha a gyermekeinkről van szó. Idén különösen nagy teher hárul az egészségügyre, és ez alól a gyermekgyógyászati intézmények sem mentesülnek, ezért tartjuk fontosnak az év vége és az ünnepek közeledtével (és utána is), hogy felhívjuk a figyelmet a társadalmi szerepvállalás fontosságára.

Szerencsére sok hazai cég és civilek is bőségesen adományoznak ilyenkor, hogy próbálják szebbé tenni a Karácsonyt bent töltő gyerekek napjait,és a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem feledkeznek meg a jótékony célú felajánlásról. Hasonlóan tett a magyarországi Haas képviseletét ellátó Bartec GmbH is, akik az elmúlt évekhez hasonlóan immár a harmadik alkalommal jótékony célból kórházi eszközöket adományozott az egyik magyarországi gyermekkórház részére.

Míg 2018 és 2019-ben a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet Fül-Orr Gégészeti Osztályát támogatták speciális műtéti eszközök adományozásával, idén a győri Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány részére adományoztak légzéstámogató berendezést, amely a súlyos beteg gyermekek légzését segíti.

gyermek_intenziv_adomany_2

A győri Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítványt több mint húsz éve hozták létre. Célja a súlyos, életveszélyes állapotban levő gyermekek és csecsemők ellátásának támogatása, ezen a területen dolgozó szakorvosok, orvosok, nővérek továbbképzésének támogatása. Többször kezdeményeztek gyűjtéseket és a pénzadományok, a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásai révén tudtak eszközöket vásárolni több kórházi, gyermekellátással foglalkozó osztálynak.

Kérjük, gondoljon rájuk az Ünnepek alatt is, és ha tudnak, segítsenek Önök is az intézménynek!

ForrásHaas

További információ:

A Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]